Mojo.az Banner
23:01 Rusiyada Azərbaycan diasporunun üç üzvünün həbs müddəti uzadıldı  |     22:53 Pulsuz verilən mənzil və avtomobillərlə bağlı YENİ AÇIQLAMA  |     22:51 Təcili yardımlar niyə gecikir? – TƏBİB rəhbəri danışdı  |     22:36 Platinin qiyməti 17 illik maksimuma çatdı  |     22:30 Ali təhsil müəssisələri paytaxtdan kənara köçürülür?  |     22:22 İsmayıllıda avtomobil aşdı, yaralılar var  |     22:15 Abşeronda 22 yaşlı oğlanın ölümünün təfərrüatı məlum oldu - FOTO  |     22:08 Somalidən gətirilən ət satış üçün deyilmiş – RƏSMİ  |     22:00 Putindən SSRİ ilə bağlı diqqətçəkən açıqlama  |     21:58 Əli Əsədov polislərlə bağlı qərar imzaladı  |     21:50 Tramp "Vətənpərvərlik Oyunları" keçirəcək  |     21:43 Kamran Əsədov ittihamlardan sonra ilk dəfə DANIŞDI  |     21:36 Azərbaycan və ABŞ arasında Strateji Tərəfdaşlıq Xartiyasının hazırlanması üzrə Strateji İşçi Qrupunun iclası keçirilib  |     21:28 Bu qəzetlərlə bağlı qərar imzalandı  |     21:20 AQTA Şirvanda yerləşən bazarda nöqsanlar aşkar etdi  |     21:12 Astarada itkin düşmüş balıqçılardan birinin meyiti İranda tapıldı  |     21:06 Karantin rejiminin müddəti uzadıldı  |     20:59 "Qarabağ" cərimələndi  |     20:51 Azərbaycanda bu mobil operator fəaliyyətini dayandırdı  |     20:46 İlqar Hacıyevin məhkəməsi başlayır  |    
Left Banner
Right Banner

Erkən qocalmaya səbəb olan qidalar

04.07.2020 19:38 1 688
Erkən qocalmaya səbəb olan qidalar
Rusiyanın qidalanma və biotexnologiyalar üzrə federal tədqiqat mərkəzinin "Sağlamlıq və idman qidalanması" məsləhət-diaqnostika mərkəzinin həkim-dietoloqu Tamara Pruntseva erkən qocalmaya gətirib-çıxaran qidaların adlarını açıqlayıb.

Median.Az
oxu.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssisin sözlərinə görə, çox emal olunmuş qida məhsullarının tərkibində ən azı beş əlavə olur.

Bunlar rəngləndiricilər, konservantlar, qatılaşdırıcılar, dad əlavələri və digərləridir. Belə qidalara sosislər, şirin qazlı sular, mağazada satılan yarımfabrikat kotletlər, şirniyyat, şirin və quru səhər yeməkləri, həmçinin, südlü desertlər aiddir.

"Adətən, emal olunmuş qida yeyən şəxlərin rasionunda zülal çatışmazlığı yaranır. Hamburgerin içindəki kotletdə, hisə verilmiş kolbasada və ya sosisdə az miqdarda zülal olur, əksinə, yağların və müxtəlif əlavələrin həcmi həddən çoxdur və bunlar məhsullara özünəməxsus dad verir", - deyə həkim bildirib.

Zülal çatışmazlığı isə, öz növbəsində, əzələ kütləsinin azalmasına səbəb olur və bəzən immun sistemin zəifləməsinə gətirib-çıxara bilər.скачать dle 11.3