Dükanlarda satılan yuyulmuş tərəvəzləri almayın! - Xəbərdarlıq » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:02 2011-ci ildən bəri ilk dəfə: Gümüşün qiyməti kəskin bahalaşdı  |     22:57 “TikTok”a yeni funksiya gəlir  |     22:50 Bakıda 7000 manatlı pensiya dələduzluğu  |     22:44 Tramp ölümüylə bağlı şayiələrə reaksiya verdi  |     22:38 Təhsildə gizli ticarət: Müəllimlər kitab satır?  |     22:31 Misirin Baş naziri: İsrail Qəzza ilə bağlı son təklifi qəbul etməlidir  |     22:25 Krımda rusların unikal peyk avadanlığı məhv edildi  |     22:16 Avropada ən ucuz pivə haradadır? - Ekspertlər lider şəhərləri açıqladı  |     22:08 Astarada 10 aylıq körpə hərarətdən öldü  |     22:00 Boksçu Co Baqner vəfat etdi  |     21:55 Bu vətəndaşlar 50% artıq subsidiya alacaqlar  |     21:46 Azərbaycanda qız məzun Hərbi İnstituta qəbul oldu - FOTO  |     21:41 Gözəl bir təbəssüm üçün lazım olan vitaminlər hansılardır?  |     21:33 İsmayıllıda ayılar kənddə göründü - VİDEO  |     21:32 Amerikada təyyarələr havada toqquşdu - Ölən və yaralılar var  |     21:25 Tokayev: "Xəzər dənizi ilə bağlı vəziyyət ekoloji fəlakətə yaxınlaşır"  |     21:15 Husilər İsrailin neft tankerini vurublar  |     21:07 Naxçıvanda çörək sexində nöqsanlar aşkarlandı  |     21:01 Abşeronda narkokuryerlikdə təqsirləndirilən şəxslər həbs olunublar  |     20:56 "Aston Villa" "Mançester Yunayted"in futbolçusunu transfer edib  |    

Dükanlarda satılan yuyulmuş tərəvəzləri almayın! - Xəbərdarlıq

Son zamanlar dükan və bazarlarda tez-tez təmiz, yuyulmuş tərəvəzləri görürük.

Əksəriyyətimiz məhz belə tərəvəzləri almağa üstünlük veririk. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, belə tərəvələr orqanizmə ziyan vurur.

Kartof, kök, çuğundur, turp və s. bu kimi tərəvələrin üzərində olan torpaq onları xarab olmaqdan qoruyur. Qida mütəxəssisləri ev şəraitində belə sadə eksperiment aparmağa təklif edir - bir neçə kartof və ya kökü yuyun və belə saxlayın. Az bir müddətdən sonra siz görəcəksiniz ki, onlar xarab olmağa başlayıb. Yuyulmamış çirkli tərəvəzlər isə uzun müddət ərzində təzə qalır.

Sual yaranır: bəs niyə dükan və bazarlarda satılan yuyulmuş tərəvəzlər uzun müddət ərzində xarab olmur?

Median.Az saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, satışda olan belə tərəvəzlərin yuyulması zamanı suya tərkibində xlor və digər agressiv kimyəvi maddələr olan xüsusi vasitələr əlavə olunur. Nəticədə tərəvəzlər həm təmizlənir, həm də onların istifadə müddəti xeyli artır. Lakin bu sağlamlığımız üçün heç də faydalı deyil. Kimyəvi maddələrin bir hissəsi tərəvələrə hoparaq orqanizmə daxil olur və onu zəhərləyir.

Beləliklə, yuyulmuş, par-par parıldayan tərəvəzlər nə gədər cəlbedici görünsə də, üzərində torpaq olan çirkli tərəvələrə üstünlük verin. Hər parıldayan qızıl deyil...
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 680 06.09.19 22:45