Erkən qocalmaya səbəb olan qidalar » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
13:58 Hərbi xidmətdən yeni gələn gənci maşınla vuraraq öldürən şəxs məhkəmə zalında həbs edildi  |     12:13 Keçmiş icra başçısı VƏFAT ETDİ  |     12:13 Yevlaxda yetkinlik yaşına çatmayan ana ilə bağlı ARAŞDIRMA BAŞLADI  |     12:12 Şagirdlərin elektron yerdəyişməsi prosesinə start verilir  |     12:11 Paytaxtın Nizami rayonunda avtomobil yanıb - Video  |     12:10 Keçmiş arvadını azyaşlı oğlunun gözləri qarşısında öldürmək istəyən şəxsin cəzası azaldıldı  |     12:09 Azərbaycan nefti ucuzlaşıb  |     12:08 Paytaxtda yeni pulsuz parklanma yerləri təşkil edilib - ÜNVANLAR  |     12:07 Kürdəmirdə 34 yaşlı qadın ürəyindən bıçaqlandı - Əri SAXLANILDI  |     12:06 Cüdoçularımız Limada keçirilmiş Qran-pridə 7 medal qazanıb  |     12:05 "Microsoft" "Windows 10" əməliyyat sisteminə dəstəyi dayandırır  |     12:01 "Vitrində qapqara mazut rəngində olur" - Azərbaycanda Hindistandan gətirilən ətlər satılır? (Video)  |     11:46 Abşeronda evli kişi sevgilisini bıçaqladı: 10 illik münasibətin sonu faciə ilə bitdi  |     11:44 Paytaxtın iki rayonunda və Qəbələdə qaz təchizatı dayandırılacaq  |     11:17 Bu ilin doqquz ayında moped və motosiklet qəzalarında 10 nəfər ölüb  |     23:00 Şahmat yığmamız Ukraynanı məğlub etdi  |     22:53 Benzinin sudan ucuz olduğu 6 ölkə - SİYAHI  |     22:46 Duzun təzyiqə təsiri: Əsas TƏHLÜKƏLƏR  |     22:40 "Mercedes" faraya 10 milyon avro xərc çəkdi  |     22:34 "TikTok" mübahisəsi qanla bitdi - TƏFƏRRÜAT  |    

Erkən qocalmaya səbəb olan qidalar

Rusiyanın qidalanma və biotexnologiyalar üzrə federal tədqiqat mərkəzinin "Sağlamlıq və idman qidalanması" məsləhət-diaqnostika mərkəzinin həkim-dietoloqu Tamara Pruntseva erkən qocalmaya gətirib-çıxaran qidaların adlarını açıqlayıb.

Median.Az
oxu.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssisin sözlərinə görə, çox emal olunmuş qida məhsullarının tərkibində ən azı beş əlavə olur.

Bunlar rəngləndiricilər, konservantlar, qatılaşdırıcılar, dad əlavələri və digərləridir. Belə qidalara sosislər, şirin qazlı sular, mağazada satılan yarımfabrikat kotletlər, şirniyyat, şirin və quru səhər yeməkləri, həmçinin, südlü desertlər aiddir.

"Adətən, emal olunmuş qida yeyən şəxlərin rasionunda zülal çatışmazlığı yaranır. Hamburgerin içindəki kotletdə, hisə verilmiş kolbasada və ya sosisdə az miqdarda zülal olur, əksinə, yağların və müxtəlif əlavələrin həcmi həddən çoxdur və bunlar məhsullara özünəməxsus dad verir", - deyə həkim bildirib.

Zülal çatışmazlığı isə, öz növbəsində, əzələ kütləsinin azalmasına səbəb olur və bəzən immun sistemin zəifləməsinə gətirib-çıxara bilər.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 604 04.07.20 19:38