Kartofu mükəmməl qızartmaq üçün bunları bilmək lazımdır » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
17:36 BŞİH Milli Şuranın mitinqlə bağlı müraciətinə cavab verdi  |     17:25 Axtarışda olan azərbaycanlı Albaniyada saxlanılıb, ölkəyə gətirilir  |     17:11 Moskvada biznes mərkəzində güclü partlayışlar - Yanğın başladı  |     16:53 Azərbaycanda saxlanılan Rusiya vətəndaşı öz ölkəsinə təhvil verilib  |     16:45 18 nəfərə qarşı dələduzluqda ittiham edilən qadın məhkəməyə niyə gəlmir?  |     16:38 İstanbulda saat 12 radələrindən etibarən yeddi zəlzələ baş verib - VİDEO (YENİLƏNİB)  |     16:33 Oğurladığı bank kartıyla alış-veriş edən şəxs saxlanılıb  |     16:30 Havaya normadan artıq tullantı atan restoranlar cərimələnib  |     16:28 Leyla Əliyeva Pekindən maraqlı görüntülər paylaşdı - FOTO  |     16:02 "İstilik təchizatı haqqında" qanun layihəsində təsbit edilən əsas anlayışlar müəyyənləşib  |     14:47 Şamaxıda torpaq sürüşməsi baş verib  |     14:35 Həbsdə olan ərinin qohumlarını bıçaqlayan gənc qadına hökm oxundu  |     14:33 Zaur Kərimov vəzifəsindən getdi  |     14:33 Lənkərançayda brakonyerlik edənlər saxlanılıblar  |     14:23 Zərdabda məktəbdə şagirdlər oğurlanırlar? - DİN-dən AÇIQLAMA (VİDEO)  |     14:17 Külli miqdarda narkotik vasitəni ölkə ərazisinə keçirməyə cəhd göstərən şəxslər saxlanılıblar  |     14:01 Azərbaycan vətəndaşları Çinə vizasız gedə biləcəklər  |     14:00 FHN avtonəqliyyat vasitələrində yanğınlarla bağlı sürücülərə müraciət edib  |     13:31 Avstraliyada yüzlərcə koala öldürüldü  |     13:25 Ağdamda qadın qaynından əxlaqsız mesajlar aldığını iddia etdi: "Ərimə də göstərdim"  |    

Kartofu mükəmməl qızartmaq üçün bunları bilmək lazımdır

Kartof hər evdə bişirilən yemək növlərindən biridir. Bu yemək həm çox asan, həm də çox dadlıdır. Hər kəs kartofu fərqli üsullarla qızardır. Bəs, kartofu necə mükəmməl şəkildə qızartmaq olar?

Lent.az xəbər verir ki, bir neçə məsləhətlə dadlı kartof qızartmaq olar. Həmin tövsiyələri təqdim edirik:

Nişastası az olan kartof tapmağa çalışın

Qızardılmış kartofun keyfiyyətinə qərar verən əsas amil nişastanın konsentrasiyasıdır. Belə ki, o nə qədər az olsa, yeməyin keyfiyyətli olması bir o qədər yüksəkdir. Buna görə düzgün tərəvəz seçməyə çalışın.

Islatmaq

Bəziləri hesab edir ki, yalnız paxlalılar və bir sıra dənli bitkilər bişirilməzdən əvvəl suda saxlanılmalıdır. Ancaq kartof üçün də bu proses lazımdır. Doğranmış və soyulmuş kartofu bir saat soyuq su ilə bir qabda saxlayın.

Salfetlər

Ancaq kartofu yaş halda qızartmaq qətiyyən tövsiyə edilmir. Yeməyin keyfiyyətini yaxşılaşdırmaq üçün dilimlərini əvvəlcə salfetin üzərinə qoyun və qurudun.

Həcmi

Kartofu nə qədər az qızardsanız, keyfiyyəti bir o qədər yüksək olar. Buna görə də, tava maksimum üçdə ikiyə qədər doldurulur.

Yağ

Keyfiyyətli yağ seçimi yeməyinizin tərkibinə çox təsir edir. Yaxşı olar ki, həmişə yaxşı kərə yağından istifadə edəsiniz.

Qarışdırılma

Əgər kartofun parçalanmasını istəmirsinizsə, onları tez-tez qarışdırmayın. Maksimum yemək prosesi zamanı kartofu yalnız üç dəfə çevirin.
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            732 17.04.24 21:01