Ən faydalı dondurmanı necə seçmək olar? - Nutrisioloqdan məsləhət » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:52 Rusiya XİN həmin məktubla bağlı açıqlama yaydı  |     22:26 Tehranda İran əsilli Almaniya vətəndaşı azadlığa buraxılıb  |     22:04 Bu ərazilərdə işıq olmayacaq  |     21:31 Biləsuvar məcburi köçkün qəsəbələrindən daha 20 ailə Cəbrayıla köçürülüb  |     21:22 Polis Kaliforniyadakı təxliyə zonalarında 68 nəfəri saxlayıb  |     21:09 Danimarka Arktik ərazilər üzrə Trampla dialoqa hazır olduğunu təsdiqlədi  |     21:05 Dələduzluqda təqsirləndirilən keçmiş vəkil Elman Paşayevə qarşı yeni ittiham: Həbs müddəti uzadıldı  |     20:51 Rusiya Estoniya XİN-in vitse-kanslerini qara siyahıya salıb  |     20:39 Nəzrinin ölümü ilə bağlı cinayət işi başlandı  |     20:24 Ermənistanda deputat öldü  |     20:07 Nəzrinin ölümü ilə bağlı cinayət işi başlandı  |     19:22 Tibetdə daha bir güclü zəlzələ baş verib  |     17:55 Yaponiyada güclü zəlzələ: Sunami təhlükəsi elan olundu  |     17:47 Sabah külək güclənəcək - XƏBƏRDARLIQ  |     17:26 İxracdan əldə olunan pulları ölkəyə qaytarmayan şəxslərlə bağlı cinayət işləri məhkəməyə göndərilib  |     15:53 Sabah külək güclənəcək - XƏBƏRDARLIQ  |     15:19 Perinatal Mərkəzin sabiq direktoru məhkəmədə ifadə verməkdən imtina etdi  |     14:06 Magistr olmaq istəyənlərin nəzərinə!  |     13:45 Həftəiçi keçiriləcək görüşlərin AFİŞASI (SİYAHI)  |     13:41 Goranboyda iki bacı tüstüdən zəhərlənib  |    

Ən faydalı dondurmanı necə seçmək olar? - Nutrisioloqdan məsləhət

"Dondurma normada yeyilsə, pəhrizinizə sağlam bir əlavə ola bilər".

Median.Az
"Fox News"a istinadən xəbər verir ki, bunu fitnes və qidalanma üzrə məsləhətçi Kris Mor deyib.

O vurğulayıb ki, qida təkcə kalorilərdən, şəkərdən və yağdan ibarət deyil və ara-sıra bir porsiya şəkərli qidalara olan həvəsi cilovlamağa və sağlam qidalanma məqsədlərinə sadiq qalmağınıza kömək edə bilər.

"Nutritionous Life"ın qurucusu və diyetoloq Keri Qlassman, dondurmanı tərkibindəki yağ sayəsində bizə məmnunluq gətirən "şüurlu indulgensiya" kimi təsvir edir. Qlassman bir dəfəyə çoxlu miqdarda dondurma yeməməyi məsləhət görür.

Dondurmanın tərkibində, həmçinin hüceyrə yaşlanmasını zəiflədən və ürək, metabolizm və qaraciyər sağlamlığını dəstəkləyən əsas yağ turşusu C15:0 var. Ancaq dada gəldikdə, hər şey daha asandır. Hər iki ekspert şokolad və vanil dadlı dondurma arasındakı qida fərqlərinin minimal olduğu ilə razılaşıb. Mor qeyd edib ki, dondurmanın keyfiyyəti və tərkib hissəsi daha vacibdir, çünki konfet və karamel kimi əlavələr kalori və şəkər əlavə edir. Qlassman qaymaq, süd, kakao və vanil paxlası kimi təbii inqrediyentlərdən hazırlanmış dondurmanı seçməyi tövsiyə edir.

Dondurmanı daha faydalı etmək üçün o, tünd şokolad, qoz-fındıq və ya təzə meyvə kimi qida maddələri ilə zəngin əlavələr istifadə etməyi tövsiyə edir. Dondurmanı əsas kimi deyil, meyvə və ya qoz-fındığın üzərinə əlavə kimi istifadə edin - bu, onun dadını qoruyarkən qida dəyərini artıracaq.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            522 22.07.24 11:50