Mojo.az Banner
11:29 Daha 33 ailə doğma yurda qayıdır  |     11:24 İkinci kurs tələbəsi xərçəngdən vəfat etdi  |     11:20 Yanğın 3 gündən sonra söndürüldü  |     11:15 Lerikin bəzi kəndlərində işıq olmayacaq  |     11:09 Bakıda yeniyetmə qız itkin düşdü  |     23:01 Şabranda sürüşmə fəallaşıb, evlər təhlükə altındadır (Video)  |     22:55 Krım körpüsünü partladan ermənilər ömürlük həbs edildilər  |     22:50 Bu şəhərdə 42 milyon insan yaşayır  |     22:44 Yük maşınını geriyə sürərkən 75 yaşlı qadını vurub öldürdü  |     22:38 Alyaskada güclü zəlzələ oldu  |     22:30 16 manat sığorta ödənişi bütün işsizlərə aid deyil - Deputat açıqladı  |     22:25 Vəfat edən şəxsin pensiya kapitalı vərəsəyə veriləcək? - AÇIQLAMA  |     22:18 Abşeronda bu ərazilərdə metan qazı tapıldı, araşdırmalara başlanıldı  |     22:11 Ərdoğanla görüşən Papadan ilk açıqlama  |     22:04 Ukrayna səfirliyi Putinin Bişkek səfəri üçün "kamuflyaj" edildi - Video  |     21:58 "Tesla" strategiyasını dəyişir  |     21:53 Gəncə sakinlərini SEVİNDİRƏCƏK XƏBƏR  |     21:47 Kişilərdə ürək çatışmazlığı riskini 2,5 dəfə artıran səbəb açıqlandı  |     21:38 Sabiq icra başçısı oğlu ilə bağlı məhkəmədə ifadə verdi  |     21:32 Sakinlərin NƏZƏRİNƏ: Sabah bəzi ərazilərdə qaz olmayacaq  |    
Left Banner
Right Banner

Erkən qocalmaya səbəb olan qidalar

04.07.2020 19:38 1 640
Erkən qocalmaya səbəb olan qidalar
Rusiyanın qidalanma və biotexnologiyalar üzrə federal tədqiqat mərkəzinin "Sağlamlıq və idman qidalanması" məsləhət-diaqnostika mərkəzinin həkim-dietoloqu Tamara Pruntseva erkən qocalmaya gətirib-çıxaran qidaların adlarını açıqlayıb.

Median.Az
oxu.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssisin sözlərinə görə, çox emal olunmuş qida məhsullarının tərkibində ən azı beş əlavə olur.

Bunlar rəngləndiricilər, konservantlar, qatılaşdırıcılar, dad əlavələri və digərləridir. Belə qidalara sosislər, şirin qazlı sular, mağazada satılan yarımfabrikat kotletlər, şirniyyat, şirin və quru səhər yeməkləri, həmçinin, südlü desertlər aiddir.

"Adətən, emal olunmuş qida yeyən şəxlərin rasionunda zülal çatışmazlığı yaranır. Hamburgerin içindəki kotletdə, hisə verilmiş kolbasada və ya sosisdə az miqdarda zülal olur, əksinə, yağların və müxtəlif əlavələrin həcmi həddən çoxdur və bunlar məhsullara özünəməxsus dad verir", - deyə həkim bildirib.

Zülal çatışmazlığı isə, öz növbəsində, əzələ kütləsinin azalmasına səbəb olur və bəzən immun sistemin zəifləməsinə gətirib-çıxara bilər.скачать dle 11.3