Bu restoran və şadlıq evləri ilə bağlı ciddi tədbirlər görülməlidir - Professor » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:01 Ata və oğul qeyri-adi fırıldaqla 100 restoranda pulsuz yemək yeyib  |     22:53 Alkoqolun ən tez zədələdiyi 5 orqan  |     22:48 Üç günlük maqnit qasırğası PROQNOZU: Sabah daha güclü olacaq  |     22:41 14 yaşlı qızla cinsi əlaqədə oldu, anası özünü yaraladı - SUMQAYITDA  |     22:39 Bakıda məktəbli itkin düşdü  |     22:36 Güzgüdəki qara ləkələr: niyə yaranır və onların qarşısını necə almaq olar?  |     22:28 "iPhone"ların qiyməti üç dəfə bahalaşa bilər  |     22:20 Məşhur şirkət bütün dünyanı aldadıb: Süni intellekt əvəzinə filippinli işçilər...  |     22:14 AYNA müdirləri üçün təzə kreslolar alır - “Embawood”a 100 minlik sifariş  |     22:09 Bu restoran və şadlıq evləri ilə bağlı ciddi tədbirlər görülməlidir - Professor  |     22:02 Ağdamda 10 milyon manatlıq layihə  |     21:56 Keçmiş prezident ölkəsinə qayıtsa, həbs ediləcək  |     21:51 Məişət zorakılığı: "Bəlkə də kişilərə psixoloji yardım göstərilməlidir"  |     21:46 "Google" yüzlərlə əməkdaşını işdən çıxardı  |     21:39 "Rembo: İlk qan" filminin rejissoru vəfat etdi  |     21:31 Sürücüsüz idarə olunan avtomobil sahibləri cərimələnə bilər - VİDEO  |     21:26 Uşaqlar arasında kütləvi virus yayılıb?  |     21:19 Rusiya genişmiqyaslı hücuma hazırdırmı? - General rusların planlarını açıqladı  |     21:14 Niyə daha çox insan uşaq sahibi olmaq istəmir? - 6 əsas səbəb  |     21:05 “Əcəmi”də tullantı xətlərində tıxanma yarandı, ərazini su basdı - VİDEO  |    

Bu restoran və şadlıq evləri ilə bağlı ciddi tədbirlər görülməlidir - Professor

"Əgər hansısa restoran və şadlıq evlərində bu kimi hallara rast gəlinirsə, müvafiq tədbirlər görülməlidir".

Bu sözləri Qaynarinfo-ya açıqlamasında professor Adil Qeybulla şadlıq evlərində masalardan artıq qalan qidaların növbəti mərasimlərdə yenidən istifadə olunmasının mümkün fəsadlarından danışarkən bildirib.

Adil Qeybulla nəzəri cəhətdən belə halların mövcud ola biləcəyini qeyd edib:

"Düşünürəm ki, bu məsələlər təsadüfi deyil. Hər bir şayiənin arxasında müəyyən qədər həqiqət dayanır. Qida məhsulları, xüsusilə də tez xarab olanlar uzun müddət saxlanıla bilməz. Onların saxlanma qaydalarının pozulması olduqca təhlükəlidir. Digər tərəfdən, müxtəlif masalardan qalan və artıq istifadə olunmuş qidaların qarışdırılaraq yenidən təqdim olunması insanlarda müxtəlif xəstəliklərə səbəb ola bilər. Çünki biz bir şənlikdə iştirak edən şəxsin hər hansı yoluxucu xəstəlik daşıyıcısı olub-olmadığını bilmirik".

Professor əlavə edib ki, süfrəyə verilmiş qidanın təkrar istifadəsi yalnız ailə daxilində və xüsusi nəzarət şəraitində mümkün ola bilər:

"Digər hallarda bu cür təkrar istifadə yolverilməzdir. Qidalar masalara ümumi qablarda təqdim olunur və həmin qablarda qalan məhsullar mütləq utilizasiya edilməlidir".

Adil Qeybulla aidiyyəti qurumlara çağırış da edib:

"Təhlükəsizlik qaydalarına əməl etməyən iaşə obyektləri ciddi məsuliyyət daşıyırlar. Təəssüf ki, qida toksiki infeksiyalarının böyük əksəriyyəti məhz bu qidaların düzgün saxlanmaması, istifadəsi və utilizasiyası qaydalarının pozulmasından irəli gəlir. Belə hallara yol verənlərlə bağlı ciddi tədbirlər görülməlidir".

Qeyd edək ki, Azad İstehlakçılar İctimai Birliyinin sədri Eyyub Hüseynov şadlıq evlərini qida sektorunda istehlakçı hüquqlarının ən çox pozulduğu sahə adlandırıb. O bildirib ki, toy sahibi artıq qalmış bütün qidaları aparmaq hüququna malikdir:

"Çünki həmin məhsulların pulunu toy sahibi ödəyib. Təbii ki, artıq qalan qidalar növbəti toy mərasimlərində istifadə olunur. Halbuki bəzi qidaların saxlanma müddəti 4-5 saatdan artıq deyil".скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            99 12.04.25 22:09