00:47 Taksi qiymətləri artacaq? - Rəsmi cavab (VİDEO)  |     21:25 Daşkəsəndə altı uşağının səs-küyünə dözməyən kişi arvadını döydü  |     21:17 Mbappe zədəsini sağaldıb, sabah meydana çıxa bilər  |     18:35 Filippin sahillərində 5,6 bal gücündə zəlzələ oldu  |     17:49 Qusarda avtomobil kanala aşdı - Beş nəfər xəsarət aldı  |     17:17 Ramiz Mehdiyev Təhlükəsizlik Şurasının üzvlüyündən azad edilib  |     15:08 HƏMAS silahı yerə qoymaqdan imtina etdi  |     14:39 Qanunsuz balıq ovu ilə məşğul olanlar saxlanıldı  |     14:36 Tramp keçmiş konqresmeni həbsdən azad etdi  |     14:32 Günəşdə 47 dəqiqə davam edən iki partlayış olub  |     14:11 Astanada Azərbaycan-Qazaxıstan Ali Dövlətlərarası Şuranın ikinci iclası keçiriləcək  |     14:04 AZAL təyyarəsinin qəzasında yaralanan Nurullah Siracov vəfat etdi  |     14:00 Qatlanan "iPhone"un buraxılışı təxirə salınır  |     13:57 Bazarda arabaçı işləyən şəxsin 5 şirkəti var - Video  |     13:53 Azərbaycanda Müstəqilliyin Bərpası Günüdür  |     13:46 "Ford" 625 min avtomobili geri çağıracaq  |     13:21 Gələn il Bakı üzrə yığılacaq ümumi gəlirlər açıqlandı  |     13:17 Bakıda ailə evindən çıxarıldı: Övladları küçədə dərs oxuyurlar  |     13:07 Yuxarı Şirvan kanalında bir nəfər batıb  |     23:02 "Qarabağ" "Turan Tovuz"u məğlub etdi  |    

Postkovid sindromu zamanı hansı qidaları qəbul etmək olmaz?

Postkovid sindromu zamanı şəkər və yüksək qlisemik indeksi olan qidalar qəbul edilməməlidir.

Bunu rusiyalı həkim-dietoloq, professor Mixail Qinzburq deyib.

“Postkoid sindromu” - sağalandan sonra bir müddət davam edən simptomlar toplusudur. Postkovid əlamətləri arasında baş ağrısı, halsızlıq, yaddaşın pozulması və başqaları var.

Həkimin sözlərinə görə, bu sindrom bədəndə iltihablı aktivliyin artmasıdır, bu zaman soyuqdəymə əleyhinə pəhriz təsirlidir.

“Mümkünsə şəkər və yüksək qlisemik indeksi olan qidaları, yəni ələnmiş unu, kartofu, düyünü rasiondan çıxarmaq lazımdır. Həmçinin xurma, günəbaxan, qarğıdalı, soya yağı, marqarin, qırmızı ət və ondan olan məhsullar, kolbasalar, dərin emal məhsullarını”, - deyə mütəxəssis bildirib.

Həkim vurğulayıb ki, eyni zamanda yağ turşuları ilə zəngin qidaları dietaya əlavə etmək lazımdır.

“Omega-3” və yağ turşuları ilə zəngin qidaları artırırıq - bu yağlı dəniz balığı, kətan toxumu və zeytun yağıdır (“Omega-9”). Daha çox tərəvəz, giləmeyvə, göyərti və çox şirin olmayan meyvələr, şəkərsiz fermentləşdirilmiş süd məhsulları və kompleks karbohidratlar - qarabaşaq yarması, yulaf ezmesi, kəpək çörəyi əlavə edirik”, - deyə həkim qeyd edib.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            639 21.09.21 11:59