Qaynadılmış su təhlükəlidir? - alimlər açıqladı » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
15:10 XİN: Qəzzaya humanitar yük aparan gəmidə saxlanılan iki Azərbaycan vətəndaşı sərbəst buraxılıb  |     14:46 Düşənbədə MDB+ formatının təsis olunması barəsində qərar qəbul olundu  |     14:41 Tacikistanın Müstəqil Dövlətlər Birliyinə sədrliyi bitir  |     14:29 "Rus Evi"nin bərpası ilə bağlı danışıqlar başladı  |     14:28 Göyçay sakini küçədə qarət olundu, iki nəfər həbs edildi  |     14:00 Ağstafada dərman verilməyən kişi özünü xəstəxananın ikinci mərtəbəsindən atdı  |     13:48 Adəm Məmmədov direktor oldu  |     13:41 Ov mövsümü açıq elan edilib  |     13:29 Türkiyədən idxal olunan məhsullarda uyğunsuzluq aşkarlanıb  |     13:18 Putin MDB sammitində Paşinyanla mübahisə etdi - VİDEO  |     12:52 Rüşvət almaqda ittiham olunan keçmiş direktorun cəzası yüngülləşdirilib  |     12:28 Rusiyanın azadlığa buraxdığı azərbaycanlının kimliyi bilindi  |     12:27 Azərbaycan Kuboku: Birinci təsnifat mərhələsinə yekun vurulur  |     12:21 Salyanda güclü yanğın olub  |     12:19 40 azərbaycanlı Almaniyadan geri qaytarıldı  |     12:17 Azərbaycana brilyant qaşların qanunsuz gətirilməsinin qarşısı alındı - FOTO  |     12:16 Naxçıvanda qanunsuz miqrasiya vədi ilə dələduzluq edən SAXLANILDI  |     12:16 Yer kürəsini maqnit qasırğası bürüyəcək  |     12:15 Azərbaycanlı qadınları Türkiyədə cinsi istismara məcbur edən şəxsə hökm oxundu  |     12:14 Azərbaycan nefti cüzi ucuzlaşıb  |    

Qaynadılmış su təhlükəlidir? - alimlər açıqladı

Qaynadılmış suyun adi sudan daha təhlükəli olduğu iddia olunur.

Median.Az
e-tibb.az-a istinadən xəbər verir ki, İsveçrədən olan alimlər qaynadılmış suyun bəzi hallarda adi, süzülmüş sulardan daha təhlükəli ola biləcəyini açıqlayıblar. Bir qayda olaraq suyu qaynatmaqla onu patogenlərdən və zərərli mikroorqanizmlərdən təmizləmək olur.

Alimlər isə qeyd edirlər ki, qaynayan zaman suyun tərkibində olan xlor çökərək digər kimyəvi maddələrlə reaksiyaya girir. Nəticədə xəstəliklərin yaranmasına səbəb olan zəhərli birləşmələr meydana gəlir. Elə viruslar, ağır metallar və digər birləşmələr var ki, qaynadıqdan sonra da məhv olmur. Yığılan çöküntü nəticədə insan bədəninə daxil olur və bu toksinlər müxtəlif orqanlarda fəsadlar yaradır. Qaynadılmış suyun daimi içilməsi həm də müxtəlif faydalı mineralların bədəndən xaric olmasına səbəb olur.

Bundan başqa, onlar hesab edir ki, suyu bir dəfədən çox qaynatmaq lazım deyil. Həmçinin çaydanda ərp əmələ gəlməməlidir.

Suyu isitmək üçün ona qaynadılmış su ələvə etmək də məsləhət deyil. Bu da ziyanlı hesab olunur.

Suyu zərərli elementlərdən təmizləmək üçün filtrdən keçirməyin daha məqsədəuyğun olduğu bildirilir.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            3 506 29.01.20 23:52