Badımcanı bir də belə qızardın - DADINDAN DOYMAYACAQSINIZ » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
14:38 İqtisadiyyat Nazirliyi: "Azərbaycan və Tacikistan 700 milyon dollarlıq layihələr hazırlayır"  |     14:20 İsmayıllıda "KamAZ"ın vurduğu çobanın SON DURUMU AÇIQLANIB  |     14:19 Goranboy rayonunda tikinti materialları istehsalı müəssisəsi istifadəyə verilib  |     13:40 Marketdən alınan konfetlərdən yenə qurd çıxdı: BU DƏFƏ “BOLLUQ” MARKETDƏ - VİDEO  |     13:31 Sabah Cəlilabadın 25 kəndində qaz kəsiləcək  |     13:30 Azərbaycanda ömürlük məhbusların sayı artıb  |     13:28 Alatavada qanunsuz söküntü ilə bağlı həbs edilən ekskavator sürücüsü AZADLIĞA BURAXILDI  |     13:19 İran daha bir "casus"u edam etdi - FOTO  |     13:13 Baş nazirdən xüsusi karantin rejimi ilə bağlı QƏRAR  |     13:10 Azərbaycan nümayəndə heyəti 30-cu Şanxay Televiziya Festivalının açılış mərasimində iştirak edib  |     13:06 Erməniəsilli şəxslərin cinayət işi üzrə məhkəmənin baxış iclası keçirilir  |     13:03 Qaxda yağıntının miqdarı 30 mm-ə çatıb - FAKTİKİ HAVA  |     12:16 Məhərrəm ayının başlaması ilə bağlı fətva verildi  |     12:14 Rusiya miqrantlar üçün xəstəlik vərəqələrinin alınması şərtlərini sərtləşdirir  |     12:13 Tofiq Musayev: "Daha güclü və inamlı dönəcəyəm"  |     12:12 Tiktoker Rövşən Təhməzov ev dustaqlığına buraxıldı  |     12:10 Bakıda 10-cu sinif şagirdi tanımadığı şəxsi bıçaqladı  |     11:57 Səhər saatlarında İran yenidən İsrailə raket hücumu həyata keçirib  |     11:55 "Monako" Pol Poqba ilə anlaşıb  |     11:52 İrandakı hadisələr Azərbaycanda turizmə təsir edəcəkmi? - VİDEO  |    

Badımcanı bir də belə qızardın - DADINDAN DOYMAYACAQSINIZ

Badımcan qızardarkən hər kəsin şikayət etdiyi əsas məqamlar yağın hopması və xüsusilə qaralmasıdır.

Badımcanın qaralmasının qarşısını almağın sadə üsulu var.

Ən vacib addım badımcanları duzlu suda saxlamaqdır. Bu proses badımcanların acılığını aradan qaldırır və suyunu buraxmağa imkan verir. Beləliklə, qızartma zamanı yağın udulmasının qarşısını alır.

Hazırlanma qaydası

Badımcanları orta qalınlıqda halqalara kəsin və duzlu suda isladın.

Badımcanların qara şirəsi çıxanda onları sudan çıxarın və artıq suyunu kağız dəsmal ilə çıxarın.

Bir boşqaba yumurta, un, duz və qabartma tozunu əlavə edib çalın.

Hazırladığınız qarışıma badımcan dilimlərini əlavə edin və yaxşıca qarışdırın.

Tavaya yağı götürüb qızdırın. Badımcan dilimlərini hər iki tərəfə qızdırılmış yağda qızardın.

Nuş olsun!
//lent.azскачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            489 08.07.24 22:42