Bu restoran və şadlıq evləri ilə bağlı ciddi tədbirlər görülməlidir - Professor » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
15:16 Ukrayna Rusiyanın Azərbaycan qazının da nəql olunduğu infrastruktura hücum etdiyini təsdiqləyib - Video (Yenilənib)  |     15:13 Həyət evi olanların diqqətinə - Bu ərazilərdə kompensasiyasız söküntü başlayır  |     15:12 DİN-dən ƏMƏLİYYAT - Qaçaqmalçlıq yolu ilə ölkəyə gətirilən 30 kiloqram narkotik aşkarlandı - Video  |     15:09 İş başında infarkt keçirən polkovnik VƏFAT ETDİ - FOTO  |     13:19 "Crocus" terrorçularının GİZLİ ADLARI açıqlandı  |     13:10 Hərbi Prokurorluqda yeni təyinat olub - FOTO  |     12:51 Dənizkənarı Bulvar İdarəsinin İdarə Heyətinin sabiq sədrinin ƏMLAKININ SİYAHISI  |     12:14 Kamçatkada növbəti zəlzələ olub  |     12:07 Naxçıvanın təhsil nazirinin müavini vəzifəsindən AZAD EDİLDİ  |     11:57 Professor Aida Tağızadə VƏFAT EDİB  |     11:39 Kəlbəcərdə hərbi yük avtomobili minaya düşüb, 4 hərbçi xəsarət alıb  |     23:02 KİV: Tramp Rusiyanın kölgə donanmasına qarşı sanksiyalar hazırlayır  |     22:56 Bu ölkədə metroda telefonu söndürmək QADAĞANDIR  |     22:49 "EuroHome" bazarının 60 min manata yaxın vergi borcu var  |     22:44 Blogerlər reklamlardan nə qədər qazanır?  |     22:39 "ChatGPT" istifadəçilərinə fasilə verməyi xatırladacaq  |     22:31 Məktəblər 12 illik olmalıdır, yoxsa inkişaf olmayacaq - EKSPERT  |     22:26 “ChatGPT”nin aktiv istifadəçi sayı artıb  |     22:12 "iPhone 17" seriyası nə vaxt təqdim olunacaq?  |     22:10 "Baker Tilly Azərbaycan"dan işdən çıxarılan Fərhad Pərvizi ilə bağlı açıqlama  |    

Bu restoran və şadlıq evləri ilə bağlı ciddi tədbirlər görülməlidir - Professor

"Əgər hansısa restoran və şadlıq evlərində bu kimi hallara rast gəlinirsə, müvafiq tədbirlər görülməlidir".

Bu sözləri Qaynarinfo-ya açıqlamasında professor Adil Qeybulla şadlıq evlərində masalardan artıq qalan qidaların növbəti mərasimlərdə yenidən istifadə olunmasının mümkün fəsadlarından danışarkən bildirib.

Adil Qeybulla nəzəri cəhətdən belə halların mövcud ola biləcəyini qeyd edib:

"Düşünürəm ki, bu məsələlər təsadüfi deyil. Hər bir şayiənin arxasında müəyyən qədər həqiqət dayanır. Qida məhsulları, xüsusilə də tez xarab olanlar uzun müddət saxlanıla bilməz. Onların saxlanma qaydalarının pozulması olduqca təhlükəlidir. Digər tərəfdən, müxtəlif masalardan qalan və artıq istifadə olunmuş qidaların qarışdırılaraq yenidən təqdim olunması insanlarda müxtəlif xəstəliklərə səbəb ola bilər. Çünki biz bir şənlikdə iştirak edən şəxsin hər hansı yoluxucu xəstəlik daşıyıcısı olub-olmadığını bilmirik".

Professor əlavə edib ki, süfrəyə verilmiş qidanın təkrar istifadəsi yalnız ailə daxilində və xüsusi nəzarət şəraitində mümkün ola bilər:

"Digər hallarda bu cür təkrar istifadə yolverilməzdir. Qidalar masalara ümumi qablarda təqdim olunur və həmin qablarda qalan məhsullar mütləq utilizasiya edilməlidir".

Adil Qeybulla aidiyyəti qurumlara çağırış da edib:

"Təhlükəsizlik qaydalarına əməl etməyən iaşə obyektləri ciddi məsuliyyət daşıyırlar. Təəssüf ki, qida toksiki infeksiyalarının böyük əksəriyyəti məhz bu qidaların düzgün saxlanmaması, istifadəsi və utilizasiyası qaydalarının pozulmasından irəli gəlir. Belə hallara yol verənlərlə bağlı ciddi tədbirlər görülməlidir".

Qeyd edək ki, Azad İstehlakçılar İctimai Birliyinin sədri Eyyub Hüseynov şadlıq evlərini qida sektorunda istehlakçı hüquqlarının ən çox pozulduğu sahə adlandırıb. O bildirib ki, toy sahibi artıq qalmış bütün qidaları aparmaq hüququna malikdir:

"Çünki həmin məhsulların pulunu toy sahibi ödəyib. Təbii ki, artıq qalan qidalar növbəti toy mərasimlərində istifadə olunur. Halbuki bəzi qidaların saxlanma müddəti 4-5 saatdan artıq deyil".скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            273 12.04.25 22:09