Turşudan zəhərləmə ölümlə nəticələnib: Təhlükədən necə qorunmaq olar? - VİDEO » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:01 Qəbələdə dağlıq ərazidə köməksiz vəziyyətdə qalan şəxs xilas edilib  |     22:55 Naxçıvanda nöqsanlar aşkarlanan kafenin fəaliyyəti məhdudlaşdırılıb  |     22:48 "Şamaxı" heyətini yeni futbolçu ilə gücləndirib  |     22:43 Sabah Bakının 3 rayonunda qaz təchizatı dayandırılacaq  |     22:37 HƏMAS atəşkəslə bağlı danışıqlara hazır olduğunu təsdiqləyib  |     22:33 İki manata məktəbli köynəyi satırlar, bu paltarlar… - Şöbə müdirindən AÇIQLAMA  |     22:23 Tramp Ukraynaya zəmanət verdi  |     22:16 Bu il Tükiyədə neçə azərbaycanlı mənzil alıb?  |     22:09 Ethereum qiymətləri üçün yeni rekord proqnozu  |     22:02 Azərbaycanda abortların sayı açıqlandı - Yeniyetmələr də var  |     21:57 İcra Hakimiyyətinin vəzifəli şəxsinə "stop" qoyuldu  |     21:50 Bir ildə Azərbaycanda cəzaçəkmə müəssisələrindən qaçan şəxslərin sayı açıqlandı  |     21:44 Qaraciyər və bağırsaq sağlamlığını tam bərpa etməyin yolu tapıldı  |     21:39 Ronaldonun sevgilisinə hədiyyə etdiyi nişan üzüyünün qiyməti açıqlandı  |     21:30 Ötən il istehsalatda ölən və əmək qabiliyyətini itirən şəxslərin sayı açıqlanıb  |     21:29 Bakıda bina tikintisi üçün torpağın qiyməti 30 milyon manatı ötüb  |     21:28 Ölkədə siqaret çəkən qadınlarla bağlı statistika açıqlandı  |     21:25 İki vəkilə xəbərdarlıq edilib, birinin fəaliyyəti müvəqqəti dayandırılıb  |     21:21 "IrAero" aviaşirkəti Perm-Bakı birbaşa reyslərinin icra müddətini uzatdı  |     21:14 Litvada fövqəladə vəziyyət elan edildi  |    

Turşudan zəhərləmə ölümlə nəticələnib: Təhlükədən necə qorunmaq olar? - VİDEO

İsti aylarda hazırlanan turşular qışda daha çox istifadə edilir. Bu səbəbdən də qış aylarında turşudan zəhərlənmə halları çox olur.

Xezerxeber.az xatırladır ki, bir neçə gün əvvəl də Sumqayıtda pomidor turşusundan zəhərlənən 53 yaşlı qadın həyatını itirib.

Qida mütəxəssisi Seymur Qafarovun sözlərinə görə, turşu məhsullarının hazırlanmasında bəzi məqamlar var ki, bunlara ciddi yanaşmadıqda zəhərlənmə, ölüm halı qaçılmaz olur. Turşu məhsullarının qablaşdırılmasına və saxlanma şəraitinə diqqət etmək lazımdır. Şüşə qablarda hazırlanan məhsullar bir -birinə yaxın və günəş şüaları altında saxlanmamalıdır.

Ekspert bildirib ki, istifadəyə yararsız konservləşmiş məhsulu qablaşdırmanın görünüşündən, qapağın altında yığılmış ağ təbəqədən və qoxusundan aydın etmək olur. Bu məhsullar qaranlıq şəraitdə saxlanmalı, otaq temperaturu isə 20-23 dərəcə arasında olmalıdır.

Ətraflı süjetdə:скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            531 18.11.24 12:46