Şadlıq saraylarına XƏBƏRDARLIQ! — Zəhərlənməmək üçün BUNLARI EDİN - VİDEO » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:01 2030-cu ilə qədər texnoloji lider olacaq şəhərlər açıqlandı  |     22:53 Üç boksçumuz Dünya kubokunda bürünc medal qazanıb  |     22:49 Vətən müharibəsi iştirakçısı vəfat etdi  |     22:38 Leyla Əfəndiyeva müğənni Albina Pyakşevanın sağ olduğunu açıqladı  |     21:08 "Formula-1" Britaniya Qran-prisinin təsnifat mərhələsinin sıralama turunun qalibi bəlli oldu  |     21:00 Türkiyədə məşhur jurnalist saxlanıldı  |     20:46 "Kəpəz" portuqaliyalı müdafiəçi transfer etdi  |     20:38 Məktəbəhazırlıq təhsili məcburi ola bilər? - RƏSMİ AÇIQLAMA  |     20:33 Türkiyədə zəlzələ olub  |     20:25 Külli miqdarda vəsaiti ölkədən çıxaran şirkət cərimələnib  |     20:20 NASA əlverişli yaşayış temperaturuna malik yeni planet kəşf edib  |     20:11 Məktəbəqədər təhsildən kənarda qalan uşaqlar üçün hansı tədbirlər görülür?  |     20:04 Naxçıvandan Bakıya müalicəyə gələnlərin sayı azalıb - Nazir  |     19:58 Britaniyada yeni koronavirus ştammı yayılıb  |     19:52 Avronun bahalaşması Azərbaycanda qiymət artımına səbəb olur - VİDEO  |     19:44 Narkozdan komaya düşən Ucar sakini 81 gün sonra ölüb  |     19:32 İsrail ordusu "Hizbullah"ın xüsusi təyinatlı hərbiçisini məhv etdi  |     19:24 Serbiya DİN: İcazəsiz etiraz aksiyalarında 107 nəfər saxlanılıb  |     19:09 TƏBİB kater qəzasında xəsarət alanlarla bağlı açıqlama yaydı  |     18:51 Beyləqanda kanalda batan yeniyetmənin meyiti iki gün sonra tapıldı  |    

Şadlıq saraylarına XƏBƏRDARLIQ! — Zəhərlənməmək üçün BUNLARI EDİN - VİDEO

Qarşıdan isti yay aylarının gəldiyini nəzərə alsaq, daha da diqqətli olmaq vacibdir.

Belə havalarda qida məhsullarında kimyəvi reaksiyalar güclənir və köhnə, vaxtı keçmiş, eləcə də düzgün saxlanılmayan qida məhsullarından zəhərlənmələr daha çox olur.

Məsələ ilə bağlı ARB TV-nin "Günə Doğru" proqramında maraqlı süjet yayımlanıb.

Sakin: "Həm qane edir, həm də qane etmir".

Sakin: "Şadlıq evi möhürü olmayan əti nə üçün qəbul etməlidir? Zəhərlənmənin elə çox pis ətdən əmələ gəlir".

Bəzi sadlıq sarayları və restoran sahibləri bu məsələdə üzərinə düşən məsuliyyəti dərk etmir. Nəticədə əvvəlki məclislərdən yığılıb qalmış köhnə qidalar süfrələr yol açır. Bundan əlavə, tez xarab olan salat və digər qidaların vaxtın tez süfrəyə düzülərək saatlarla ortada qalması, mətbəxdə təmizlik normaların əməl edilməməsi də insanların toyda yediklərini burnundan tökə bilər.

Rəşad Qasımov - Şadlıq sarayının icraçı direktoru: "Saraya ət məhsulları gələndə, əgər bunu ev yiyəsi edirsə, biz onlardan sənət götürürük ki, bu təmizdir. Ancaq öz mətbəximizdə bişməlidir. Çox vaxt gigiyenik tərəfləri ilə maraqlanmırlar. Onlar üçün qiymət daha önəmlidir".

Qida Təhlükəsizliyi Dövlət Agentliyi də məsələni nəzarətdə saxlayır. Qurumun əməkdaşları məclislərdən öncə ət və ət məhsullarının keyfiyyətini yoxlayır və sağlamlığını təsdiq edən sənəd verirlər.

Yaşar Süleymanov - Şəki 1 saylı Qida Təhlükəsizliyi Nəzarət məntəqəsinin baytar həkimi: "Şadlıq evlərinə gələn bütün ət və ət məhsulları ekspertiza laboratoriyasından keçmiş sənətlə birlikdə qəbul edilsin.

Təbii ki, toy sahiblərinin də üzərinə də böyük məsuliyyət düşür. Onlar özlərinin və dəvət etdikləri qonaqların sağlamlığını düşünərək hər bir qidalanın keyfiyyətinə əmin olduqdan sonra masaya düzülməsinə icazə verməlidirlər.

Qazanclarını düşünərək keyfiyyətsiz qida məhsullarını qonaqlara təqdim edən, yaxud bu məsələyə nəzarəti yalnız restoran sahibin öhdəsinə buraxlanların xoş günləri isə xoşagəlməz hadisələrlə yekunlaşa bilər.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 567 07.05.19 13:06