Postkovid sindromu zamanı hansı qidaları qəbul etmək olmaz? » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:59 Braziliyada turistlərin olduğu qayıq aşıb, ölənlər var  |     22:55 Xəzər dənizində zəlzələ qeydə alınıb  |     22:47 Şuşadan ilk zəng həyata keçirilib  |     22:43 Rusiyada yük avtomobili iki avtobusla toqquşub, onlarla insan xəsarət alıb  |     22:31 İranda Mərkəzi Bankının sabiq rəhbəri 10 il həbs cəzası aldı  |     22:14 Yük maşını qoyun sürüsünə çırpıldı - VİDEO  |     22:02 Turistləri daşıyan gəmi çayda batdı: Ölənlər və itkin düşənlər var  |     21:55 “Dejavü” filminin qəhrəmanı vəfat edib  |     21:47 Azərbaycanda koronavirusun beşinci dalğası gözlənilirmi? - Ekspertlərdən ŞƏRH  |     21:40 Masallıda ev və mağazalara qənim kəsilən ŞƏXSDƏN XƏBƏR VAR  |     21:31 Azad edilən bu iki kəndə 500 ailə köçürüləcək  |     21:26 DSX İranla sərhəd yaxınlığında şübhəli avtomobil saxlayıb, narkotik aşkarlanıb  |     21:20 Xocavənddə daha 2 erməni hərbçisinin meyiti tapıldı  |     21:16 Hikmət Hacıyev: “Prezidentin münaqişədən sonrakı yenidənqurma-bərpa layihələri misilsizdir”  |     21:10 Rusiyada metanol spirtindən ölənlərin sayı artıb  |     21:05 Rəşad Sadıqov: "Belə oyunların sayı çox olsa, futbolumuz inkişaf edər"  |     21:02 Zəng edən bank əməkdaşıdır, yoxsa dələduz? - ARAŞDIRMA  |     20:47 Şəmkirdə qatar gənc oğlanı vuraraq öldürüb  |     20:40 IDEA İctimai Birliyi ilə Ümumrusiya Təbiəti Mühafizə Cəmiyyəti arasında saziş imzalanıb - FOTO  |     20:30 Azərbaycanın bəzi iqtisadi rayonlarının adlarında dəyişiklik edilib  |    

Postkovid sindromu zamanı hansı qidaları qəbul etmək olmaz?
Postkovid sindromu zamanı şəkər və yüksək qlisemik indeksi olan qidalar qəbul edilməməlidir.

Bunu rusiyalı həkim-dietoloq, professor Mixail Qinzburq deyib.

“Postkoid sindromu” - sağalandan sonra bir müddət davam edən simptomlar toplusudur. Postkovid əlamətləri arasında baş ağrısı, halsızlıq, yaddaşın pozulması və başqaları var.

Həkimin sözlərinə görə, bu sindrom bədəndə iltihablı aktivliyin artmasıdır, bu zaman soyuqdəymə əleyhinə pəhriz təsirlidir.

“Mümkünsə şəkər və yüksək qlisemik indeksi olan qidaları, yəni ələnmiş unu, kartofu, düyünü rasiondan çıxarmaq lazımdır. Həmçinin xurma, günəbaxan, qarğıdalı, soya yağı, marqarin, qırmızı ət və ondan olan məhsullar, kolbasalar, dərin emal məhsullarını”, - deyə mütəxəssis bildirib.

Həkim vurğulayıb ki, eyni zamanda yağ turşuları ilə zəngin qidaları dietaya əlavə etmək lazımdır.

“Omega-3” və yağ turşuları ilə zəngin qidaları artırırıq - bu yağlı dəniz balığı, kətan toxumu və zeytun yağıdır (“Omega-9”). Daha çox tərəvəz, giləmeyvə, göyərti və çox şirin olmayan meyvələr, şəkərsiz fermentləşdirilmiş süd məhsulları və kompleks karbohidratlar - qarabaşaq yarması, yulaf ezmesi, kəpək çörəyi əlavə edirik”, - deyə həkim qeyd edib.скачать dle 11.3





Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            111 21.09.21 11:59