Mojo.az Banner
14:24 AFFA bır sıra klubları cəzalandırdı  |     14:23 DTX-dən ƏMƏLİYYAT: Xarici xüsusi xidmət orqanlarının tapşırığı ilə ağır cinayətlər törətmiş şəxslər TUTULDULAR (Video)  |     13:47 Azərbaycanda Kulturoloji Akademiyanın yaradılması təklif olunur  |     13:30 Metroda qadına qarşı əxlaqsız hərəkətlər edən kişi həbs olundu  |     13:22 Narkotik vasitənin təsiri altında olan sürücü və qadın sərnişinləri SAXLANILDILAR  |     12:54 Azərbaycanın Almaniyadakı səfiri Paşinyanla erməni dilində danışdı (Video)  |     12:50 Bakı-Ağstafa-Bakı istiqamətində əlavə qatar reysləri təyin edilib  |     12:49 Şəxs işdən hansı hallarda çıxarıla bilər? - Dəyişikliklər gözlənilir  |     12:47 Namizəd Səfərov dələduzluqda ittiham olunur  |     12:46 Məzuniyyətdə olan işçinin alacağı əməkhaqqı yeni qaydada müəyyənləşəcək  |     12:41 Hacıqabulda üçotaqlı ev yanıb  |     12:30 FHN-dən subasma ilə bağlı əhaliyə XƏBƏRDARLIQ  |     12:18 SÜRÜCÜLƏRİN DİQQƏTİNƏ: Dekabrın 12-də bu yollar BAĞLI OLACAQ  |     12:12 Azərbaycanda bu mobil operatorun fəaliyyəti DAYANDIRILIR  |     12:11 Bakıda reabilitasiya mərkəzində 43 yaşlı kişi ölüb  |     12:09 Astarada balıqçılar itkin düşüblər  |     12:07 Sevgilisinin başında araq butulkası sındıran qadın cərimələnib  |     11:52 Azərbaycan nefti ucuzlaşıb  |     11:51 BDYPİ-dən XƏBƏRDARLIQ: "Nəqliyyat vasitəsinin sərxoş vəziyyətdə idarə edilməsi qəzalara səbəb olur"  |     11:49 Nazirliyin vəzifəli şəxsi vəfat etdi  |    
Left Banner
Right Banner

Erkən qocalmaya səbəb olan qidalar

04.07.2020 19:38 1 664
Erkən qocalmaya səbəb olan qidalar
Rusiyanın qidalanma və biotexnologiyalar üzrə federal tədqiqat mərkəzinin "Sağlamlıq və idman qidalanması" məsləhət-diaqnostika mərkəzinin həkim-dietoloqu Tamara Pruntseva erkən qocalmaya gətirib-çıxaran qidaların adlarını açıqlayıb.

Median.Az
oxu.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssisin sözlərinə görə, çox emal olunmuş qida məhsullarının tərkibində ən azı beş əlavə olur.

Bunlar rəngləndiricilər, konservantlar, qatılaşdırıcılar, dad əlavələri və digərləridir. Belə qidalara sosislər, şirin qazlı sular, mağazada satılan yarımfabrikat kotletlər, şirniyyat, şirin və quru səhər yeməkləri, həmçinin, südlü desertlər aiddir.

"Adətən, emal olunmuş qida yeyən şəxlərin rasionunda zülal çatışmazlığı yaranır. Hamburgerin içindəki kotletdə, hisə verilmiş kolbasada və ya sosisdə az miqdarda zülal olur, əksinə, yağların və müxtəlif əlavələrin həcmi həddən çoxdur və bunlar məhsullara özünəməxsus dad verir", - deyə həkim bildirib.

Zülal çatışmazlığı isə, öz növbəsində, əzələ kütləsinin azalmasına səbəb olur və bəzən immun sistemin zəifləməsinə gətirib-çıxara bilər.скачать dle 11.3