Mojo.az Banner
20:38 Bakıda bacı və qardaş faciəli şəkildə ÖLDÜLƏR  |     20:20 PSJ Luis Enrike ilə ömürlük müqavilə imzalamaq istəyir  |     20:08 Paytaxtda sıxlıq olan küçələrin SİYAHISI  |     19:54 AHİK: "Yeni il hədiyyələri ilə bağlı yayılan iddialar reallığı əks etdirmir"  |     19:47 Masallıda şərab evində saxta alkoqollu içkilər aşkarlanıb  |     19:46 Bakıdakı yanğında əlil kişi arvadını xilas edərkən ölüb – TƏFƏRRÜAT  |     19:44 Paşinyan: Bakı və İrəvan arasında sülh Rusiya ilə münasibətlər üçün yeni imkanlar açacaq  |     19:29 Harri Kasparov həbs oluna bilər  |     19:26 Süni intellektlə ana və qızını aldadıb seyfi oğurladılar - MƏHKƏMƏ  |     18:16 "Meydan TV işi" üzrə təqsirləndirilən jurnalistlərə ittiham aktı elan olunub  |     17:49 Orxan Nəzərli özünə 2 yeni müşavir təyin etdi  |     17:43 Avtomobilini saxlayıb marketə getdi, qayıdanda tapmadı  |     17:30 "Vaxtında ABŞ-yə getsəydim, bunlar da baş verməyəcəkdi" - Səfirliyin təqsirləndirilən sabiq əməkdaşı ifadə verib  |     17:13 Dövlət Xidmətində iki təyinat  |     17:11 Çin Avropadan idxal olunan süd məhsullarına rüsum tətbiq edib  |     15:42 Kəsdiyi ağac üstünə aşdı, öldü  |     15:30 Putin Azərbaycanı təbrik etdi  |     15:21 "Şəkili Yusif"in MƏHKƏMƏSİ keçirilib: "Mən sadəcə kuryer olmuşam, verilənləri ünvanlara çatdırmışam"  |     14:54 Baş Gömrük İdarəsinin sabiq inspektoru azadlığa buraxıldı  |     14:46 "Range Rover"lə dörd nəfərin ölümünə səbəb olan klub prezidenti azadlığa çıxdı  |    
Left Banner
Right Banner

Yemişi bu qidalarla birlikdə YEMƏYİN

23.08.2024 21:37 915
Yemişi bu qidalarla birlikdə YEMƏYİN
Yemiş nə qədər faydalı olsa da, bəzi qidalarla yemək həzmi çətinləşdirir.

Bir-birilə uyğun olmayan qidalarla yemək, həzm problemlərinə səbəb olur.

Yemiş, mədədə qalmadığı üçün özündən əvvəl yeyilən digər yeməkləri də aparacaq. Bu, mədə-bağırsaq traktında diskomforta gətirib çıxaracaq. Çünki digər qidalar mədədə həzm olunmağa vaxt tapmayıb və bağırsaqlarda həzm oluna bilmir.

Fakt budur ki, digər məhsullarla birlikdə mədədə fermentasiyaya məruz qalmır.

Yemişi əsas yeməkdən iki saat əvvəl və ya yeməkdən iki saat sonra istehlak etmək yaxşıdır. Bundan əlavə, yemiş insulin istehsalına təsir edən yüksək glisemik indeksə malikdir.

Glisemik indeks nə qədər aşağı olarsa, məhsulun insulindən asılı orqanlara təsiri bir o qədər az olar. Məsələn, mədəaltı vəzində - aşağı glisemik indeksli qidalar istehlak edildikdə, onun üzərinə düşən yük daha az olur. İnsulin müqavimətinə, piylənməyə və diabetə səbəb olma riski daha azdır.

Şəkərli diabet xəstələri və mədə-bağırsaq xəstəlikləri, kəskin mərhələdə qastrit və xorası və digər patologiyaları olan insanların yemiş istehlakı arzuolunmazdır.
//lent.az
скачать dle 11.3