Bitki və kərə yağını qarışdırmayın! - Bu xəstəlikləri yaradır » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
21:20 Gürcüstanda 4 oktyabr hadisələri ilə bağlı saxlanılan 7 nəfərə həbs qətimkan tədbiri seçilib  |     21:13 Azərbaycanda orta aylıq əməkhaqqı 10 %-ə yaxın artıb  |     21:08 Bakıda avtomobilin vurduğu 57 yaşlı kişi 19 gün sonra ölüb  |     21:00 Lənkəranda avtomobildən külli miqdarda narkotik aşkarlanıb  |     20:55 DİM: Əlavə müsabiqənin nəticələrinə görə 584 bakalavr ödənişsiz təhsil alacaq  |     20:48 Şənbə gününün havası açıqlanıb  |     20:40 Almaniya Qəzzaya humanitar yardım üçün 29 milyon avro ayıracaq  |     20:35 Naftalanın Qasımbəyli kəndinin su təchizatı yenidən qurulub  |     20:27 Azərbaycanın tikinti şirkəti faktiki müflis olub  |     20:20 Sabirabadda toyda bıçaqlanan 38 yaşlı kişi ölüb  |     20:13 Şəhid atasına təzyiq göstərilib İDDİASI - DİN cavab verdi  |     19:56 Bakıda 32 yaşlı qadın itkin düşdü  |     19:53 Putin: "Ukraynaya "Tomahawk" raketləri göndərilərsə, Rusiya hava hücumundan müdafiəni gücləndirməklə cavab verəcək"  |     19:25 Rəqabətin məhdudlaşdırılmasına görə cərimələrlə bağlı yeni qayda  |     19:14 Urmiya gölündən sonra Qavxuni: İranın ekoloji böhran xəritəsi genişlənir  |     19:02 Nəzrin Mansurlunun burun əməliyyatından sonra ölməsində təqsirləndirilən həkimə hökm oxunub  |     19:01 ETX-dən XƏBƏRDARLIQ: "Bir sıra platformalarda boşluqlar aşkar edilib"  |     18:51 Anar Əsədlinin cinayət işi iki il sonra yenidən qaldırıldı  |     18:41 “Toyota Prius”da 92 kq mənşəyi məlum olmayan ət aşkarlandı  |     18:36 Mehdiabadda "Gənclər şəhərciyi"ndə qətl, 60 yaşlı kişi öldürüldü  |    

Bitki və kərə yağını qarışdırmayın! - Bu xəstəlikləri yaradır

Tanınmış Rusiyalı kardioloq, ailə həkimi və bloqer Yelena Anşina kərə və bitki yağlarının qarışdırması haqqında məlumat paylaşıb.

Həkim xəbərdarlıq edir ki, qidalanmada bitki (günəbaxan, qarşıdalı, zeytun) və kərə yağını qarışdırmaq qəti şəkildə olmaz.

Median.Az saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, həkimin sözlərinə görə, bu halda piylərin orqanizm tərəfindən mənimsənilməsi kəskin artır. Bu isə qanda xolesterinin səviyyəsini qaldırır, aterosklerozun inkişafını sürətləndirir.

Ateroskleroz zamanı damarlarda xolesterin yığılır ki, bunun nəticəsində damarlar daralır, zəifləyir, kövrək olur. Bütün bu patoloji proseslər damarların partlaması və tam bağlanması riskini qat-qat artırır. Ateroskleroz bütün dünyada ürək xəstəlikləri, infarkt və insultun əsas səbəbidir.

Həmçinin bitki və kərə yağlarının birlikdə istehlakı artıq çəki və piylənməyə səbəb olur.

Doktor Anşina yemək hazırlanması zamanı yağları qarışdırmamağı tövsiyə edir. Misal üçün, kartof və ya kotlet qızardanda bir çox qadınlar bunu bitki və kərə yağlarının qarışığında edir. Bu yolverilməzdir.

Həmçinin kardioloq qeyd edir ki, ayrı ayrılıqda kərə və bitki yağında hazırlanmış qidaları eyni qida qəbulu zamanı yemək olmaz. Məsələn, kərə yağında hazırlanmış sous və bitki yağı əlavə olunmuş salat eyni qida qəbulunda yeyilməməlidir.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            2 008 06.09.19 23:59