Alimlər bağırsaqları zəhərləyən qidaların adlarını açıqladı » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
21:46 Ermənistan ordusunun azərbaycanlı əsirlərə işgəncələri barədə məhkəmədə ifadələr dinlənilib  |     21:38 Rusiya konsulu "Sputnik Azərbaycan"ın həbsdə olan redaksiya rəhbərliyi ilə görüşüb  |     21:33 Emin Ağalarov Rusiyadakı konsertinin təxirə salınmasının səbəbini izah edib  |     21:25 Rusiya turoperatorları Azərbaycandakı bu ölkədən olan turistlərdən şikayət almayıb  |     21:18 Ötən ay 17 aptekdə yoxlama aparılıb  |     21:13 Azərbaycanda iyun və iyul aylarının sərin keçməsinin səbəbi açıqlanıb  |     21:05 Beyləqanda 16 yaşlı oğlan kanalda batıb  |     21:02 "Sputnik Azərbaycan"ın beş əməkdaşı sərbəst buraxıldı  |     21:00 FHN küləkli hava şəraiti ilə bağlı əhaliyə müraciət edib  |     20:52 Bəzi ölkələrdən Azərbaycana diri quş və quşçuluq məhsullarının idxalına məhdudiyyət qoyulub  |     20:42 Tramp Zelenski ilə Ukraynaya silah tədarükünün dayandırılmasını müzakirə edəcək  |     20:34 Rusiya Turizm İttifaqı: Azərbaycana turist axınında azalma yoxdur, qonaqlara münasibət müsbətdir  |     20:29 Azərbaycan karateçisi 24 aylıq diskvalifikasiya edilib  |     20:22 Ermənistanda yeni konstitusiya ilə bağlı müzakirələr yenidən başlayır  |     20:17 Naxçıvanda kəlbəcərli məktəb direktoru avtoqəzada ölüb  |     20:10 Əsir götürüldükdən sonra Ermənistana aparılmış şəxs: Məhz azərbaycanlı olduğuma görə işgəncələrə məruz qalırdım  |     20:02 Azərbaycanın dövlət qurumlarına kiberhücumların sayı cüzi artıb  |     19:57 Sabah hava yağmursuz olacaq  |     19:49 Azərbaycanda nadir xəstəliklərə yoluxanların sayı açıqlanıb  |     19:43 Təbiətə 63 min manatdan çox ziyan vurulması ilə bağlı cinayət işi başlanıb  |    

Alimlər bağırsaqları zəhərləyən qidaların adlarını açıqladı

Gündəlik pəhrizə daxil olan bəzi qida məhsullarının çox təhlükəli olduğu ortaya çıxıb – onlar orqanizmə demək olar ki, zəhər kimi təsir edirlər.

Median.Az
"Focus” istinadla yazır ki, müntəzəm istifadəsi ilə zərərli bakteriyalar bağırsaqlarda çoxalır və xoşagəlməz sağlamlıq nəticələri və hətta ölüm riski artır.

Belə ki, alman mütəxəssislərin fikrincə, bakteriyaların sürətlə çoxalmasına kömək edən şəkər bağırsqları zəhərləyir, kanserogen məhsullar siyahısına daxil olan sarsıdıcı, hisə verilmiş və çox işlənmiş kolbasalar, həmçinin marqarin və mayonez bağırsaqları ciddi şəkildə yükləyən pis yağlardır.

Həkimlər yuxarıdakı qidalardan imtina etməyi və daha çox lif tərkibli tərəvəz və paxlalı bitkilər yeməyi, daha çox banan, balıq, qabıqlı kartof və qara çörək yeməyi məsləhət görürlər.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 440 21.01.21 20:01