Şirin yemiş seçmək üçün MARAQLI ÜSUL » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
11:37 Azərbaycan Sərhəd Mühafizəsinin yaranmasından 106 il ötür  |     11:30 Paşinyan üzr istədi  |     11:27 Almaniya İrandakı səfirliyini bağlayıb  |     11:22 Bakıda şəhid məzarına hörmətsizlik edən turistlər saxlanıldı - Video  |     11:10 Təbriz-Bakı reyslərinin sayı artacaq  |     11:05 Göyçayda 73 yaşlı qadın evində ölü tapıldı  |     23:05 "Qızımı pul qarşılığında manyak qaçırıb" - Bakıda ŞOK OLAY  |     22:57 Azərbaycanda traktor istehsalı 12 faizdən çox aşağı düşüb  |     22:51 “OpenAI” “ChatGPT” mobil tətbiqindən nə qədər qazanır? - Açıqlandı  |     22:44 “Amazon”da ən çox rast gəlinən 5 fırıldaq  |     22:38 Köhnə "İPhone" satmaq əvəzinə necə təhlükəsizlik kamerasına çevirə bilərik?  |     22:30 Rusiyada 5,3 maqnitudada zəlzələ baş verib  |     22:25 Sumqayıtda avtomobilin vurduğu piyada xəstəxanada ölüb  |     22:19 “Şamaxı” klubu yeni məşqçilərlə anlaşıb  |     22:11 Pezeşkian avqustun 18-də Ermənistana rəsmi səfər edəcək  |     22:04 Putin Trampla Alyaskadakı sammitdən sonra iclas keçirib  |     21:59 Dünyanın ən gözəl qadınlarından biri qalmaqala səbəb oldu  |     21:50 Avropa liderləri Ukraynaya görə toplanır  |     21:45 “Qalatasaray” Ederson üçün təklif göndərdi  |     21:39 Bakıda psixoloq estetik əməliyyatın qurbanı oldu  |    

Şirin yemiş seçmək üçün MARAQLI ÜSUL

İsti havaların ayrılmaz hissəsi olan yemişi dadlı və təravətli seçmək üçün bəzi nüanslara diqqət etmək lazımdır.

Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, bu barədə aşpaz Yuliya Arkhipova yemiş seçərkən nələrə diqqət etməli olduğumuzu deyib.

Aroma

Yemiş yetişdikdə, vanil və ya bala bənzər güclü bir ətir verəcəkdir. Əgər bunu hiss etmirsinizsə, yemiş almayın.

Quyruq və burun

Quyruğuna və burnuna xüsusi diqqət yetirərək meyvəni hər tərəfdən yoxlayın. Deməli, bostanın quyruğu sapı boz və qurumuş olmalıdır - yaşıl sapı məhsulun çox erkən yığıldığını göstərir. Burun, öz növbəsində, yumşaq, ləkə və çürük olmadan olmalıdır.

Qabıq

Satın almadan əvvəl yemişi "sıxın": əllərinizin altına basmayan elastik qabıq meyvənin təzə və yetişmiş olduğunu göstərir.

Şpris üsulu

Bir yemişin yetişməsini yoxlamaq üçün yumşaq desək, qeyri-adi bir üsul var, bunun üçün bir şpris lazımdır. Təxminən şprisi 1 santimetr dərinliyə salın, suyu toplayın və dadına baxın - şirindirsə, yemiş yetişib. Təəssüf ki, bu üsulun bazarda və ya supermarketdə istifadə olunma ehtimalı azdır.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            699 13.07.24 22:06