Mojo.az Banner
17:25 İmişlidə pirotexniki vasitələr satanlar saxlanıldı  |     17:10 Bakıdakı bazarlardan birində balıq kürüsü satışında ciddi nöqsanlar aşkarlanıb (Video)  |     16:47 "Çörəyim səhnədən çıxır" - Yaşar Nurinin qızı cavab verdi  |     16:40 Baş nazirdən beynəlxalq ikili diplomla bağlı sərəncam  |     16:39 Gəncədə gənc oğlan pnevmoniyadan vəfat edib  |     16:25 Üç vəzifəli şəxs cərimələndi  |     15:52 Laçında daha 17 ailəyə evlərinin açarları təqdim olundu  |     15:44 Kamran Əsədov işi: 11 abituriyent və pinəçi istintaqa çağırıldı (YENİ DETALLAR)  |     15:43 "Çelsi" unikal nailiyyətə imza atıb  |     15:31 MTV kanalına xəbərdarlıq edilib  |     15:16 Masallıda 3200 abonentin qazı kəsiləcək  |     15:11 Dostunu evinə çağırıb yeyib-içdilər, arağa görə burnunu sındırdı  |     14:46 Həyat yoldaşını qətlə yetirən şəxs: "Mələklər arvadımın məni aldatdığını dedilər"  |     14:45 Azərbaycan klublarının gəlirləri açıqlandı  |     14:23 Əməkdar müəllim Nadir Hüseynov QƏZADA ÖLÜB (Yenilənib)  |     14:08 AMB 3 BOKT-un vəzifəli şəxslərini cərimələyib  |     14:00 Mütəşəkkil dəstə üzvləri saxlanıldı - Video  |     13:57 Azərbaycanda hava limanında ƏMƏLİYYAT: Gəmi kapitanı və daha iki nəfər həbs edildilər  |     13:43 Sidneydə terror aktı törədən şəxs 59 maddə üzrə ittiham olunur  |     13:33 Bakıda 31 yaşlı qadın dəm qazından boğuldu  |    
Left Banner
Right Banner

Yemişi bu qidalarla birlikdə YEMƏYİN

23.08.2024 21:37 903
Yemişi bu qidalarla birlikdə YEMƏYİN
Yemiş nə qədər faydalı olsa da, bəzi qidalarla yemək həzmi çətinləşdirir.

Bir-birilə uyğun olmayan qidalarla yemək, həzm problemlərinə səbəb olur.

Yemiş, mədədə qalmadığı üçün özündən əvvəl yeyilən digər yeməkləri də aparacaq. Bu, mədə-bağırsaq traktında diskomforta gətirib çıxaracaq. Çünki digər qidalar mədədə həzm olunmağa vaxt tapmayıb və bağırsaqlarda həzm oluna bilmir.

Fakt budur ki, digər məhsullarla birlikdə mədədə fermentasiyaya məruz qalmır.

Yemişi əsas yeməkdən iki saat əvvəl və ya yeməkdən iki saat sonra istehlak etmək yaxşıdır. Bundan əlavə, yemiş insulin istehsalına təsir edən yüksək glisemik indeksə malikdir.

Glisemik indeks nə qədər aşağı olarsa, məhsulun insulindən asılı orqanlara təsiri bir o qədər az olar. Məsələn, mədəaltı vəzində - aşağı glisemik indeksli qidalar istehlak edildikdə, onun üzərinə düşən yük daha az olur. İnsulin müqavimətinə, piylənməyə və diabetə səbəb olma riski daha azdır.

Şəkərli diabet xəstələri və mədə-bağırsaq xəstəlikləri, kəskin mərhələdə qastrit və xorası və digər patologiyaları olan insanların yemiş istehlakı arzuolunmazdır.
//lent.az
скачать dle 11.3