00:47 Taksi qiymətləri artacaq? - Rəsmi cavab (VİDEO)  |     21:25 Daşkəsəndə altı uşağının səs-küyünə dözməyən kişi arvadını döydü  |     21:17 Mbappe zədəsini sağaldıb, sabah meydana çıxa bilər  |     18:35 Filippin sahillərində 5,6 bal gücündə zəlzələ oldu  |     17:49 Qusarda avtomobil kanala aşdı - Beş nəfər xəsarət aldı  |     17:17 Ramiz Mehdiyev Təhlükəsizlik Şurasının üzvlüyündən azad edilib  |     15:08 HƏMAS silahı yerə qoymaqdan imtina etdi  |     14:39 Qanunsuz balıq ovu ilə məşğul olanlar saxlanıldı  |     14:36 Tramp keçmiş konqresmeni həbsdən azad etdi  |     14:32 Günəşdə 47 dəqiqə davam edən iki partlayış olub  |     14:11 Astanada Azərbaycan-Qazaxıstan Ali Dövlətlərarası Şuranın ikinci iclası keçiriləcək  |     14:04 AZAL təyyarəsinin qəzasında yaralanan Nurullah Siracov vəfat etdi  |     14:00 Qatlanan "iPhone"un buraxılışı təxirə salınır  |     13:57 Bazarda arabaçı işləyən şəxsin 5 şirkəti var - Video  |     13:53 Azərbaycanda Müstəqilliyin Bərpası Günüdür  |     13:46 "Ford" 625 min avtomobili geri çağıracaq  |     13:21 Gələn il Bakı üzrə yığılacaq ümumi gəlirlər açıqlandı  |     13:17 Bakıda ailə evindən çıxarıldı: Övladları küçədə dərs oxuyurlar  |     13:07 Yuxarı Şirvan kanalında bir nəfər batıb  |     23:02 "Qarabağ" "Turan Tovuz"u məğlub etdi  |    

Toylarda zəhərlənmələr əsasən paytaxt salatından olur - AÇIQLAMA (VİDEO)

Yay mövsümü başladıqdan sonra bəzi toy məclislərində zəhərlənmə halları qeydə alınıb.

Kulinar Bəhruz Qəlbinurun sözlərinə görə, zəhərlənmələr ən çox toyuq məhsullarında olur:

"Soyuq qəlyanaltıları öncədən hazırlayıb streçləyirlər, bu zaman havasızlıq olduğundan məhsullar tez turşuyur. Paytaxt salatının tərkibində toyuq əti olduğu üçün daha çox zəhərlənməyə rast gəlinir".

İnfeksionist Namiq Nəbiyev isə vurğulayıb ki, müəyyən qidalar günün altında qaldıqda, soyuducuda saxlanılmadığı halda da zəhərlənmə baş verə bilər:

"Kabab çəkib saatlarla günün altında saxlamaq da buna nümunədir. Bu cür zəhərlənmələr daha çox isti havalarda baş verir, lakin normalda hər bir ərzaqın xüsusi saxlanma şəraiti olmalıdır".

Restoran administratoru Asəf Həmidovun sözlərinə görə, mayonez tərkibli salatlar yay mövsümündə azaldılır. Yeməklər isə, toydan bir neçə saat öncə süfrəyə təqdim olunur.

Toyda zəhərlənmə hadisələri isə daha çox rayonlarda yaşanır. Toy sahibləri şadlıq evlərini icarəyə götürərək yeməkləri evdə hazırlayırlar.

Xatırladaq ki, iyunun 6-da Ağstafada şadlıq saraylarından birində keçirilən toy mərasimində kütləvi zəhərlənmə olmuşdu. Axşam saat 19:07-dən başlayaraq zəhərlənmə şübhəsi ilə 46 nəfər (12 kişi cinsli, 28 qadın cinsli, 6 uşaq olmaqla) Ağstafa Rayon Mərkəzi Xəstəxanasına müraciət etmişdi.

Məsələ ilə bağlı ARB-də yayımlanan "Günə doğru" verilişi süjet hazırlayıb.

Ətraflı videoda:скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            996 27.06.24 11:43