Mojo.az Banner
12:34 Bayramqabağı qızılın qiymətləri bahalaşacaq?  |     12:32 Monteneqroda azərbaycanlı gənc qəzada öldü  |     12:25 Aydan 1 ildən sonra işinə qayıtdı - Video  |     12:20 Abşeron rayonunda pirotexniki vasitələr satan iki nəfər saxlanılıb  |     12:06 Dayısının arvadını nişan məclisinə çağırıb evini qarət etdi - Ağcabədidəki cinayətin təfərrüatı  |     11:57 "Vəzifəli şəxsin qohumu" adı ilə dələduzluq edən şəxs saxlanıldı  |     11:48 Azərbaycanda bir sıra müəssisələr üçün bazar gününün iş günü olması təklif edilib  |     11:41 Qaradağda baş verən qəzada xəsarət alan şəxslərin vəziyyəti AÇIQLANDI  |     11:28 Vəfa Şərifovanı təhqir edən qadınla bağlı QƏRAR  |     11:21 Ölkə ərazisində 10 dərəcəyədək şaxta qeydə alınıb - FAKTİKİ HAVA  |     11:16 AZAL təyyarəsinə zərər vuran silah sistemi barədə məlumat aralıq bəyanat sənədində yoxdur  |     22:59 Tuneldən qopan daşlar avtomobilə ziyan vurub (VİDEO)  |     22:52 Zelenski Uitkoff və Kuşnerlə müzakirə apardı  |     22:46 Futbolçu olmaq istəyənlərin NƏZƏRİNƏ: Seçimlər başlayır  |     22:40 Valideynlərə xəbərdarlıq: Uşaqlarda buna diqqət edin  |     22:31 Suriyada yeni valyuta tədavülə buraxılacaq  |     22:25 Bu ərazilərdə qaz olmayacaq  |     22:18 Saakaşvilinin yaxın adamı DTX tərəfindən saxlanıldı  |     22:10 Yeni il gecəsi bulvara çıxanlara ŞAD XƏBƏR  |     21:58 "Görüblər ki, uşaq orda bükülü vəziyyətdədir, baş hissəsi yanıb"  |    
Left Banner
Right Banner

Yemişi bu qidalarla birlikdə YEMƏYİN

23.08.2024 21:37 936
Yemişi bu qidalarla birlikdə YEMƏYİN
Yemiş nə qədər faydalı olsa da, bəzi qidalarla yemək həzmi çətinləşdirir.

Bir-birilə uyğun olmayan qidalarla yemək, həzm problemlərinə səbəb olur.

Yemiş, mədədə qalmadığı üçün özündən əvvəl yeyilən digər yeməkləri də aparacaq. Bu, mədə-bağırsaq traktında diskomforta gətirib çıxaracaq. Çünki digər qidalar mədədə həzm olunmağa vaxt tapmayıb və bağırsaqlarda həzm oluna bilmir.

Fakt budur ki, digər məhsullarla birlikdə mədədə fermentasiyaya məruz qalmır.

Yemişi əsas yeməkdən iki saat əvvəl və ya yeməkdən iki saat sonra istehlak etmək yaxşıdır. Bundan əlavə, yemiş insulin istehsalına təsir edən yüksək glisemik indeksə malikdir.

Glisemik indeks nə qədər aşağı olarsa, məhsulun insulindən asılı orqanlara təsiri bir o qədər az olar. Məsələn, mədəaltı vəzində - aşağı glisemik indeksli qidalar istehlak edildikdə, onun üzərinə düşən yük daha az olur. İnsulin müqavimətinə, piylənməyə və diabetə səbəb olma riski daha azdır.

Şəkərli diabet xəstələri və mədə-bağırsaq xəstəlikləri, kəskin mərhələdə qastrit və xorası və digər patologiyaları olan insanların yemiş istehlakı arzuolunmazdır.
//lent.az
скачать dle 11.3