Günəş eynəyi taxan insanların gözünə təbii günəş işığı daxil ola bilmədiyi üçün doyma siqnalları beyinə çata bilmir və bu, insanı daim yemək haqqında düşünməyə vadar edir, nəticədə kökəlməyə səbəb olur.
Bu sözləri türkiyəli dietoloq Ersin Özdəmir deyib.
Mütəxəssis bunu da bildirib ki, D vitamini əlavələri bədəndə 1 ay, günəşin yaratdığı D vitamini isə 4 ay qalır:
“Günəşdən gələn D vitamini kükürdlüdür və bütün hüceyrələrə nüfuz edir. D vitamini immun hüceyrələrin mənbəyidir və onları yetişdirən əsas amildir. Bunun üçün D vitamini səviyyəmiz ən az 50 olmalıdır. Davamlı günəş eynəyindən istifadə etdikdə toxluq siqnalları beyinə çata bilmir. Toxluq hormonlarımızın 35%-ni ləngidir və bu, çəki artımına gətirib çıxarır. Toxluq hormonları yemək yedikdən, təxminən, 20 dəqiqə sonra ifraz olunmağa başlayır. Bu səbəbdən yeməyi tez istehlak edənlər tox olduqlarını anlamır və qədərindən artıq yeyirlər. Yemək yediyimiz zaman yaxşı çeynəməli, fasilə ilə yeməliyik ki, doyduduğumuzu anlaya bilək. Yeməyi günəş batmazdan əvvəl yeməyə çalışın, çünki bütün həzm mexanizmi günəşlə birlikdə daha effektiv işləyir”.
//pravda.az