Dondurmanı necə faydalı etmək olar? » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:01 Bakıda məşhur ət bazarı bağlanır  |     22:56 Tətil sonrası işə qayıdış - Necə adaptasiya olaq?  |     22:49 ChatGPT-nin təsiri ilə təcrübəsiz işçilər üçün vakansiyalar kəskin azalıb  |     22:44 Azərbaycan Çinə toyuq əti ixrac edəcək  |     22:38 Tez-tez sıradan çıxan və bahalı texniki xidmət tələb edən avtomobillər - TOP-5  |     22:31 Daha bir şirkət rəhbərinə “stop” qoyuldu  |     22:24 Rusiyadan gətirilən soğan halqasında bakteriya aşkarlandı  |     22:16 Zəngilanla bağlı 1,3 milyonluq layihə  |     22:11 Pakistan XİN: ABŞ və İsrailin İrana qarşı addımları bütün regionu təhlükəyə atıb  |     22:04 Tokayev ictimai yerlərdə niqabı qadağan etdi  |     21:59 Məşhur şirkətin kərə yağından sellofan çıxdı - VİDEO  |     21:50 FHN-ə işə düzəltmək adı ilə daha bir dələduzluq  |     21:45 Azərbaycan dünyada internetin sürətinə görə neçəncidir?  |     21:36 Konstitusiya Məhkəməsinə hakimlər təyin ediləcək  |     21:30 "Qarabağ" yoxlama görüşündə "Zirə"yə qalib gəldi  |     21:22 Bu klinikada yoxlama aparıldı, cərimə edildi  |     21:17 NATO-nun 2026-cı ildə baş tutacaq sammiti Ankarada keçiriləcək  |     21:10 Sumqayıtda "Daewoo" yandı  |     21:04 DYP səfərə çıxan sürücülərə ÇAĞIRIŞ ETDİ  |     20:58 Yekaterinburqda öldürülən azərbaycanlıların nəşləri Bakıya gətirildi  |    

Dondurmanı necə faydalı etmək olar?

"Dondurma normada yeyilsə, pəhrizinizə sağlam bir əlavə ola bilər".

Median.Az
oxu.az-a istinadən xəbər verir ki, bunu fitnes və qidalanma üzrə məsləhətçi Kris Mor deyib.

O vurğulayıb ki, qida təkcə kalorilərdən, şəkərdən və yağdan ibarət deyil və ara-sıra bir porsiya şəkərli qidalara olan həvəsi cilovlamağa və sağlam qidalanma məqsədlərinə sadiq qalmağınıza kömək edə bilər.

"Nutritionous Life"ın qurucusu və diyetoloq Keri Qlassman, dondurmanı tərkibindəki yağ sayəsində bizə məmnunluq gətirən "şüurlu indulgensiya" kimi təsvir edir. Qlassman bir dəfəyə çoxlu miqdarda dondurma yeməməyi məsləhət görür.

Dondurmanın tərkibində, həmçinin hüceyrə yaşlanmasını zəiflədən və ürək, metabolizm və qaraciyər sağlamlığını dəstəkləyən əsas yağ turşusu C15:0 var. Ancaq dada gəldikdə, hər şey daha asandır. Hər iki ekspert şokolad və vanil dadlı dondurma arasındakı qida fərqlərinin minimal olduğu ilə razılaşıb. Mor qeyd edib ki, dondurmanın keyfiyyəti və tərkib hissəsi daha vacibdir, çünki konfet və karamel kimi əlavələr kalori və şəkər əlavə edir. Qlassman qaymaq, süd, kakao və vanil paxlası kimi təbii inqrediyentlərdən hazırlanmış dondurmanı seçməyi tövsiyə edir.

Dondurmanı daha faydalı etmək üçün o, tünd şokolad, qoz-fındıq və ya təzə meyvə kimi qida maddələri ilə zəngin əlavələr istifadə etməyi tövsiyə edir. Dondurmanı əsas kimi deyil, meyvə və ya qoz-fındığın üzərinə əlavə kimi istifadə edin - bu, onun dadını qoruyarkən qida dəyərini artıracaq.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            672 22.07.24 22:42