18:20 Cüdoçumuz VI İslam Həmrəyliyi oyunlarının finalına yüksəlib  |     18:13 Vətən müharibəsində ermənilərin vurduğu PUA-mız necə geriyə QAYITDI?  |     18:06 Bakıda hərbi paradda nümayiş etdirilən Azərbaycan Ordusunun arsenalındakı müasir texnika - SİYAHI  |     17:57 Zəfərin 5 illiyinə həsr olunan hərbi paradda 5 mindən çox şəxsi heyət iştirak edib  |     17:50 Tehranda içməli suya məhdudiyyət tətbiq olundu  |     17:42 Müdafiə naziri Azərbaycan Ordusunun şəxsi heyətini təbrik edib  |     17:34 Vətən müharibəsi iştirakçısı: "Döyüşə başlayanda 124 nəfər idik, sonda 20 nəfər qalmışdıq"  |     17:19 Siyəzəndə 17 yaşlı yeniyetmə itkin düşüb  |     17:13 Putin müdafiə nazirinin müavini Andrey Bulıqanı vəzifəsindən azad etdi  |     17:04 VI İslam Həmrəyliyi Oyunlarında 15 yaşlı ağırlıqqaldıranımız 3 bürünc medal qazanıb  |     16:58 Türkiyə Milli Müdafiə Nazirliyi Bakıdakı paraddan paylaşım etdi  |     16:55 Çin Tayvana görə Avropa İttifaqına etiraz etdi  |     16:48 Laçında “Zəfərin Səsi – Laçın 2025” adlı tədbir keçirilib  |     16:33 Şuşada atəşfəşanlıq olacaq  |     16:27 Xocavənddə evlərin təmirinə 2,3 milyon manat xərclənəcək  |     16:22 "Qalatasaray"ın heyətində CİDDİ İTKİ: İlin sonuna qədər olmayacaq  |     16:21 Mark Rütte: "NATO öz nüvə potensialını artırmaq niyyətindədir"  |     16:10 Ərdoğan Azərbaycan xalqını Zəfər Günü münasibətilə təbrik etdi  |     16:05 Azərbaycanın iki cüdoçusu İslamiadada yarımfinala yüksəlib  |     15:58 Maştağada dönərxana yandı  |    

Postkovid sindromu zamanı hansı qidaları qəbul etmək olmaz?

Postkovid sindromu zamanı şəkər və yüksək qlisemik indeksi olan qidalar qəbul edilməməlidir.

Bunu rusiyalı həkim-dietoloq, professor Mixail Qinzburq deyib.

“Postkoid sindromu” - sağalandan sonra bir müddət davam edən simptomlar toplusudur. Postkovid əlamətləri arasında baş ağrısı, halsızlıq, yaddaşın pozulması və başqaları var.

Həkimin sözlərinə görə, bu sindrom bədəndə iltihablı aktivliyin artmasıdır, bu zaman soyuqdəymə əleyhinə pəhriz təsirlidir.

“Mümkünsə şəkər və yüksək qlisemik indeksi olan qidaları, yəni ələnmiş unu, kartofu, düyünü rasiondan çıxarmaq lazımdır. Həmçinin xurma, günəbaxan, qarğıdalı, soya yağı, marqarin, qırmızı ət və ondan olan məhsullar, kolbasalar, dərin emal məhsullarını”, - deyə mütəxəssis bildirib.

Həkim vurğulayıb ki, eyni zamanda yağ turşuları ilə zəngin qidaları dietaya əlavə etmək lazımdır.

“Omega-3” və yağ turşuları ilə zəngin qidaları artırırıq - bu yağlı dəniz balığı, kətan toxumu və zeytun yağıdır (“Omega-9”). Daha çox tərəvəz, giləmeyvə, göyərti və çox şirin olmayan meyvələr, şəkərsiz fermentləşdirilmiş süd məhsulları və kompleks karbohidratlar - qarabaşaq yarması, yulaf ezmesi, kəpək çörəyi əlavə edirik”, - deyə həkim qeyd edib.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            651 21.09.21 11:59