Kartofu bişirən zaman suyuna nə qədər duz tökmək lazımdır? » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
14:27 Azərbaycan Ordusunun mövqeləri atəşə tutulub  |     13:44 Ekrem İmamoğlu saxlanıldı  |     13:18 Bakı metrosunda terrordan 31 il keçir  |     13:05 İmmunitetimizi necə gücləndirək? Həkim orqanizmin üç müdafiə xəttindən danışdı  |     12:49 Alimlər tarixdə ilk daş alətlərin mənşəyini açıqladılar: İnsanlar tərəfindən YARADILMAYIB  |     12:33 Avtomobildə yemək bişirən iranlı bloqer məhkəməyə çağırılıb  |     12:19 Yaz depressiyasına daha çox kimlər məruz qalır? - Psixoloqdan AÇIQLAMA  |     11:55 ABŞ-də 380 milyon il yaşı olan qalıqlar zibilliyə atıldı  |     11:48 Xolesterin səviyyəsini normallaşdırmağa kömək edəcək qəlyanaltı: Alimlərdən AÇIQLAMA  |     11:46 Maskın departamenti ABŞ Sosial Təminat Xidmətinin bazasında üç milyondan çox "ölü" aşkar edib  |     11:36 Oğlan yetkinlik yaşına çatmayan sevgilisini kimsəsiz evə apardı - Kürdəmirdə dəhşətli hadisə  |     11:35 Roma Papası Fransisk: "Sözləri, düşüncələri və Yer kürəsini silahsızlaşdırmalıyıq"  |     11:33 Xəzər rayonunun bir hissəsində qaz olmayacaq  |     11:28 Vəzifəli şəxs rüşvətə görə vəhşicəsinə döyülüb? - DİN-dən açıqlama (YENİLƏNİB)  |     11:19 Şəkidə AĞIR QƏZA - Ölənlər var  |     23:10 Uşaq bağçasından ət maşını, tanışının evindən paltaryuyan maşın oğurladı  |     23:03 BYD 5 dəqiqəlik elektrodoldurma texnologiyasını elan etdi, səhmləri rekord həddə yüksəldi  |     22:57 Sumqayıtda 52-ci məhəllənin problemi niyə həll edilmir? (VİDEO)  |     22:50 Azərbaycanda 10 şirkət ləğv edildi (SİYAHI)  |     22:45 63 yaşlı cibgirə hökm oxundu  |    

Kartofu bişirən zaman suyuna nə qədər duz tökmək lazımdır?

Qaynadılmış kartofu ən sadə yeməklərdən biri adlandırmaq olar. Onun hazırlanmasında mürəkkəb bir şey olmadığı görünür, lakin mütləq nəzərə alınmağa dəyər olan bir neçə xüsusiyyət var. Buna görə də, kartofu hansı suda bişirmək və nə qədər duz əlavə etmək lazım olduğu bilinməlidir.

Soyutma kartofu dadlı etməyin əsas yolu düzgün tərkibli suda bişirməkdir.

Bunun üçün təmiz şirin su ideal hesab olunur. Çünki tərkibində kartofun dadını dəyişə biləcək çirklər və əlavələr yoxdur.

Yemək bişirərkən kartofun tamamilə mayenin altında qalması üçün kifayət qədər su istifadə etmək də vacibdir.

Nə qədər duz əlavə etmək lazımdır?

Duz kartofun bişirilməsində əsas rol oynayan məqamlardan biridir. Çünki bu, onların təbii dadını çıxarmağa kömək edir. Bununla belə, duzun dozası orta səviyyədə olmalıdır.

1 litr suya təxminən 10 qram duz əlavə etmək tövsiyə olunur. Ancaq bu, ağız dadından asılı olaraq dəyişə bilər. Bunu yadda saxlayın ki, duz az olsa sonradan əlavə etmək olar. Amma yemək duzlu olarsa, buna əlac yoxdur. Bunun üçün diqqətli olmaq lazımdır.

Kartof qaynadılma üçün necə hazırlanılmalıdır?

İlk növbədə, kartofun qabığını soyub bərabər ölçüdə parçalara kəsmək lazımdır ki, bərabər bişsin. Bundan sonra, kartofu su ilə dolu qazana tökün və qaynadın. Su qaynadıqdan sonra təxminən 20 dəqiqə gözləmək lazımdır. Bu mərhələdə suyun duzluluğunu da yoxlamaq məsləhətdir. Kartofun bişməsini təyin etmək üçün onları çəngəllə onu deşin. Əgər kartof asanlıqla deşilirsə, deməli o bişib.
//lent.az
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            726 25.05.24 22:46