Açıqda satılan qidalar ölümə apara bilər - VİDEO » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
13:57 Qubada Birinci Qarabağ müharibəsinin şəhidi Elşən Ərzumanov dəfn edilib  |     13:13 Azərbaycanda əməkhaqqının ən yüksək olduğu sahələr (SİYAHI)  |     13:11 Ukrayna rəsmiləri Fransa, Almaniya və Britaniya təhlükəsizlik xidmətinin müşavirləri ilə görüşüblər  |     13:10 Hərbi cinayətlər törətməkdə təqsirləndirilən erməniəsilli şəxslərin məhkəməsi davam edir  |     13:07 Ölkədən getmək hüququ məhdudlaşdırılmış borclu şəxslərə SMS göndəriləcək - MM təsdiqlədi  |     12:48 İrandan Rusiyaya "brokoli və kahı" aparan avtomobildə külli miqdarda narkotik vasitə aşkarlandı  |     12:29 Ukrayna F-16 qırıcı təyyarəsini itirdi  |     12:10 Sumqayıtın məşhur şadlıq sarayları CƏRİMƏLƏNDİ  |     12:09 İstanbulda bu gün baş tutacaq Rusiya-Ukrayna danışıqlarının vaxtı müəyyənləşdi  |     12:08 Küləkli hava şəraiti ilə bağlı sarı XƏBƏRDARLIQ  |     12:06 Bu gün keçiriləcək maraqlı futbol oyunlarının AFİŞASI  |     12:04 38 yaşlı sabiq məmur həbsxanada öldü  |     11:54 İsmayıllıda qadını ölümə təhrik edən taksi sürücüsü həbs olundu  |     11:53 Alimlərdən sensasiyalı açıqlama: Zəlzələlər planetimizi xilas edəcək  |     11:52 ABŞ-nin iri kriptovalyuta birjasına haker hücumu olub  |     11:51 Hibrid avtomobillərə güzəştlərin ləğvi nəyi dəyişəcək? - VİDEO  |     11:42 Azərbaycanda yeni ticarət mərkəzi TİKİLƏCƏK - VİDEO  |     11:38 Biləsuvar sakinini ildırım vurub  |     11:35 Paşinyan İTV-yə müsahibə verdi - VİDEO  |     11:32 Şamaxıda ticarət mərkəzindən yıxılan qız komaya düşdü  |    

Açıqda satılan qidalar ölümə apara bilər - VİDEO

Tərifi yaxşı səslənsə də açıq havada satılan qidaların necə bişirilməsi göz qabağındadır.

ARB 24 xəbər verir ki, əlcəksiz hazırlanan bu qida məhsullarını bişirənlərin hansısa xəstəliyinin olub-olmadığını da dəqiq bilmək çətindir.

Buna baxmayaraq, küçədə satılan dönər və un məmulatlarını alıb yeyənlər heç də az deyil. Mütəxəssislər bildirirlər ki, açıq havada satılan qidaları alanlar mikrob və bakteriyalarla yanaşı, quşlar, ağcaqanadlar, pişiklər və itlərdəki viruslara da yoluxa bilərlər.

Çünki heyvanlardakı viruslar hava axını vasitəsilə asanlıqla qidaların üstünə hopur. Qidaların gigiyenik tələblərə cavab verməyən yerlərdə hazırlanması zəhərlənmələrə də gətirib çıxara bilər.

Terapevt Tural Qəmbərli havanın viruslarla zəngin olduğunu bildirib:

“Hava göbələk sporları və virus infeksiaları ilə zəngindir. Açıqda satılan qidalar üçün bu bakteriyaların törəyir. Xüsuilədə bu ət qidalarında daha əlverişli şərait yaradır. Elə infeksialar da var ki, onlar özünü daha gec biruzə verir. Həzm sisteminin müəyyən şöbəsində həzm gedir və daha gec bilindiyi üçün fəsadları daha böyük və müalicəsi ağır olur”.

Azad İstehlakçılar Birliyinin sədri Eyyub Hüseynovun sözlərinə görə, təkcə Bakıda təxminən 15 mindən çox dönərxana var.

Və bu dönərlərin hazırlanmasında istifadə olunan ət məhsulları mənfi 20 dərəcədə dondurulduqdan sonra bişirilməlidir. Onun hazırlandığı yerlərə də xüsusi diqqət yetirilməlidir. İstehlakçıların hüquqlarının müdafiəsi haqqında qanuna görə, alıcının haqqı var ki, aldığı dönərin gigiyenik sertifikatını tələb etsin. Amma reallıq onu göstərir ki, alıcıların əksəriyyətini bu sənəd maraqlandırmır.

İstənilən halda seçim sizindir. Əgər sağlamlığınızın keşiyində durmaq istəyirsinizsə, aldığınız qidaların necə hazırlandığına və harada satılmasına fikir verməniz məsləhətdir.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 715 12.03.18 17:22