Qarpızı xarab olmamaq üçün belə saxlamaq lazımdır » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:59 DİN: Qaxda ağır yol qəzasında 3 nəfər ölüb, 7 nəfər xəsarət alıb - YENİLƏNİB-3  |     22:51 FHN qüvvələri su basmış ərazilərə cəlb olundu  |     22:27 Bakıda məşhur restoranın qarşısındakı parklanma xaosu aradan qaldırıldı  |     22:17 Mask Baydenin debatdakı çıxışını məsxərəyə qoyub  |     22:10 Mingəçevirdə toy mərasimində ölüm hadisəsi olub  |     22:02 Xərçəng və diabet riskini azaldan tərəvəz şirəsi  |     21:54 Türkiyə Ordusu İzmirdə yanğının söndürülməsinə beş helikopter ayırıb  |     21:49 Avropa çempionatı: Azərbaycan millisi fərdi yarışı 4 medalla bitirib, medal sıralamasında ikinci olub  |     21:40 Xiyar hiyləgərlikləri: Çoxlu məhsulu necə əldə etmək olar?  |     21:34 Azərbaycan gimnastları Nissen kubokunda 4 medal qazanıblar  |     21:26 “WhatsApp” 45 telefonda fəaliyyətini dayandıracaq – SİYAHI  |     21:20 9 min manata satılan ən bahalı hamburger  |     21:13 Niyə həkim resepti olmadan antibiotik qəbul etmək olmaz? – 3 ƏSAS SƏBƏB  |     21:09 Bu rayonlara 3 gün yağış yağacaq  |     21:01 Burak Özçivitin bu hərəkəti müzakirə yaratdı - Video  |     20:56 Bloomberg: Demokratik Partiyanın donorları Baydenin əvəzlənməsini istəyirlər  |     20:49 Beyin öz naviqasiya sistemini oriyentirlər olmadan tənzimləyə bilər - Alimlər  |     20:38 Genefondumuzu təhdid edən təhlükə  |     20:34 PSJ 16 yaşlı futbolçunu 250 milyon avroya transfer etmək istəyir  |     20:18 Kanada Silahlı Qüvvələrinin başçısı ilk dəfə bu qadın olacaq - KİV  |    

Qarpızı xarab olmamaq üçün belə saxlamaq lazımdır

Qarpız 92% sudan ibarətdir. Qarpız təkcə susuzluğu yatırmır, həm də orqanizmə əhəmiyyətli faydalar gətirir. Lakin qarpızın düzgün saxlanılması üçün bəzi məqamlara diqqət yetirmək lazımdır.

Mütəxəssislər qarpızı günün birinci yarısında - səhər yeməyi və ya qəlyanaltı kimi yeməyi tövsiyə edir

Bir çox faydalı xüsusiyyətlərinə baxmayaraq, qarpız ehtiyatla istehlak edilməlidir. Yüksək şəkər tərkibi müəyyən insan qrupları üçün istehlakını məhdudlaşdırır. Xüsusilə, xroniki böyrək çatışmazlığı, şəkərli diabet və qıcıqlanmış bağırsaq sindromu olan insanlara qarpızı qida rasionuna daxil etmək tövsiyə edilmir.

Kəsilmiş qarpız otaq temperaturunda tez xarab olur. Cəmi bir neçə saatdan sonra patogen mikroorqanizmlərin böyüməsi səbəbindən turş bir dad əldə edə bilər. Məhz bu səbəbdən kəsilmiş qarpızı filmə büküb soyuducuda saxlamaq lazımdır. Bu, giləmeyvə pulpasına oksigen tədarükünü azaldır, onun təravətini 48 saata qədər uzadır. Lakin qarpız dadını, teksturasını və qida dəyərini tez itirdiyindən aşağı temperaturda uzun müddət saxlanılmamalıdır.

Mütəxəssislər kəsilmiş qarpızı ətirli qidaların yanında saxlamamağı da tövsiyə edirlər. Çünki o, yad qoxuları asanlıqla özünə çəkir.

Qarpız təkcə dadlı deyil, həm də yay pəhrizinizə əla əlavə ola biləcək sağlam giləmeyvədir. Əsas odur ki, bütün faydalı xüsusiyyətləri qorumaq və mümkün qədər uzun müddət təravətdən zövq almaq üçün onu düzgün saxlamaqdır.
//lent.az
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            180 26.06.24 21:59