Dabaq xəstəliyi ilə əlaqədar restoran menyularında ciddi dəyişiklik yoxdur. Payız fəslində havalar sərinləndiyi üçün insanlar daha çox balıq və quş yeməklərinə üstünlük verirlər, amma ətlə bağlı xüsusi təşviş müşahidə olunmur. Bu səbəbdən menyulara xəstəlik ciddi təsir göstərməyib".
Bunu açıqlamasında restorator Mahir Əhədzadə deyib.
O, bildirib ki, restoranlar dabaq xəstəliyinə qarşı əvvəlcədən də tədbir görürdülər:
"Normal restoranlar baytarlıq sertifikatı olan və nəzarət altında olan ət idxalçıları ilə işləyir. Xəstəlik yalnız bəzi restoranları daha məsuliyyətli və diqqətli olmağa çağırıb, amma ciddi strateji dəyişikliklər baş verməyib".
Onun sözlərinə görə, rəsmi qadağa yoxdur və bütün təsərrüfatlarda nəzarət altındadır:
"İstifadə olunan ətlərin baytarlıq sənədləri və sertifikatları mövcuddur, bu da təhlükəsizliyi təmin edir. Dabaq xəstəliyi restoranlarda menyuların tərkibinə ciddi təsir göstərməyib, sadəcə bəzi yerlərdə məsuliyyət və diqqət artırılıb".//demokrat.az