Mojo.az Banner
13:51 Nikah və boşanma sayı məlum oldu  |     13:33 Azərbaycan və Ermənistan Kəlbəcərdə demarkasiyaya başladı  |     13:25 Cinayətdə şübhəli bilinən 30 nəfər saxlanıldı  |     13:15 Şənbə gününün hava proqnozu  |     13:03 Şəmkirdə bir küçədə yol təmirinə 1,5 milyon manat sərf olunacaq  |     12:55 Əli Əsədov Aşqabadda Neytrallıq Abidəsini ziyarət edib  |     12:39 Niyə hələ də koronavirusun simptomlarını daşıyırıq? - Rəsmi açıqlama  |     12:33 Qazaxıstanda körpələri satan mütəşəkkil cinayətkar dəstə aşkarlandı  |     12:32 "Qobu Park"dakı yanğında ölənlərin sayı artdı  |     12:31 Azərbaycanın Baş naziri: "Bakı Türkmənistanın Neytrallıq Universitetinin yaradılması təşəbbüsünü dəstəkləyir"  |     12:22 Fəzail Ağamalıdan oğlunun Ədliyyə Nazirliyinə müraciəti ilə bağlı AÇIQLAMA  |     12:20 Azərbaycan neftinin qiyməti azalıb  |     12:19 "Disney" "OpenAI"a bir milyard dollarlıq investisiya yatıracaq  |     12:17 Səbailin bitmək bilməyən yol problemi: Sakinlərin şikayətinə niyə baxılmır? (Video)  |     11:59 Arzu Əliyeva Heydər Əliyevin anım günü ilə bağlı paylaşım etdi - FOTO  |     11:54 UEFA əmsallar cədvəli: Azərbaycanın mövqeyi dəyişmədi  |     11:40 Bu kanalın yenidən qurulmasına 75 milyon xərclənəcək  |     11:34 Şamaxıda iki nəfər dəm qazından zəhərləndi  |     11:26 23 il əvvəl vəfat edən şəxsin ölüm faktı indi təsdiqləndi  |     11:19 Sabiq icra başçısı vəfat etdi  |    
Left Banner
Right Banner

Turşudan zəhərləmə ölümlə nəticələnib: Təhlükədən necə qorunmaq olar? - VİDEO

18.11.2024 12:46 579
Turşudan zəhərləmə ölümlə nəticələnib: Təhlükədən necə qorunmaq olar? - VİDEO
İsti aylarda hazırlanan turşular qışda daha çox istifadə edilir. Bu səbəbdən də qış aylarında turşudan zəhərlənmə halları çox olur.

Xezerxeber.az xatırladır ki, bir neçə gün əvvəl də Sumqayıtda pomidor turşusundan zəhərlənən 53 yaşlı qadın həyatını itirib.

Qida mütəxəssisi Seymur Qafarovun sözlərinə görə, turşu məhsullarının hazırlanmasında bəzi məqamlar var ki, bunlara ciddi yanaşmadıqda zəhərlənmə, ölüm halı qaçılmaz olur. Turşu məhsullarının qablaşdırılmasına və saxlanma şəraitinə diqqət etmək lazımdır. Şüşə qablarda hazırlanan məhsullar bir -birinə yaxın və günəş şüaları altında saxlanmamalıdır.

Ekspert bildirib ki, istifadəyə yararsız konservləşmiş məhsulu qablaşdırmanın görünüşündən, qapağın altında yığılmış ağ təbəqədən və qoxusundan aydın etmək olur. Bu məhsullar qaranlıq şəraitdə saxlanmalı, otaq temperaturu isə 20-23 dərəcə arasında olmalıdır.

Ətraflı süjetdə:скачать dle 11.3