Məşhur həkim hər gün bu tərəvəzdən yeyir: çünki xərçəng riskini azaldır » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
17:53 Tikinti materialları bahalaşdı - VİDEO  |     17:45 Aşura günü ÜÇ MİNƏ YAXIN şəxs könüllü qan verib  |     17:36 Fəhlənin faciəvi şəkildə öldüyü şirkət nöqsanları aradan qaldırmadı - CƏRİMƏLƏNDİ  |     17:19 Azərbaycanda növbəti torpaq hərracları  |     17:16 Laçın Rayon Polis Şöbəsindən ƏMƏLİYYAT: 300-ə yaxın çətənə bitkisi və silah-sursat aşkarlandı  |     16:41 Mingəçevirdə çayda iki kater toqquşub, xəsarət alanlar var  |     16:35 "Tərlan - 2025" təlimində iştirak edəcək Qazaxıstan hərbçiləri Azərbaycana gəliblər  |     16:27 Ərdoğan: "Zəngəzur dəhlizi geoiqtisadi inqilabın tərkib hissəsidir"  |     16:23 Masallıda 78 il sonra ortaya çıxan həqiqət: Çay plantasiyası yaxınlığında əzablı ölüm  |     15:05 “Qardaşı onu körpə qızı ilə yatarkən öldürübmüş...”  |     14:58 Ərdoğan Azərbaycan və Rusiya arasında yaşanan gərginlikdən danışdı  |     14:53 İki gün əvvəl avtobusun vurduğu qadın XƏSTƏXANADA ÖLDÜ  |     14:46 Bakı-Xankəndi-Laçın növbəti avtobus reysi açılacaq  |     14:39 Yaponiyada güclü zəlzələ olub  |     14:19 Polşa Rusiyaya nota verdi  |     14:18 Şəkidə avtomobil qəzası: Ürəktutması sürücünü həyatından etdi  |     14:13 Türkiyədə üç bələdiyyə başçısı SAXLANILDI  |     14:11 “Face studio” rəhbəri Rüfət Bədirovun adı daha bir qalmaqalda – Bu dəfə “sağ əli”ndən şikayət edib  |     14:08 Ermənistanda müxalif hərəkat lideri iki ay müddətinə həbs edilib  |     14:05 Şəmkirdə mindən çox abonentin qaz təchizatında fasilə yaranacaq  |    

Məşhur həkim hər gün bu tərəvəzdən yeyir: çünki xərçəng riskini azaldır

Yeməli göbələklər bədən üçün faydalı ola bilər. Nevroloq, tibb elmləri doktoru Lori Şnayder hər gün göbələk yediyini paylaşıb, çünki o, digər cəhətləri ilə bərabər göbələklərin yüksək lif və zülallar, aşağı yağ və kalorililik, qida və iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərlə zəngin olmasını xoşlayır.

Ekspertin dediyinə görə, göbələk divarlarında immun sağlamlığın dəstəklənməsi ilə əlaqəli həll olunan lif növü beta-qlükanlar var.
 
"Göbələk həm də qan şəkərini tənzimləməyə, xolesterini aşağı salmağa və xərçəng riskini azaltmağa kömək edə bilər", - ekspert bildirib.

Həkim əlavə edib ki, bu tərəvəzlərin insan beyninin sağlamlığına təsiri ilə bağlı çoxlu araşdırmalar aparılır və göbələklərin tez-tez istehlakı yaddaşı yaxşılaşdırır və sinirlərin böyüməsini stimullaşdırır.

Şnayder onu da paylaşıb ki, aslan yal göbələyi əsrlər boyu Çin təbabətində depressiya, stress və narahatlığı aradan qaldırmaq üçün istifadə olunur.
//qaynarinfoскачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            672 21.06.24 22:07