Mojo.az Banner
13:51 Nikah və boşanma sayı məlum oldu  |     13:33 Azərbaycan və Ermənistan Kəlbəcərdə demarkasiyaya başladı  |     13:25 Cinayətdə şübhəli bilinən 30 nəfər saxlanıldı  |     13:15 Şənbə gününün hava proqnozu  |     13:03 Şəmkirdə bir küçədə yol təmirinə 1,5 milyon manat sərf olunacaq  |     12:55 Əli Əsədov Aşqabadda Neytrallıq Abidəsini ziyarət edib  |     12:39 Niyə hələ də koronavirusun simptomlarını daşıyırıq? - Rəsmi açıqlama  |     12:33 Qazaxıstanda körpələri satan mütəşəkkil cinayətkar dəstə aşkarlandı  |     12:32 "Qobu Park"dakı yanğında ölənlərin sayı artdı  |     12:31 Azərbaycanın Baş naziri: "Bakı Türkmənistanın Neytrallıq Universitetinin yaradılması təşəbbüsünü dəstəkləyir"  |     12:22 Fəzail Ağamalıdan oğlunun Ədliyyə Nazirliyinə müraciəti ilə bağlı AÇIQLAMA  |     12:20 Azərbaycan neftinin qiyməti azalıb  |     12:19 "Disney" "OpenAI"a bir milyard dollarlıq investisiya yatıracaq  |     12:17 Səbailin bitmək bilməyən yol problemi: Sakinlərin şikayətinə niyə baxılmır? (Video)  |     11:59 Arzu Əliyeva Heydər Əliyevin anım günü ilə bağlı paylaşım etdi - FOTO  |     11:54 UEFA əmsallar cədvəli: Azərbaycanın mövqeyi dəyişmədi  |     11:40 Bu kanalın yenidən qurulmasına 75 milyon xərclənəcək  |     11:34 Şamaxıda iki nəfər dəm qazından zəhərləndi  |     11:26 23 il əvvəl vəfat edən şəxsin ölüm faktı indi təsdiqləndi  |     11:19 Sabiq icra başçısı vəfat etdi  |    
Left Banner
Right Banner

Broyler toyuğu alanda bunlara diqqət edin

22.06.2019 22:00 3 134
Broyler toyuğu alanda bunlara diqqət edin
Ölkəmizdə ət və ət məhsulları içərisində toyuq ətinə xüsusi tələbat var. Broyler toyuğu alarkən hər bir istehlakçı diqqətli olmalıdır. Təzə və dondurulmuş broyler toyuğu alarkən xarici görünüşünə diqqət etmək vacibdir.

Median.Az
e-tibb.az-a istinadən bildirir ki, bu barədə Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu məlumat açıqlayıb.

Qeyd olunub ki, toyuğun dərisinin səthi qüsursuz olmalı, qan ləkəsi, qızartı, qara, qəhvəyi rəngdə ləkə, çil, epidermisin xallanması, yanmış forması olmamalıdır.

Üzəri quru, təmiz olmalı, yapışqan, selikli olmamalıdır. Bundan əlavə, ətin spesifik qoxusuna, rənginə diqqət etmək lazımdır. Ətin qablaşdırılması əzilmiş, zədələnmiş və cırılmış, qabda qan yığını, qırmızı buz kristalları olmamalı, mayeni çəkməsi üçün xüsusi döşəkcik yerləşdirilməlidir.

Üzərində barkodu, əmtəə nişanı, məhsulun adı, istehsal və son istifadə tarixi, standartın nömrəsi, istehsalçı müəssisənin adı aydın şəkildə qeyd olunmalıdır.

İstehsal sahəsindən alıcının mətbəxinə qədər soyuq zəncirin tələbləri gözlənməlidir. Yəni istehsal olunduğu yerdə, daşındığı maşında və satıldığı ticarət obyektində soyuducuda saxlanmalıdır.

Dondurulmuş toyuq tam dondurulmuş vəziyyətdə, - 18 dərəcə temperaturda saxlanılmalıdır.

Alıcılar məhsul alarkən ticarət obyektlərindən sertifikatının olub-olmadığını tələb edə bilərlər.скачать dle 11.3