Mojo.az Banner
15:59 Qadınları şantaj edən "Roman"a HÖKM OXUNDU  |     15:51 Dövlət Xidmətində yeni yaradılan idarələrə rəislər təyin olundu  |     15:40 Lerikdə dərs vaxtı məktəb yandı  |     15:34 Müğənnilərin Yeni il qiymətləri: 15 min manata qədər artır (SİYAHI)  |     15:29 Şahin Şıxlinskinin həbs müddəti uzadıldı  |     15:23 Rusiya Silahlı Qüvvələri Ukraynanın iki vilayətində yaşayış məntəqələrini nəzarətə götürüb  |     15:04 Azərbaycan Premyer Liqasında 17 il sonra ilk yaşanıb  |     14:58 Tanrıverdi Tanrıverdiyev həbsdə vəfat etdi  |     14:19 Bir sıra qeyri-yaşayış obyektlərindən propan qaz balonları çıxarıldı  |     13:39 Ödənişsiz psixoloji yardım alan şəxslərin siyahısı genişləndirilir  |     13:31 İçərişəhərdə videoçəkilişlərlə bağlı yeni qaydalar müəyyən edilib  |     13:26 İrandan narkotik vasitələrin ölkə ərazisinə keçirilməsinin qarşısı alınıb  |     13:21 Gənc oğlanın kanalizasiya xəttinə düşərək ölməsinə dair məhkəmədə yeni vəsatətlər verildi  |     13:15 Ağsuda partlayıcı vasitələr satan şəxs həbs olundu  |     13:06 Arzu Əliyeva 2 saylı Uşaq Evində keçirilən bayram tədbirindən paylaşım etdi - FOTO  |     13:05 Pul verib efirə çıxmaq istəyən müğənniyə qarşı dələduzluq edildi  |     12:54 İçərişəhərdə yeni muzeylər yaradılacaq  |     12:48 ƏDV ilə bağlı dəyişiklik: Qiymətlər azala bilər? - Video  |     12:45 Qəzada həlak olan hakim tanınmış prokurorun xanımı imiş - FOTO  |     12:39 200 manatlıq yardım kimlərə və necə ödəniləcək?  |    
Left Banner
Right Banner

Yemişi bu qidalarla birlikdə YEMƏYİN

23.08.2024 21:37 921
Yemişi bu qidalarla birlikdə YEMƏYİN
Yemiş nə qədər faydalı olsa da, bəzi qidalarla yemək həzmi çətinləşdirir.

Bir-birilə uyğun olmayan qidalarla yemək, həzm problemlərinə səbəb olur.

Yemiş, mədədə qalmadığı üçün özündən əvvəl yeyilən digər yeməkləri də aparacaq. Bu, mədə-bağırsaq traktında diskomforta gətirib çıxaracaq. Çünki digər qidalar mədədə həzm olunmağa vaxt tapmayıb və bağırsaqlarda həzm oluna bilmir.

Fakt budur ki, digər məhsullarla birlikdə mədədə fermentasiyaya məruz qalmır.

Yemişi əsas yeməkdən iki saat əvvəl və ya yeməkdən iki saat sonra istehlak etmək yaxşıdır. Bundan əlavə, yemiş insulin istehsalına təsir edən yüksək glisemik indeksə malikdir.

Glisemik indeks nə qədər aşağı olarsa, məhsulun insulindən asılı orqanlara təsiri bir o qədər az olar. Məsələn, mədəaltı vəzində - aşağı glisemik indeksli qidalar istehlak edildikdə, onun üzərinə düşən yük daha az olur. İnsulin müqavimətinə, piylənməyə və diabetə səbəb olma riski daha azdır.

Şəkərli diabet xəstələri və mədə-bağırsaq xəstəlikləri, kəskin mərhələdə qastrit və xorası və digər patologiyaları olan insanların yemiş istehlakı arzuolunmazdır.
//lent.az
скачать dle 11.3