Mojo.az Banner
20:27 Bakıda avtomobili bilərəkdən nömrəsiz idarə edən sürücü həbs edilib  |     20:19 "Alov Qüllələri"nin ətrafında sürüşmə ilə bağlı tədqiqat aparılacaq  |     20:14 Azərbaycana ən çox turist hansı ölkələrdən gəlir? (SİYAHI)  |     20:08 Direktor itlərə görə cərimələndi  |     20:01 Düşmənin dayaq məntəqəsində 5 ildən sonra nələr tapıldı? (Video)  |     19:54 Bakıda 17, rayonlarda 20 dərəcə isti olacaq  |     19:49 Pakistan vətəndaşı "Park Bulvar"da oğurluq etdi - Həbs olundu  |     19:43 Noyabrda havaların mülayim keçməsinin səbəbi açıqlandı  |     19:35 Nazirlik bu kitabın alınmasını qadağan edib  |     19:30 Ehtiyatda olan polkovnik faciəvi şəkildə öldü  |     19:22 Bakıxanov qəsəbəsində uşaq meydançasının yerində bina tikiləcək? (VİDEO)  |     19:15 Həzi Aslanov stansiyasındakı təmir nə vaxt bitəcək?  |     19:09 Kimlər daha çox xəyanətə meyillidir? - Türk alimlər açıqladı  |     19:02 Hikmət Hacıyev Niderland səfiri ilə görüşdü  |     18:52 Cavid Qurbanovun əmisi oğlu hakim qarşısına çıxarıldı: Külli miqdarda dələduzluqda təqsirləndirilir  |     18:45 Bakı Dövlət Sirki gömrük qaydalarını pozduğuna görə cərimələndi  |     18:39 Qvineya-Bisau da dövlət çevrilişi: Prezident həbs edildi  |     18:25 Sahibkar qardaşlar arasında şadlıq evi davası: Biri digərinin həbsini istədi  |     18:13 Paytaxtda sıxlıq olan küçələrin SİYAHISI  |     17:41 Baş nazir Əli Əsədov sənaye məhəllələri ilə bağlı yeni qərar imzalayıb  |    
Left Banner
Right Banner

Bitki və kərə yağını qarışdırmayın! - Bu xəstəlikləri yaradır

06.09.2019 23:59 2 080
Bitki və kərə yağını qarışdırmayın! - Bu xəstəlikləri yaradır
Tanınmış Rusiyalı kardioloq, ailə həkimi və bloqer Yelena Anşina kərə və bitki yağlarının qarışdırması haqqında məlumat paylaşıb.

Həkim xəbərdarlıq edir ki, qidalanmada bitki (günəbaxan, qarşıdalı, zeytun) və kərə yağını qarışdırmaq qəti şəkildə olmaz.

Median.Az saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, həkimin sözlərinə görə, bu halda piylərin orqanizm tərəfindən mənimsənilməsi kəskin artır. Bu isə qanda xolesterinin səviyyəsini qaldırır, aterosklerozun inkişafını sürətləndirir.

Ateroskleroz zamanı damarlarda xolesterin yığılır ki, bunun nəticəsində damarlar daralır, zəifləyir, kövrək olur. Bütün bu patoloji proseslər damarların partlaması və tam bağlanması riskini qat-qat artırır. Ateroskleroz bütün dünyada ürək xəstəlikləri, infarkt və insultun əsas səbəbidir.

Həmçinin bitki və kərə yağlarının birlikdə istehlakı artıq çəki və piylənməyə səbəb olur.

Doktor Anşina yemək hazırlanması zamanı yağları qarışdırmamağı tövsiyə edir. Misal üçün, kartof və ya kotlet qızardanda bir çox qadınlar bunu bitki və kərə yağlarının qarışığında edir. Bu yolverilməzdir.

Həmçinin kardioloq qeyd edir ki, ayrı ayrılıqda kərə və bitki yağında hazırlanmış qidaları eyni qida qəbulu zamanı yemək olmaz. Məsələn, kərə yağında hazırlanmış sous və bitki yağı əlavə olunmuş salat eyni qida qəbulunda yeyilməməlidir.скачать dle 11.3