Son istifadə tarixi olmayan məhsullar – SİYAHI
Bəzi gündəlik qida məhsulları düzgün saxlanıldıqda uzun illər korlanmır.
Median.Az xəbər verir ki, həmin məhsulların üzərində son istifadə tarixi göstərilməsə də, təhlükəsiz şəkildə istifadə oluna bilər.
Siyahıda yer alan məhsullar:
Bal – aşağı su tərkibi bakteriya və kif yaranmasının qarşısını alır.
Ağ düyü – quru və sərin şəraitdə uzun müddət dəyişmir.
Dənəcikli qəhvə – paket açılmadıqda keyfiyyətini uzun müddət saxlayır.
Ağ sirkə – turşuluq səviyyəsinə görə korlanmır.
Duz – təbii quruluşu sayəsində müddətsiz saxlanıla bilir.
Saf vanil ekstraktı – alkoqol tərkibi onun uzunömürlü olmasını təmin edir.
Quru paxlalılar – illərlə saxlanıla bilən məhsullardandır.
Şəkər – rütubətdən uzaq tutulduqda korlanmır.
Quru makaron – struktur dəyişməsə də, daha yaxşı dad üçün 2 il ərzində istehlakı tövsiyə edilir.
Qarğıdalı nişastası – nəmlik olmadıqda uzun müddət istifadə oluna bilər.
Çay – dadı zəifləyə bilər, amma korlanma riski azdır.
Ağcaqayın siropu – aşağı su tərkibi sayəsində uzunömürlüdür.
Acı sous – duz və sirkə tərkibi mikroorqanizmlərin artmasını məhdudlaşdırır.
Soya sousu – açıldıqdan sonra da illərlə istifadə oluna bilər. (Pravda.az)
Median.Az xəbər verir ki, həmin məhsulların üzərində son istifadə tarixi göstərilməsə də, təhlükəsiz şəkildə istifadə oluna bilər.
Siyahıda yer alan məhsullar:
Bal – aşağı su tərkibi bakteriya və kif yaranmasının qarşısını alır.
Ağ düyü – quru və sərin şəraitdə uzun müddət dəyişmir.
Dənəcikli qəhvə – paket açılmadıqda keyfiyyətini uzun müddət saxlayır.
Ağ sirkə – turşuluq səviyyəsinə görə korlanmır.
Duz – təbii quruluşu sayəsində müddətsiz saxlanıla bilir.
Saf vanil ekstraktı – alkoqol tərkibi onun uzunömürlü olmasını təmin edir.
Quru paxlalılar – illərlə saxlanıla bilən məhsullardandır.
Şəkər – rütubətdən uzaq tutulduqda korlanmır.
Quru makaron – struktur dəyişməsə də, daha yaxşı dad üçün 2 il ərzində istehlakı tövsiyə edilir.
Qarğıdalı nişastası – nəmlik olmadıqda uzun müddət istifadə oluna bilər.
Çay – dadı zəifləyə bilər, amma korlanma riski azdır.
Ağcaqayın siropu – aşağı su tərkibi sayəsində uzunömürlüdür.
Acı sous – duz və sirkə tərkibi mikroorqanizmlərin artmasını məhdudlaşdırır.
Soya sousu – açıldıqdan sonra da illərlə istifadə oluna bilər. (Pravda.az)
