Bakıda məşhurlaşan qurbağa əti: Zərəri varmı? - VİDEO » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:47 Bakıda sürət qatarı piyadanı vurdu  |     22:16 Azərbaycanda DƏHŞƏT: Veteran oğlu ölən anaya İŞGƏNCƏ VERİLDİ - FOTO  |     21:59 Azərbaycan cüdoçuları Ermənistan təmsilçilərini məğlub edərək yarımfinala yüksəliblər  |     21:37 "Formula-1": Monako Qran-prisinin təsnifat mərhələsi başa çatdı  |     21:23 AMB kağız və metal pulların istehsalı və nəqli üzrə xərclərini 34 %-dən çox azaldıb  |     21:15 Ceyhun Bayramov və pakistanlı həmkarı Məhəmməd İshaq Dar ikitərəfli münasibətləri müzakirə ediblər  |     21:08 Kafedə araq məclisi qanla bitdi - TƏFƏRRÜAT (Yenilənib)  |     21:01 Sarıcalı sakini: Sevinirəm ki, Ağdamın yenidən qurulmasında mənim də əməyim var  |     20:55 Gəncədə ev yandı  |     20:49 İstirahət günü hava necə olacaq?  |     20:41 Ermənistanın eks-prezidenti 3 milyon dollar rüşvət alıb - Məhkəmə olacaq  |     20:37 Bu il Azərbaycana ən çox investisiya yatıran ölkələr - SİYAHI  |     20:29 Hər beş adamdan biri infarkt riski daşıyır – QORXUNC XƏBƏRDARLIQ  |     20:24 Azərbaycanda bu qida BAHALAŞACAQ: 10 gün qalıb...  |     20:18 Turist dərəyə daş atdığına görə bütün pulunu itirə bilər - SƏBƏB  |     20:12 Qalmaqallı direktor işdən çıxarıldı  |     20:05 Tanışına SIM-kart almağa kömək etdi: Adına 200 MİN manat borc gəldi - VİDEO  |     19:59 Bakının bu kəndi yenilənir  |     19:50 Bakıda məşhurlaşan qurbağa əti: Zərəri varmı? - VİDEO  |     19:44 Avropada fəlakət: 67 uşaqdan 10-u xərçəng xəstəsidir  |    

Bakıda məşhurlaşan qurbağa əti: Zərəri varmı? - VİDEO

Son illərdə dəniz məhsulları ilə yanaşı, ölkəmizdə qurbağa ətinə də maraq yaranıb.

Bu barədə İTV sujet hazırlayıb.

Bu heyvanın ətinin satışı ilə məşğul olan İlqar Nuriyev bildirib ki, qurbağa əti Azərbaycana xarici Asiya ölkələrindən dondurulmuş şəkildə idxal olunur.

Artıq restoranlarda da qurbağa əti menyunun adi hissəsinə çevrilib. İaşə obyektlərindən birinin meneceri Qurban Quliyev isə deyib ki, bu ət məhz toyuq ətinə bənzər təamdır: "Bu məhsula son dönəmlərdə tələbat çoxdur. Adi toyuq əti kimi yağda qızardılır”.

Bəzi paytaxt sakinləri isə bu qidadan iyrəndiyini deyərək ölkə üçün uyğun olmadığını vurğulayırlar.

Sağlam qidalanma üzrə mütəxəssis Məhsəti Hüseynova isə qeyd edib ki, əgər bu məhsul düzgün şəraitdə saxlanılmasa, ziyandır: "Saxlanılma temperaturuna diqqət yetirilməlidir. Bununla yanaşı, məhsulun donu açılıb sonra yenə dondurularsa, onun tərkibindəki mikroorqanizmlər çoxalır, bu da zəhərlənməyə səbəb ola bilər”.

Həkim-terapevt Zakir Quliyev isə daha ciddi məqama diqqət çəkir: "Qurbağa ətinin tərkibində ciddi parazitlər, bakterial infeksiyalar var. Qurbağa daha çox çirkli sularda yaşadığı üçün salmonella, ayremonas kimi infeksiyalarla zəngin olur. Eyni zamanda tərkibində güclü, öldürücü xüsusiyyətə malik olan zəhərli maddələr var. Qurbağa əti həddindən artıq allergik reaksiyaya, hətta anaflaktik şoka qədər gətirib çıxara bilər”.

Daha ətraflı videomaterialda:скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            96 24.05.25 19:50