Kartofu bişirən zaman suyuna nə qədər duz tökmək lazımdır? » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:04 DTX-nın saxladığı Fransa şirkətinin vitse-prezidentinin məhkəməsi oldu  |     22:56 Şirvanda qəbirstanlıqda oğurluq  |     22:44 Ev almaq istədi, 5 min pulu getdi - Qarabağ veteranına qarşı dələduzluq  |     22:37 Bakıda bir neçə notariusun fəaliyyəti dayandırıldı - SƏBƏB  |     22:31 Kolizeydə gizli tunel tapıldı: Hansı məqsədlə istifadə olunub?  |     22:24 Daha bir rayonda yasda ehsan verilməsi ləğv edildi  |     22:18 Xidmət satışından milyonlar qazanan rayonlar - CƏDVƏL  |     22:10 Qazi maşını o qədər "prava"sız sürüb ki, 34 min cərimə yığılıb  |     22:05 Evləri plana düşən bu binanın sakinləri kompensasiyadan narazıdır (VİDEO)  |     21:58 Birinci müavini olmayan nazirlər (SİYAHI)  |     21:52 Goranboyda minik avtomobili aşıb, altı nəfər xəsarət alıb  |     21:45 FHN-dən küləkli hava ilə əlaqədar əhaliyə ÇAĞIRIŞ  |     21:37 Türkiyədə ali təhsil müddəti üç ilə endiriləcək  |     21:28 Bakıda cibgirlik edən şəxs saxlanıldı - VİDEO  |     21:23 "İtkinlərlə bağlı məlumat bazasının yaradılmasına ehtiyac var "  |     21:18 "Bavariya" 35 milyon avroluq təklif göndərəcək  |     21:11 Bəzi keytrinq şirkətləri qida təhlükəsizliyi tələblərinə əməl etmir - Xəbərdarlıq!  |     21:04 "Chevrolet" piyadanı vurub öldürdü - VİDEO  |     20:59 Bu qablarda saxlanılan qidalar insan sağlamlığına təsir göstərir  |     20:51 Qanunsuz saxlanılan silah-sursat aşkarlandı  |    

Kartofu bişirən zaman suyuna nə qədər duz tökmək lazımdır?

Qaynadılmış kartofu ən sadə yeməklərdən biri adlandırmaq olar. Onun hazırlanmasında mürəkkəb bir şey olmadığı görünür, lakin mütləq nəzərə alınmağa dəyər olan bir neçə xüsusiyyət var. Buna görə də, kartofu hansı suda bişirmək və nə qədər duz əlavə etmək lazım olduğu bilinməlidir.

Soyutma kartofu dadlı etməyin əsas yolu düzgün tərkibli suda bişirməkdir.

Bunun üçün təmiz şirin su ideal hesab olunur. Çünki tərkibində kartofun dadını dəyişə biləcək çirklər və əlavələr yoxdur.

Yemək bişirərkən kartofun tamamilə mayenin altında qalması üçün kifayət qədər su istifadə etmək də vacibdir.

Nə qədər duz əlavə etmək lazımdır?

Duz kartofun bişirilməsində əsas rol oynayan məqamlardan biridir. Çünki bu, onların təbii dadını çıxarmağa kömək edir. Bununla belə, duzun dozası orta səviyyədə olmalıdır.

1 litr suya təxminən 10 qram duz əlavə etmək tövsiyə olunur. Ancaq bu, ağız dadından asılı olaraq dəyişə bilər. Bunu yadda saxlayın ki, duz az olsa sonradan əlavə etmək olar. Amma yemək duzlu olarsa, buna əlac yoxdur. Bunun üçün diqqətli olmaq lazımdır.

Kartof qaynadılma üçün necə hazırlanılmalıdır?

İlk növbədə, kartofun qabığını soyub bərabər ölçüdə parçalara kəsmək lazımdır ki, bərabər bişsin. Bundan sonra, kartofu su ilə dolu qazana tökün və qaynadın. Su qaynadıqdan sonra təxminən 20 dəqiqə gözləmək lazımdır. Bu mərhələdə suyun duzluluğunu da yoxlamaq məsləhətdir. Kartofun bişməsini təyin etmək üçün onları çəngəllə onu deşin. Əgər kartof asanlıqla deşilirsə, deməli o bişib.
//lent.az
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 053 25.05.24 22:46