Mojo.az Banner
22:54 Azərbaycanda bu məhsul kəskin BAHALAŞDI - VİDEO  |     22:53 Məktəbin həyətində infarkt keçirən oğlan ölümündən əvvəl bərk qorxubmuş... - VİDEO  |     22:53 Zelenski Parisdə Makronla görüşəcək  |     22:44 Əli Kərimlinin evindən Ramiz Mehdiyevin məktubu tapılıb  |     22:30 Amerikalılar "Qara cümə"də rekord məbləğdə pul xərclədilər  |     22:23 Ürəyi qoruyur deyə ovuc-ovuc yediyimiz çərəz ağciyəri məhv edirmiş  |     22:03 Məhəmməd Əsədullazadə: "Proseslər göstərir ki, Ramiz Mehdiyevin Rusiya ilə əlaqələri ifşa olunub"  |     21:50 VİRAT gəmisi Türkiyəyə aparılır  |     21:41 “Ramiz Mehdiyev və AXCP vahid tandem kimi çalışıb” - Deputat  |     21:34 Mehdiyev-Kərimli tandemi: Köhnə oyun, yeni fiasko  |     21:08 Xırdalanda kişi evinin həyətində ölü tapıldı  |     20:53 "Airbus" təyyarələrində yaranan nasazlıq Roma Papasına da təsir etdi  |     20:46 Pəncərədən yıxılan 3 yaşlı uşaq xəstəxanaya yerləşdirilib  |     20:40 Meteohəssas insanların nəzərinə  |     20:33 12 min ildir yatmış vulkan yenidən aktivləşir  |     20:26 Bakıda məktəbin həyətində infarktdan ölən gəncin FOTOSU  |     20:20 Bakıda məktəbin həyətində infarktdan ölən gəncin FOTOSU  |     20:11 İlon Maskın sosial şəbəkəsi istifadəçilərini sürətlə itirir: Onlar hara "qaçır"?  |     20:06 Virtual xuliqanlıq "bahalaşacaq" - Bəs nəticə olacaq?  |     19:59 Azərbaycanda avtomobillərin bahalaşması gözlənilir  |    
Left Banner
Right Banner

Yemişi bu qidalarla birlikdə YEMƏYİN

23.08.2024 21:37 855
Yemişi bu qidalarla birlikdə YEMƏYİN
Yemiş nə qədər faydalı olsa da, bəzi qidalarla yemək həzmi çətinləşdirir.

Bir-birilə uyğun olmayan qidalarla yemək, həzm problemlərinə səbəb olur.

Yemiş, mədədə qalmadığı üçün özündən əvvəl yeyilən digər yeməkləri də aparacaq. Bu, mədə-bağırsaq traktında diskomforta gətirib çıxaracaq. Çünki digər qidalar mədədə həzm olunmağa vaxt tapmayıb və bağırsaqlarda həzm oluna bilmir.

Fakt budur ki, digər məhsullarla birlikdə mədədə fermentasiyaya məruz qalmır.

Yemişi əsas yeməkdən iki saat əvvəl və ya yeməkdən iki saat sonra istehlak etmək yaxşıdır. Bundan əlavə, yemiş insulin istehsalına təsir edən yüksək glisemik indeksə malikdir.

Glisemik indeks nə qədər aşağı olarsa, məhsulun insulindən asılı orqanlara təsiri bir o qədər az olar. Məsələn, mədəaltı vəzində - aşağı glisemik indeksli qidalar istehlak edildikdə, onun üzərinə düşən yük daha az olur. İnsulin müqavimətinə, piylənməyə və diabetə səbəb olma riski daha azdır.

Şəkərli diabet xəstələri və mədə-bağırsaq xəstəlikləri, kəskin mərhələdə qastrit və xorası və digər patologiyaları olan insanların yemiş istehlakı arzuolunmazdır.
//lent.az
скачать dle 11.3