Yemişi bu qidalarla birlikdə YEMƏYİN » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:03 ABŞ və Ermənistan strateji tərəfdaşlıq sazişi imzaladı  |     22:56 Rektor əvəzi Vazeh Əsgərov həm də ADNSU-nun tələbəsidir? - AÇIQLAMA  |     22:46 Ermənistanın delimitasiya komissiyasının tərkibində dəyişiklik  |     22:23 "Lukoil"in rəhbəri dəyişdi  |     22:13 Əbdül Xalid təcili xəstəxanaya yerləşdirildi  |     21:58 Azərbaycanla Maldiv arasında bu şəxslər vizadan azad edildilər  |     21:41 ABŞ-də tanınmış aktirsa evində yanaraq öldü - FOTO  |     21:28 İranlı rejissor Fransanın "Fəxri legion" ordenindən imtina edib  |     21:16 Azərbaycanda 65 yaşlı kişidən 10 yaşlı qıza qarşı İYRƏNC HƏRƏKƏT  |     21:03 Nigerin paytaxtında neokolonializmə qarşı aksiya keçirilib  |     20:35 Rusiya və İran arasında 20 il müddətinə tərəfdaşlıq müqaviləsi imzalanır  |     20:14 Plastik cərrahlar efirlərə buraxılmayacaq  |     20:07 Los Ancelesdə yanğınlar zamanı oğurluqla bağlı ilk ittihamlar irəli sürülüb  |     19:55 “Sevilya”nın futbolçusu saxlanıldı  |     19:40 Bakının bu yollarında sıxlıq müşahidə edilir  |     19:36 HƏMAS atəşkəs sazişi layihəsinin şərtlərini qəbul edib  |     19:24 Rusiyada internet çökdü  |     18:50 Fevraldan minimum pensiya bu qədər olacaq  |     18:49 Sakinlərin NƏZƏRİNƏ: Bəzi ərazilərdə işıq olmayacaq  |     18:33 KTMT baş katibi: "ABŞ və Ermənistan tərəfdaşlığı digər ölkələr üçün təhlükə yaratmamalıdır"  |    

Yemişi bu qidalarla birlikdə YEMƏYİN

Yemiş nə qədər faydalı olsa da, bəzi qidalarla yemək həzmi çətinləşdirir.

Bir-birilə uyğun olmayan qidalarla yemək, həzm problemlərinə səbəb olur.

Yemiş, mədədə qalmadığı üçün özündən əvvəl yeyilən digər yeməkləri də aparacaq. Bu, mədə-bağırsaq traktında diskomforta gətirib çıxaracaq. Çünki digər qidalar mədədə həzm olunmağa vaxt tapmayıb və bağırsaqlarda həzm oluna bilmir.

Fakt budur ki, digər məhsullarla birlikdə mədədə fermentasiyaya məruz qalmır.

Yemişi əsas yeməkdən iki saat əvvəl və ya yeməkdən iki saat sonra istehlak etmək yaxşıdır. Bundan əlavə, yemiş insulin istehsalına təsir edən yüksək glisemik indeksə malikdir.

Glisemik indeks nə qədər aşağı olarsa, məhsulun insulindən asılı orqanlara təsiri bir o qədər az olar. Məsələn, mədəaltı vəzində - aşağı glisemik indeksli qidalar istehlak edildikdə, onun üzərinə düşən yük daha az olur. İnsulin müqavimətinə, piylənməyə və diabetə səbəb olma riski daha azdır.

Şəkərli diabet xəstələri və mədə-bağırsaq xəstəlikləri, kəskin mərhələdə qastrit və xorası və digər patologiyaları olan insanların yemiş istehlakı arzuolunmazdır.
//lent.az
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            303 23.08.24 21:37