Uzunömürlü olmaq üçün necə qidalanmalı? » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:05 Goranboyda 60 yaşlı kişini avtomobil vuraraq öldürüb  |     22:46 Azərbaycan Rusiyaya min tona yaxın kərə yağı ixrac edib  |     22:27 Azərbaycan hökumətindəki mənbə: Qəzaya uğrayan AZAL təyyarəsi Rusiyanın "Pantsir-S" raketi ilə vurulub  |     22:25 Suriyanın keçmiş daxili işlər naziri yeni hökumətə təslim olub  |     22:12 Dövlət Komitəsi kremasiya mərkəzlərinin yaradılması ilə bağlı məsələyə AYDINLIQ GƏTİRDİ  |     21:49 Rusiya vətəndaşının 780 min manatını mənimsəyənə hökm oxundu  |     21:32 Kürdəmirdə 26 yaşlı oğlan atasının iş yerində ÖLDÜ  |     21:15 Rusiya Xarkova raket zərbələri endirib, ölən və yaralananlar var  |     20:59 Azərbaycanın “Avroviziya 2025” təmsilçisi açıqlandı  |     20:46 Aİ-nin Azərbaycana qarşı "Binokl diplomatiyası" davam edir - VİDEO  |     20:25 Qızılağacda qanunsuz ov edən şəxs saxlanıldı  |     20:15 Ərdoğan Suriya prezidenti ilə görüşüb  |     20:12 Qazaxıstan AZAL təyyarəsinin qəzasına dair araşdırmanın ilkin nəticələri dərc etdi  |     19:40 Konqoda meymunçiçəyinə yoluxmuş 100-dən çox xəstə müalicə mərkəzlərindən qaçıb  |     19:27 Bulvarda azyaşlını skuterlə vurdu, məhkəmə cəzalandırdı  |     19:23 "Bakı Gəmiqayırma Zavodu" cərimə olunur  |     19:08 İsveçdə məktəbdə atışma olub, beş nəfər yaralanıb  |     19:01 Bu gün Ümumdünya Xərçənglə Mübarizə Günüdür  |     18:54 Arvadını baltalamaqda təqsirləndirilən şəxsə hökm oxunub  |     18:49 Gürcüstanda dəm qazından iki nəfər ölüb, dörd nəfər xəsarət alıb  |    

Uzunömürlü olmaq üçün necə qidalanmalı?

Mütəxəssislər uzun ömür yaşamaq üçün necə qidalanmaq lazım olduğunu öyrənmək üçün eksperiment aparıblar. Onlar eksperimentdə iştirak etmək istəyən 3 ailəni təbii şəraitdə, təbiətin qoynunda və yalnız özlərinin yetişdirdiyi qidalarla yaşamağını təmin etmiş və sonda onların sağlamlıqlarını yoxlamışlar. Həkimlər eksperimentin nəticələrinə əsaslanaraq belə şəraitdə və bu cür qidalanma ilə yaşayan adamların 140-160 il yaşaya biləcəyini vurğulamışlar. Çünki eksperimentdə iştirak edənlərin qanının, iliyinin və daxili orqanlarının analizlərinin cababı həkimlərə bu fikrin doğru olduğunu sübut etmişdir.
Bəs insanlar uzun ömür yaşamaq üçün necə qidalanmalıdır və hansı qidalardan istifadə etməlidir?
1. Sağlam həyat yaşamaq istəyən adam süzülmüş su içməlidir. Bunu əldə edə bilməyənlər suyu dondurub, yenidən əvvəlki temperaturuna çatdırıb sonra içməlidir. Tarix boyu dünyanın ən məşhurları bu cür su ilə qidalanıblar. Suyu ya yeməkdən yarım saat əvvəl, ya da yeməkdən 2-3 saat sonra içmək lazımdır. Bu qaydaya əməl edildikdə həzm normal gedir. Həkimlər müxtəlif qatqılarla əldə edilmiş sirələri, limonadları içməyi məsləhət bilmir. Çünki bu cür içkilər ürək yanğısını azaltmır, əksinə artırır.
2. Ən sağlam qida maddələrinin siyahısına ikinci yeri taxıl məhsulları tutur. Taxıl məhsulları vitamin və minerallarla zəngindir, orqanizmə enerji verir. Bu siyahıya buğda, qarğıdalı, darı, arpa və s. aiddir.
3. Ləpəli bitkilər siyahıda üçüncü yeri tutur. Buraya fındıq, günəbaxan, araxis və digər bu kimi meyvələr daxildir. Mütəxəssislər bu cür meyvələrin qəbulunu qarışdırmamağı məsləhət bilir.
4. Xaşxaş, kətan, küngüt toxumlarının orqanizmə olan faydasını heç nə ilə müqayisə etmək olmaz. Çünki onların tərkibində olan kalsiumun miqdarı süddəkindən 10 dəfə artıqdır.
5. Göyərtilərlə qidalanan və yoqa ilə məğul olanların 100-150 il yaşadığını hamı bilir. Buna gərə də mütəxəssislər göyərtilərdən bol istifadə etməyi məsləhət bilir.
6. Dəniz kələmi ilə qidalanan adam qidanın hər qəbulunda orqanizminə 40 cür mineral qəbul etmiş olur.
7. Arı məhsullarının insana verdiyi faydanı saymaqla qurtarmaq olmaz. Bu səbəbdən də arı məhsullarından istifadə etməkdə fayda var.
8. Çiy tərəvəzlər (kələm, yer kökü, çuğundur, turp və s.bostan məhsulları)hər gün mütləq qəbul edilməlidir.
9. Gün ərzində 150-200 qram qoz yemək orqanizmin yağa, proteinə, zülala olan təlabatını ödəyir. Dünyanın bir çox alimləri qozu orqanizm və onun sağlamlığı üçün vacib saymış və onun haqqında çoxlu müxtəlif fikirlər söyləmişdir.
10. Siyahının sonunda düyü, qarabaşaq durur. Mütəxəssislər düyünün zəif odun üstündə 20 dəqiqədən çox bişirməyi məsləhət bilmirlər. Qarabaşağın tərkibindəkilər itməsin deyə onu özünün 2 misli qədər qaynar suya töküb saxlamağı və yeyərkən istiməyin faydalı olduğu qeyd edilir.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 353 05.12.20 22:51