Mojo.az Banner
23:01 Rusiyada Azərbaycan diasporunun üç üzvünün həbs müddəti uzadıldı  |     22:53 Pulsuz verilən mənzil və avtomobillərlə bağlı YENİ AÇIQLAMA  |     22:51 Təcili yardımlar niyə gecikir? – TƏBİB rəhbəri danışdı  |     22:36 Platinin qiyməti 17 illik maksimuma çatdı  |     22:30 Ali təhsil müəssisələri paytaxtdan kənara köçürülür?  |     22:22 İsmayıllıda avtomobil aşdı, yaralılar var  |     22:15 Abşeronda 22 yaşlı oğlanın ölümünün təfərrüatı məlum oldu - FOTO  |     22:08 Somalidən gətirilən ət satış üçün deyilmiş – RƏSMİ  |     22:00 Putindən SSRİ ilə bağlı diqqətçəkən açıqlama  |     21:58 Əli Əsədov polislərlə bağlı qərar imzaladı  |     21:50 Tramp "Vətənpərvərlik Oyunları" keçirəcək  |     21:43 Kamran Əsədov ittihamlardan sonra ilk dəfə DANIŞDI  |     21:36 Azərbaycan və ABŞ arasında Strateji Tərəfdaşlıq Xartiyasının hazırlanması üzrə Strateji İşçi Qrupunun iclası keçirilib  |     21:28 Bu qəzetlərlə bağlı qərar imzalandı  |     21:20 AQTA Şirvanda yerləşən bazarda nöqsanlar aşkar etdi  |     21:12 Astarada itkin düşmüş balıqçılardan birinin meyiti İranda tapıldı  |     21:06 Karantin rejiminin müddəti uzadıldı  |     20:59 "Qarabağ" cərimələndi  |     20:51 Azərbaycanda bu mobil operator fəaliyyətini dayandırdı  |     20:46 İlqar Hacıyevin məhkəməsi başlayır  |    
Left Banner
Right Banner

Bu göyərti ürəyi və sümükləri gücləndirir

31.07.2024 22:48 963
Bu göyərti ürəyi və sümükləri gücləndirir
Göyərtilərin tərkibində natrium, kalium, sink, fosfor və maqnezium var. İstənilən qida ilə yaxşı gedən və natrium, kalium, sink, fosfor və maqnezium kimi vacib elementləri ehtiva edən ən sağlam göyərti növlərindən biri də cəfəridir.

Cəfəri hər hansı bir yeməyə əlavə etmək üçün idealdır.

Cəfəri iki formada mövcud olan K vitamini ilə zəngindir: K1 və K2. K1 vitamini şüyüd, cəfəri kimi yaşıl yarpaqlı tərəvəzlərdə, K2 vitamini isə bağırsaq mikroflorasında istehsal olunur. K vitamini ürək sağlamlığı, qan damarları, qanın laxtalanması və görmə üçün vacibdir. Həmçinin qanaxmanı dayandırmağa və yaraların sağalmasını sürətləndirməyə kömək edir.

Bundan əlavə, K vitamini sümük toxumasının möhkəmlənməsində əsas rol oynayır, çünki o, sümük mineral sıxlığını saxlayan osteokalsin sintezində iştirak edir. K vitamininin daha yaxşı mənimsənilməsi üçün həkimlər cəfərini xama ilə bəzədilmiş salatlarda istehlak etməyi məsləhət görürlər.

Natrium, kalium, fosfor, maqnezium və üzvi turşuların tərkibinə görə cəfəri qaraciyər və öd kisəsinin sağlamlığına faydalı təsir göstərir, həmçinin sidikqovucu və xoleretik təsir göstərir.

Cəfərinin tərkibində olan antioksidantlar antitümör təsir göstərir, sinir və ürək-damar sistemini gücləndirir. Bundan əlavə, bu göyərtilərdə periferik və gecə görmə qabiliyyətini yaxşılaşdıran üç karotenoid var.

Cəfərinin tərkibində olan efir yağları iltihab əleyhinə təsir göstərir və orqanizmin virus və yoluxucu xəstəliklərə qarşı immunitetini artırır.

Həkimlər cəfərini avokado, xiyar və kərəvizlə birləşdirməyi məsləhət görürlər ki, bütün bədən sistemlərinə müsbət təsir göstərsin.
//lent.az
скачать dle 11.3