Yemişi bu qidalarla birlikdə YEMƏYİN » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:52 Rusiya XİN həmin məktubla bağlı açıqlama yaydı  |     22:26 Tehranda İran əsilli Almaniya vətəndaşı azadlığa buraxılıb  |     22:04 Bu ərazilərdə işıq olmayacaq  |     21:31 Biləsuvar məcburi köçkün qəsəbələrindən daha 20 ailə Cəbrayıla köçürülüb  |     21:22 Polis Kaliforniyadakı təxliyə zonalarında 68 nəfəri saxlayıb  |     21:09 Danimarka Arktik ərazilər üzrə Trampla dialoqa hazır olduğunu təsdiqlədi  |     21:05 Dələduzluqda təqsirləndirilən keçmiş vəkil Elman Paşayevə qarşı yeni ittiham: Həbs müddəti uzadıldı  |     20:51 Rusiya Estoniya XİN-in vitse-kanslerini qara siyahıya salıb  |     20:39 Nəzrinin ölümü ilə bağlı cinayət işi başlandı  |     20:24 Ermənistanda deputat öldü  |     20:07 Nəzrinin ölümü ilə bağlı cinayət işi başlandı  |     19:22 Tibetdə daha bir güclü zəlzələ baş verib  |     17:55 Yaponiyada güclü zəlzələ: Sunami təhlükəsi elan olundu  |     17:47 Sabah külək güclənəcək - XƏBƏRDARLIQ  |     17:26 İxracdan əldə olunan pulları ölkəyə qaytarmayan şəxslərlə bağlı cinayət işləri məhkəməyə göndərilib  |     15:53 Sabah külək güclənəcək - XƏBƏRDARLIQ  |     15:19 Perinatal Mərkəzin sabiq direktoru məhkəmədə ifadə verməkdən imtina etdi  |     14:06 Magistr olmaq istəyənlərin nəzərinə!  |     13:45 Həftəiçi keçiriləcək görüşlərin AFİŞASI (SİYAHI)  |     13:41 Goranboyda iki bacı tüstüdən zəhərlənib  |    

Yemişi bu qidalarla birlikdə YEMƏYİN

Yemiş nə qədər faydalı olsa da, bəzi qidalarla yemək həzmi çətinləşdirir.

Bir-birilə uyğun olmayan qidalarla yemək, həzm problemlərinə səbəb olur.

Yemiş, mədədə qalmadığı üçün özündən əvvəl yeyilən digər yeməkləri də aparacaq. Bu, mədə-bağırsaq traktında diskomforta gətirib çıxaracaq. Çünki digər qidalar mədədə həzm olunmağa vaxt tapmayıb və bağırsaqlarda həzm oluna bilmir.

Fakt budur ki, digər məhsullarla birlikdə mədədə fermentasiyaya məruz qalmır.

Yemişi əsas yeməkdən iki saat əvvəl və ya yeməkdən iki saat sonra istehlak etmək yaxşıdır. Bundan əlavə, yemiş insulin istehsalına təsir edən yüksək glisemik indeksə malikdir.

Glisemik indeks nə qədər aşağı olarsa, məhsulun insulindən asılı orqanlara təsiri bir o qədər az olar. Məsələn, mədəaltı vəzində - aşağı glisemik indeksli qidalar istehlak edildikdə, onun üzərinə düşən yük daha az olur. İnsulin müqavimətinə, piylənməyə və diabetə səbəb olma riski daha azdır.

Şəkərli diabet xəstələri və mədə-bağırsaq xəstəlikləri, kəskin mərhələdə qastrit və xorası və digər patologiyaları olan insanların yemiş istehlakı arzuolunmazdır.
//lent.az
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            300 23.08.24 21:37