Mojo.az Banner
22:58 “Aygün Kazımova ilə illəri boşuna itirmişik”  |     22:50 Yanan binanın sakinlərinə kompensasiya verilib? - VİDEO  |     22:40 Bakıda oğul atasını öldürüb  |     22:20 Alen Delonun oğlu bacısının vəsiyyətnamədən çıxarılmasını istəyir  |     22:16 Xırdalanda avtomobil boruları zədələdi: Qaz təchizatı dayandırıldı  |     22:09 Bir il ərzində hər kəsi ələ keçirdi: Süni intellektin gizli təhlükəsi  |     22:00 TƏBİB-dən 14 yaşlı qızın ana olması ilə bağlı açıqlama  |     21:52 Albert Aqarunovun ailəsinə ağır itki  |     21:49 Leyla Əliyeva Səhiyyə Nazirliyi 5 saylı Uşaq Vərəm Sanatoriyasını ziyarət edib - FOTO  |     21:40 Məhkəmədə təqsirləndirilən şəxslərə son söz verilib - FOTO  |     21:32 Sığınacaqda tək, amma "Qarabağ"la bir yerdə: Kiçik qəlbin böyük sevgisi  |     21:20 Çox adam elə bilir ki, eyni xəstəlikdir, amma.. - Həkim fərqi açıqladı  |     21:12 Elçin Quliyev generalın oğluna vəzifə verildi  |     21:06 XİN: Macarıstan və Azərbaycan arasında əldə olunan razılaşmalar ikitərəfli əməkdaşlığı daha da gücləndirəcək  |     20:58 İncəsənət Gimnaziyasındakı vəziyyət valideynləri özündən çıxardı: "Musiqini onlayn keçmək olar?!"  |     20:47 Volodimir Zelenski: Mümkün ərazi həlli məsələsi referendum yolu ilə müəyyən edilməlidir  |     20:40 Paytaxtın bu ərazilərində qaz kəsiləcək - Xəbərdarlıq  |     20:32 Qadınların arxasınca fit çalan şəxs həbs edildi  |     20:25 Leyla Əliyeva Liv Bona Dea Hospitalında Sümük iliyi nəqli mərkəzinin açılışında iştirak edib - FOTO  |     20:13 Paşinyan İlham Əliyevə təşəkkür edib  |    
Left Banner
Right Banner

Suyu qaynadıb içmək zərərlidir - Həkimdən açıqlama

16.03.2019 21:19 2 463
Suyu qaynadıb içmək zərərlidir - Həkimdən açıqlama
Bəzən suyun çirkli olmasına görə suyu qaynadıb içirik. Qaynadılmış suyu içəndə aşağıda yazılanları bilsəniz yəqin ki, bir daha içməzsiniz.

Median.Az
medicina.az-a istinadən bildirir ki, tanınmış həkim, xalq təbabəti üzrə bilicisi Füzuli Hüseynov bildirib ki, su qaynayan zaman tərkibindəki kalsium, kalium, maqnezium, karbonantlar və başqa minerallar sudan ayrılıb qaynayan qabın iç divarlarına yapışaraq sudan ayrılır, belə deyək su mineralsızlaşır.

İkincisi, su qaynayan zaman əmələ gələn qabarcıqlar suda oksigen səviyyəsini aşağı salır, su nə qədər çox qaynayarsa, bir o qədər ağırlaşır (xatırladım ki, atom sənayesində istifadə olunan ağır su sayılan deyterium da suyun dəfələrlə qaynadılması və hidroliz olması nəticəsində alınır). Ağır su hüceyrələrdən pis sorulur, hüceyrələri çiy su qədər qidalandıra bilmir.

Daimi qaynadılmış su içən insanların dəriləri sönük (əksinə çiy su içənlərin dəriləri parlaq olur), saçları cansız, fiziki aktivlikləri həmişə aşağı səviyyədə olur.
Üçüncüsü suyu zərərsizləşdirmək üçün suya vurulan xlor su qaynadıldıqdan sonra artıq zərərli bir birləşmə əmələ gətirir. Hal-hazırda su təmizləyici qurğular satılır. Bu qurğular vasitəsilə adi suyu təmizləyib istifadə edə bilərsiniz və ya marketlərdə təmiz içməli sular satılır, onlardan da istifadə edə bilərsiniz.скачать dle 11.3