Dondurmanı necə faydalı etmək olar? » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
17:25 Çin lideri Azərbaycan təyyarəsinin qəzaya uğraması ilə bağlı başsağlığı verib  |     17:17 Sabah Sumqayıtda 105 000 abonent qazsız qalacaq  |     17:05 Kişi ona çay süzməyən arvadını döydü  |     17:04 Aktauda qəzaya uğrayan AZAL təyyarəsi Rusiya hava məkanında hücuma məruz qalıb  |     16:58 Bosfor boğazında gəmilərin hərəkəti dayandırıldı  |     15:30 NATO təyyarə qəzasını hərtərəfli araşdırmağa çağırıb  |     15:18 Daha 2 "tiktok"er həbs edildi  |     14:55 Meyxanaçı Balaəli məhkəməyə verildi  |     14:45 Pezeşkian İlham Əliyevə başsağlığı verdi  |     14:04 Əməkdar artist Almaz Mustafayevanın anım günüdür  |     13:36 Bakıda yağış, dağlıq rayonlarda qar yağacaq - SABAHIN HAVASI  |     13:30 Kolumbiyada güclü zəlzələ baş verdi  |     13:11 Təyyarə qəzasında həlak olan Hökumə Əliyevanın da cəsədi tapıldı (YENİLƏNİB)  |     12:55 Söyüdlü (Zod) qızıl yatağının hansı qaydada işlədiləcəyi müəyyənləşəcək  |     12:43 "Embraer": "AZAL-ın qəzaya uğrayan təyyarəsinin göyərtəsində defekt aşkar edilməyib"  |     12:35 Müsəlman Ağsaqqalları Şurası təyyarə qəzası ilə əlaqədar Azərbaycana başsağlığı verib  |     12:19 Rusiyada yüksəkrütbəli hərbçilərə qarşı sui-qəsd cəhdlərinin qarşısı alınıb  |     12:10 Bakıdakı şadlıq saraylarında toylar DAYANDIRILIB  |     12:09 Azərbaycan və Qazaxıstan XİN rəhbərlərinin telefon danışığı olub  |     12:04 Təyyarə qəzasında həlak olan Cəlilabad sakininin kimliyi müəyyən olundu  |    

Dondurmanı necə faydalı etmək olar?

"Dondurma normada yeyilsə, pəhrizinizə sağlam bir əlavə ola bilər".

Median.Az
oxu.az-a istinadən xəbər verir ki, bunu fitnes və qidalanma üzrə məsləhətçi Kris Mor deyib.

O vurğulayıb ki, qida təkcə kalorilərdən, şəkərdən və yağdan ibarət deyil və ara-sıra bir porsiya şəkərli qidalara olan həvəsi cilovlamağa və sağlam qidalanma məqsədlərinə sadiq qalmağınıza kömək edə bilər.

"Nutritionous Life"ın qurucusu və diyetoloq Keri Qlassman, dondurmanı tərkibindəki yağ sayəsində bizə məmnunluq gətirən "şüurlu indulgensiya" kimi təsvir edir. Qlassman bir dəfəyə çoxlu miqdarda dondurma yeməməyi məsləhət görür.

Dondurmanın tərkibində, həmçinin hüceyrə yaşlanmasını zəiflədən və ürək, metabolizm və qaraciyər sağlamlığını dəstəkləyən əsas yağ turşusu C15:0 var. Ancaq dada gəldikdə, hər şey daha asandır. Hər iki ekspert şokolad və vanil dadlı dondurma arasındakı qida fərqlərinin minimal olduğu ilə razılaşıb. Mor qeyd edib ki, dondurmanın keyfiyyəti və tərkib hissəsi daha vacibdir, çünki konfet və karamel kimi əlavələr kalori və şəkər əlavə edir. Qlassman qaymaq, süd, kakao və vanil paxlası kimi təbii inqrediyentlərdən hazırlanmış dondurmanı seçməyi tövsiyə edir.

Dondurmanı daha faydalı etmək üçün o, tünd şokolad, qoz-fındıq və ya təzə meyvə kimi qida maddələri ilə zəngin əlavələr istifadə etməyi tövsiyə edir. Dondurmanı əsas kimi deyil, meyvə və ya qoz-fındığın üzərinə əlavə kimi istifadə edin - bu, onun dadını qoruyarkən qida dəyərini artıracaq.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            339 22.07.24 22:42