Bu göyərti ürəyi və sümükləri gücləndirir » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
18:15 Moskvanın hava limanları bağlandı  |     17:25 Çin lideri Azərbaycan təyyarəsinin qəzaya uğraması ilə bağlı başsağlığı verib  |     17:17 Sabah Sumqayıtda 105 000 abonent qazsız qalacaq  |     17:05 Kişi ona çay süzməyən arvadını döydü  |     17:04 Aktauda qəzaya uğrayan AZAL təyyarəsi Rusiya hava məkanında hücuma məruz qalıb  |     16:58 Bosfor boğazında gəmilərin hərəkəti dayandırıldı  |     15:30 NATO təyyarə qəzasını hərtərəfli araşdırmağa çağırıb  |     15:18 Daha 2 "tiktok"er həbs edildi  |     14:55 Meyxanaçı Balaəli məhkəməyə verildi  |     14:45 Pezeşkian İlham Əliyevə başsağlığı verdi  |     14:04 Əməkdar artist Almaz Mustafayevanın anım günüdür  |     13:36 Bakıda yağış, dağlıq rayonlarda qar yağacaq - SABAHIN HAVASI  |     13:30 Kolumbiyada güclü zəlzələ baş verdi  |     13:11 Təyyarə qəzasında həlak olan Hökumə Əliyevanın da cəsədi tapıldı (YENİLƏNİB)  |     12:55 Söyüdlü (Zod) qızıl yatağının hansı qaydada işlədiləcəyi müəyyənləşəcək  |     12:43 "Embraer": "AZAL-ın qəzaya uğrayan təyyarəsinin göyərtəsində defekt aşkar edilməyib"  |     12:35 Müsəlman Ağsaqqalları Şurası təyyarə qəzası ilə əlaqədar Azərbaycana başsağlığı verib  |     12:19 Rusiyada yüksəkrütbəli hərbçilərə qarşı sui-qəsd cəhdlərinin qarşısı alınıb  |     12:10 Bakıdakı şadlıq saraylarında toylar DAYANDIRILIB  |     12:09 Azərbaycan və Qazaxıstan XİN rəhbərlərinin telefon danışığı olub  |    

Bu göyərti ürəyi və sümükləri gücləndirir

Göyərtilərin tərkibində natrium, kalium, sink, fosfor və maqnezium var. İstənilən qida ilə yaxşı gedən və natrium, kalium, sink, fosfor və maqnezium kimi vacib elementləri ehtiva edən ən sağlam göyərti növlərindən biri də cəfəridir.

Cəfəri hər hansı bir yeməyə əlavə etmək üçün idealdır.

Cəfəri iki formada mövcud olan K vitamini ilə zəngindir: K1 və K2. K1 vitamini şüyüd, cəfəri kimi yaşıl yarpaqlı tərəvəzlərdə, K2 vitamini isə bağırsaq mikroflorasında istehsal olunur. K vitamini ürək sağlamlığı, qan damarları, qanın laxtalanması və görmə üçün vacibdir. Həmçinin qanaxmanı dayandırmağa və yaraların sağalmasını sürətləndirməyə kömək edir.

Bundan əlavə, K vitamini sümük toxumasının möhkəmlənməsində əsas rol oynayır, çünki o, sümük mineral sıxlığını saxlayan osteokalsin sintezində iştirak edir. K vitamininin daha yaxşı mənimsənilməsi üçün həkimlər cəfərini xama ilə bəzədilmiş salatlarda istehlak etməyi məsləhət görürlər.

Natrium, kalium, fosfor, maqnezium və üzvi turşuların tərkibinə görə cəfəri qaraciyər və öd kisəsinin sağlamlığına faydalı təsir göstərir, həmçinin sidikqovucu və xoleretik təsir göstərir.

Cəfərinin tərkibində olan antioksidantlar antitümör təsir göstərir, sinir və ürək-damar sistemini gücləndirir. Bundan əlavə, bu göyərtilərdə periferik və gecə görmə qabiliyyətini yaxşılaşdıran üç karotenoid var.

Cəfərinin tərkibində olan efir yağları iltihab əleyhinə təsir göstərir və orqanizmin virus və yoluxucu xəstəliklərə qarşı immunitetini artırır.

Həkimlər cəfərini avokado, xiyar və kərəvizlə birləşdirməyi məsləhət görürlər ki, bütün bədən sistemlərinə müsbət təsir göstərsin.
//lent.az
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            303 31.07.24 22:48