Yemişi bu qidalarla birlikdə YEMƏYİN » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:43 Hollywood filmlərini sızdırdı - 57 ay həbs cəzası aldı  |     22:38 Azərbaycanda 78 yaşlı şəxs peşə məktəbinə qəbul olub  |     22:31 Təyyarə qəzasından sonra ögey qardaşları ortaya çıxdı - VİDEO  |     22:25 Sabiq qərargah rəisi dünyasını dəyişdi  |     22:16 "JOY Travel" şirkətinin rəhbərlərindən biri həbs edildi  |     22:11 3 aydan sonra hərbi xidmətə gedəcəkmiş - Yeniyetmənin meyiti tapıldı  |     22:02 Rusiya məhkəməsi azərbaycanlı iş adamını cinayətdə təqsirli bilib?  |     21:54 Trampın qızıldan heykəli qoyuldu  |     21:49 Azərbaycan Əfqanıstana "AI-92" markalı benzinin tədarükünə başlayıb  |     21:41 Rusiya Ukraynaya zərbə endirib, beş nəfər həlak olub  |     21:35 Zaxarova: Rusiyanın sərhəd gəmisi gələn həftə Bakı limanına daxil olacaq  |     21:26 "Oleq Bakinski"nin şikayəti təmin olunmayıb  |     21:21 Eyfel qülləsi bağlanıb  |     21:14 Naxçıvanda Memar Əcəminin abidəsi ucaldılacaq  |     21:08 Teymur Rəcəbov Bakıda "Formula 1" pilotları ilə şahmat oynayıb  |     21:00 Yanvar-avqust aylarında İİV-ə yoluxan 42 nəfər narkotik istifadəçisi olub  |     20:55 Ötən səkkiz ayda narkotiklərlə bağlı 3614 nəfər cinayət məsuliyyətinə cəlb edilib, 67-si əcnəbidir  |     20:49 Azərbaycanın mədəniyyəti və milli mətbəxi Parisdə təqdim edilib  |     20:44 "Bakı Taksi Xidməti" Heydər Əliyev Beynəlxalq Aeroportundakı vəziyyətə münasibət bildirib  |     20:37 2002-ci ildən sonra prokurorluq orqanlarına işə qəbulla bağlı 26 müsabiqə keçirilib  |    

Yemişi bu qidalarla birlikdə YEMƏYİN

Yemiş nə qədər faydalı olsa da, bəzi qidalarla yemək həzmi çətinləşdirir.

Bir-birilə uyğun olmayan qidalarla yemək, həzm problemlərinə səbəb olur.

Yemiş, mədədə qalmadığı üçün özündən əvvəl yeyilən digər yeməkləri də aparacaq. Bu, mədə-bağırsaq traktında diskomforta gətirib çıxaracaq. Çünki digər qidalar mədədə həzm olunmağa vaxt tapmayıb və bağırsaqlarda həzm oluna bilmir.

Fakt budur ki, digər məhsullarla birlikdə mədədə fermentasiyaya məruz qalmır.

Yemişi əsas yeməkdən iki saat əvvəl və ya yeməkdən iki saat sonra istehlak etmək yaxşıdır. Bundan əlavə, yemiş insulin istehsalına təsir edən yüksək glisemik indeksə malikdir.

Glisemik indeks nə qədər aşağı olarsa, məhsulun insulindən asılı orqanlara təsiri bir o qədər az olar. Məsələn, mədəaltı vəzində - aşağı glisemik indeksli qidalar istehlak edildikdə, onun üzərinə düşən yük daha az olur. İnsulin müqavimətinə, piylənməyə və diabetə səbəb olma riski daha azdır.

Şəkərli diabet xəstələri və mədə-bağırsaq xəstəlikləri, kəskin mərhələdə qastrit və xorası və digər patologiyaları olan insanların yemiş istehlakı arzuolunmazdır.
//lent.az
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            705 23.08.24 21:37