Qəhvənin dadbilməyə təsiri məlum oldu » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
15:38 "Nərmin işi": İlkin Süleymanovdan xəbər var  |     15:35 İspaniyada ilk dəfə: Onlarla insanda siçovul xəstəliyi aşkar edildi  |     15:27 Nazirin şirkəti keçmiş rəisi məhkəməyə verdi  |     15:11 Sankt-Peterburqda çaya düşən avtobusla bağlı daha bir nəfər saxlanılıb  |     14:48 Bəzi qadınların maaşı artırıla bilər  |     14:46 Bəzi məhsulların qiyməti artıb - SİYAHI  |     14:45 40 yaşlı kişi qətlə yetirildi - Saxlanılan var  |     14:44 Xocalı Rayon Məhkəməsinə sədr təyin edildi  |     13:21 Külli miqdarda aksiz markasız siqaret aşkarlanıb  |     13:09 Ermənistan XİN rəhbəri: “Almatıda Azərbaycanla danışıqlar konstruktiv şəraitdə keçdi”  |     12:59 Meteohəssas insanların NƏZƏRİNƏ: Geomaqnit qasırğası gözlənilir  |     12:44 ATƏT sədri Bakıya gələcək  |     12:26 Əməkdar artist vəfat etdi  |     12:08 11-ci sinif şagirdi faciəvi şəkildə öldü  |     12:08 Azərbaycanda biznesmenin ölümünə səbəb olan həkimə hökm oxundu  |     12:06 Ailəsinin beş üzvünü öldürməkdə ittiham olunan Əhməd Əhmədovla bağlı yekun ekspertiza rəyi açıqlandı  |     12:03 Müdafiə Nazirliyində yüksək vəzifəyə təyin olunan şəxs kimdir? - DOSYE (FOTO)  |     12:00 Müdafiə Nazirliyində yüksək vəzifəyə TƏYİNAT  |     11:59 Hindistan yükləri Azərbaycan ərazisindən istifadə edərək daşıyacaq  |     11:58 Bakıda sahibsiz itlərin hücumuna məruz qalan yeniyetmənin vəziyyəti AÇIQLANDI  |    

Qəhvənin dadbilməyə təsiri məlum oldu

Danimarkalı alimlər araşdırma apararaq, qəhvə içən adamın şirin dadı daha çox, acını daha az hiss etdiyini açıqlayıblar.

Araşdırmanın nəticələri “Foods” jurnalında dərc olunub.

Tədqiqat zamanı 156 nəfər könüllünün qəhvə içməzdən əvvəl və sonra qoxu və dad hissləri sınaqdan keçirilib.

Bu içkinin qoxuya təsir etmədiyi məlum olsa da, dad hissi dəyişib.

“Qəhvə içəndən sonra insanlar şirniyyata qarşı daha çox, acıya daha az həssas olurlar”, - tədqiqatı aparan Aleksander Vik Feldstad deyib.

Bu baxımdan, kofeinin təsirini yoxlamaq üçün təcrübəni tərkibində bu maddənin olmadığı qəhvə ilə təkrarlayıblar və nəticələr eyni olub.

“Yəqin ki, qəhvədəki bəzi acı maddələr belə effekt yaradır. Bu, insanların niyə qəhvə ilə tünd şokolad yeməyi sevdiyinə aydınlıq gətirir”, - deyə alim izahat verib.

Müəlliflər bildirir ki, qəhvənin bütün könüllülərin dad hissinə təsiri qısamüddətli və yalnız içkini qəbul etdikləri zaman müşahidə olunub.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            905 23.04.20 12:41