Toylarda zəhərlənmələr əsasən paytaxt salatından olur - AÇIQLAMA (VİDEO) » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:06 Ağ Ev Azərbaycanın ABŞ-dəki səfirinin müsahibəsini paylaşdı  |     23:00 1,6 manatlıq şirkət Cəlilabadda yarım milyonluq tender uddu  |     22:53 Şuşa həbsxanasının taleyi necə olacaq? - Açıqlama  |     22:47 "Go!" içib "Mərkəzi Bazar"a getdilər, 1300 manatlıq siqaret oğurladılar  |     22:41 Bu şirkətin anbardarı həbs edilib - 50 minlik yeyinti  |     22:36 Ərzaq məhsullarını xaricdən neçəyə alırıq? - QİYMƏTLƏR  |     22:28 Tələbələrin kirayə problemi: Çıxış yolu nədir?  |     22:21 Emin Əfəndi Rusiyaya buraxılmadı  |     22:16 Təyyarədə bələdçi Aydanla rastlaşdı: "Daha qəza olmayacaq..." (FOTO)  |     22:08 Tarantino ən yaxşı 3 filmini açıqladı: Doğulma səbəbim, zirvəm və qəlbim...  |     22:01 AQTA-dan sahibkarlara MÜRACİƏT  |     21:55 Şəkidə 5 otaqlı ev yandı  |     21:46 Avtobus dayanacağına zərər vuran şəxs saxlanıldı - Video  |     21:40 Ermənistan-İran sərhədində ikinci körpünün tikilməsi razılaşdırıldı  |     21:33 Ukrayna Rusiyanın yanacaq qatarını vurdu  |     21:26 Azərbaycan güləşçisi dünya çempionatında bürünc medal qazandı  |     21:22 Sosial şəbəkədə yayılan görüntülərə NAZİRLİKDƏN REAKSİYA  |     21:09 Azərbaycana turist axını 2 %-ə yaxın azalıb  |     21:04 Lavrov: Putinlə Trampın görüşündə sanksiyalar müzakirə olunmayıb  |     20:58 Pakistanda ölənlərin sayı 358 nəfərə çatıb  |    

Toylarda zəhərlənmələr əsasən paytaxt salatından olur - AÇIQLAMA (VİDEO)

Yay mövsümü başladıqdan sonra bəzi toy məclislərində zəhərlənmə halları qeydə alınıb.

Kulinar Bəhruz Qəlbinurun sözlərinə görə, zəhərlənmələr ən çox toyuq məhsullarında olur:

"Soyuq qəlyanaltıları öncədən hazırlayıb streçləyirlər, bu zaman havasızlıq olduğundan məhsullar tez turşuyur. Paytaxt salatının tərkibində toyuq əti olduğu üçün daha çox zəhərlənməyə rast gəlinir".

İnfeksionist Namiq Nəbiyev isə vurğulayıb ki, müəyyən qidalar günün altında qaldıqda, soyuducuda saxlanılmadığı halda da zəhərlənmə baş verə bilər:

"Kabab çəkib saatlarla günün altında saxlamaq da buna nümunədir. Bu cür zəhərlənmələr daha çox isti havalarda baş verir, lakin normalda hər bir ərzaqın xüsusi saxlanma şəraiti olmalıdır".

Restoran administratoru Asəf Həmidovun sözlərinə görə, mayonez tərkibli salatlar yay mövsümündə azaldılır. Yeməklər isə, toydan bir neçə saat öncə süfrəyə təqdim olunur.

Toyda zəhərlənmə hadisələri isə daha çox rayonlarda yaşanır. Toy sahibləri şadlıq evlərini icarəyə götürərək yeməkləri evdə hazırlayırlar.

Xatırladaq ki, iyunun 6-da Ağstafada şadlıq saraylarından birində keçirilən toy mərasimində kütləvi zəhərlənmə olmuşdu. Axşam saat 19:07-dən başlayaraq zəhərlənmə şübhəsi ilə 46 nəfər (12 kişi cinsli, 28 qadın cinsli, 6 uşaq olmaqla) Ağstafa Rayon Mərkəzi Xəstəxanasına müraciət etmişdi.

Məsələ ilə bağlı ARB-də yayımlanan "Günə doğru" verilişi süjet hazırlayıb.

Ətraflı videoda:скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            936 27.06.24 11:43