Toylarda zəhərlənmələr əsasən paytaxt salatından olur - AÇIQLAMA (VİDEO) » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:59 DİN: Qaxda ağır yol qəzasında 3 nəfər ölüb, 7 nəfər xəsarət alıb - YENİLƏNİB-3  |     22:51 FHN qüvvələri su basmış ərazilərə cəlb olundu  |     22:27 Bakıda məşhur restoranın qarşısındakı parklanma xaosu aradan qaldırıldı  |     22:17 Mask Baydenin debatdakı çıxışını məsxərəyə qoyub  |     22:10 Mingəçevirdə toy mərasimində ölüm hadisəsi olub  |     22:02 Xərçəng və diabet riskini azaldan tərəvəz şirəsi  |     21:54 Türkiyə Ordusu İzmirdə yanğının söndürülməsinə beş helikopter ayırıb  |     21:49 Avropa çempionatı: Azərbaycan millisi fərdi yarışı 4 medalla bitirib, medal sıralamasında ikinci olub  |     21:40 Xiyar hiyləgərlikləri: Çoxlu məhsulu necə əldə etmək olar?  |     21:34 Azərbaycan gimnastları Nissen kubokunda 4 medal qazanıblar  |     21:26 “WhatsApp” 45 telefonda fəaliyyətini dayandıracaq – SİYAHI  |     21:20 9 min manata satılan ən bahalı hamburger  |     21:13 Niyə həkim resepti olmadan antibiotik qəbul etmək olmaz? – 3 ƏSAS SƏBƏB  |     21:09 Bu rayonlara 3 gün yağış yağacaq  |     21:01 Burak Özçivitin bu hərəkəti müzakirə yaratdı - Video  |     20:56 Bloomberg: Demokratik Partiyanın donorları Baydenin əvəzlənməsini istəyirlər  |     20:49 Beyin öz naviqasiya sistemini oriyentirlər olmadan tənzimləyə bilər - Alimlər  |     20:38 Genefondumuzu təhdid edən təhlükə  |     20:34 PSJ 16 yaşlı futbolçunu 250 milyon avroya transfer etmək istəyir  |     20:18 Kanada Silahlı Qüvvələrinin başçısı ilk dəfə bu qadın olacaq - KİV  |    

Toylarda zəhərlənmələr əsasən paytaxt salatından olur - AÇIQLAMA (VİDEO)

Yay mövsümü başladıqdan sonra bəzi toy məclislərində zəhərlənmə halları qeydə alınıb.

Kulinar Bəhruz Qəlbinurun sözlərinə görə, zəhərlənmələr ən çox toyuq məhsullarında olur:

"Soyuq qəlyanaltıları öncədən hazırlayıb streçləyirlər, bu zaman havasızlıq olduğundan məhsullar tez turşuyur. Paytaxt salatının tərkibində toyuq əti olduğu üçün daha çox zəhərlənməyə rast gəlinir".

İnfeksionist Namiq Nəbiyev isə vurğulayıb ki, müəyyən qidalar günün altında qaldıqda, soyuducuda saxlanılmadığı halda da zəhərlənmə baş verə bilər:

"Kabab çəkib saatlarla günün altında saxlamaq da buna nümunədir. Bu cür zəhərlənmələr daha çox isti havalarda baş verir, lakin normalda hər bir ərzaqın xüsusi saxlanma şəraiti olmalıdır".

Restoran administratoru Asəf Həmidovun sözlərinə görə, mayonez tərkibli salatlar yay mövsümündə azaldılır. Yeməklər isə, toydan bir neçə saat öncə süfrəyə təqdim olunur.

Toyda zəhərlənmə hadisələri isə daha çox rayonlarda yaşanır. Toy sahibləri şadlıq evlərini icarəyə götürərək yeməkləri evdə hazırlayırlar.

Xatırladaq ki, iyunun 6-da Ağstafada şadlıq saraylarından birində keçirilən toy mərasimində kütləvi zəhərlənmə olmuşdu. Axşam saat 19:07-dən başlayaraq zəhərlənmə şübhəsi ilə 46 nəfər (12 kişi cinsli, 28 qadın cinsli, 6 uşaq olmaqla) Ağstafa Rayon Mərkəzi Xəstəxanasına müraciət etmişdi.

Məsələ ilə bağlı ARB-də yayımlanan "Günə doğru" verilişi süjet hazırlayıb.

Ətraflı videoda:скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            306 27.06.24 11:43