23:01 "Reuters": Şəkərin qiyməti son illərin ən aşağı səviyyəsinə enib  |     22:46 Gəncədə tələbələr dəm qazından zəhərləndilər  |     22:37 Axşam bu cihazı mütləq cərəyandan ayırın: nə televizor, nə də telefon adapteridir  |     22:15 Dünyaşöhrətli boksçu Pakyaoya vəzifə verildi  |     22:09 Roma Papası Türkiyəyə səfər edəcək  |     22:08 “Bəzi peşələr yoxa çıxacaq” - “ChatGPT”nin yaradıcısı  |     22:00 Göygöldə fermadan heyvanların oğurlanması ilə bağlı cinayət işi açılıb - YENİLƏNİB  |     21:57 Oktyabrın sonunda yalnız bir bürcü UĞUR GÖZLƏYİR  |     21:52 İsraildə son iki ildə ilk dəfə fövqəladə vəziyyət ləğv edildi  |     21:48 COVID-19 qayıdır: Türkiyədə "Frankenşteyn" variantı aşkarlandı  |     21:30 Bu dərmanlar pulsuz veriləcək  |     21:20 “Zəfər” şahmat turniri keçirildi - Fotolar  |     21:03 "Xanımıma o qədər əziyyət vermişəm ki..."  |     20:48 Bakıda “Molotov kokteyli” ilə terror hazırlayarkən tutulan İŞİD üzvünə - Hökm oxundu  |     20:20 Naxçıvanda yük maşını ilə minik avtomobili toqquşub, ölən var  |     20:13 Mehdiyev dövləti bu 50 nəfərlə "idarə edəcəkmiş" - ŞOK SİYAHI  |     20:07 Süni İntellekt üzrə Milli Mərkəz yaradırlar  |     19:50 Rəşad Dağlı əməliyyat olundu  |     19:46 Binadan yıxılıb ölən Kəmalənin - Fotosu  |     19:30 Səxavət Məmmədov kimdir? - Ölümünü yuxusunda görən sənətkar  |    

Dondurmanı necə faydalı etmək olar?

"Dondurma normada yeyilsə, pəhrizinizə sağlam bir əlavə ola bilər".

Median.Az
oxu.az-a istinadən xəbər verir ki, bunu fitnes və qidalanma üzrə məsləhətçi Kris Mor deyib.

O vurğulayıb ki, qida təkcə kalorilərdən, şəkərdən və yağdan ibarət deyil və ara-sıra bir porsiya şəkərli qidalara olan həvəsi cilovlamağa və sağlam qidalanma məqsədlərinə sadiq qalmağınıza kömək edə bilər.

"Nutritionous Life"ın qurucusu və diyetoloq Keri Qlassman, dondurmanı tərkibindəki yağ sayəsində bizə məmnunluq gətirən "şüurlu indulgensiya" kimi təsvir edir. Qlassman bir dəfəyə çoxlu miqdarda dondurma yeməməyi məsləhət görür.

Dondurmanın tərkibində, həmçinin hüceyrə yaşlanmasını zəiflədən və ürək, metabolizm və qaraciyər sağlamlığını dəstəkləyən əsas yağ turşusu C15:0 var. Ancaq dada gəldikdə, hər şey daha asandır. Hər iki ekspert şokolad və vanil dadlı dondurma arasındakı qida fərqlərinin minimal olduğu ilə razılaşıb. Mor qeyd edib ki, dondurmanın keyfiyyəti və tərkib hissəsi daha vacibdir, çünki konfet və karamel kimi əlavələr kalori və şəkər əlavə edir. Qlassman qaymaq, süd, kakao və vanil paxlası kimi təbii inqrediyentlərdən hazırlanmış dondurmanı seçməyi tövsiyə edir.

Dondurmanı daha faydalı etmək üçün o, tünd şokolad, qoz-fındıq və ya təzə meyvə kimi qida maddələri ilə zəngin əlavələr istifadə etməyi tövsiyə edir. Dondurmanı əsas kimi deyil, meyvə və ya qoz-fındığın üzərinə əlavə kimi istifadə edin - bu, onun dadını qoruyarkən qida dəyərini artıracaq.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            855 22.07.24 22:42