Broyler toyuğu alanda bunlara diqqət edin » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:02 Nikahdankənar doğuş hallarının fantastik artması - Çıxış yolu nədir?  |     22:57 Azərbaycan XİN Qəzza ilə bağlı əldə olunmuş razılaşmanı alqışlayır  |     22:50 Rusiya bu yarışa da buraxılmayacaq  |     22:41 600-ə yaxın tələbə ödənişsiz təhsil alma hüququ qazandı  |     22:36 “Həzi Aslanov-Əhmədli” sahəsində interval 5 dəqiqə azaldılıb  |     22:29 Zlatan İbrahimoviç özünü tanrı adlandırdı  |     22:22 Yumurta ötən illə müqayisədə ucuzdur?  |     22:17 Ölkədə bəzi məhsullar bahalaşdı (SİYAHI)  |     22:10 Azərbaycanın tikinti şirkəti faktiki müflis olub  |     22:01 Ronaldo hansı avtomobillərdə gəzir? (SİYAHI)  |     21:56 Deputat: Ayın 1-i məktub yazırsan, qəsdən gözləyib sonunda cavab verirlər  |     21:47 Azərbaycan və Türkiyə SAT-SAS üzrə ikitərəfli xüsusi təlimlər keçirəcək  |     21:39 Çexiyada hərbi obyektlər üzərində naməlum PUA-lar müşahidə edilib  |     21:32 "Araz-Naxçıvan" yoxlama matçı keçirib  |     21:25 Aİ üçüncü ölkələr üçün viza rejimini sərtləşdirmək niyyətindədir  |     21:20 Gürcüstanda 4 oktyabr hadisələri ilə bağlı saxlanılan 7 nəfərə həbs qətimkan tədbiri seçilib  |     21:13 Azərbaycanda orta aylıq əməkhaqqı 10 %-ə yaxın artıb  |     21:08 Bakıda avtomobilin vurduğu 57 yaşlı kişi 19 gün sonra ölüb  |     21:00 Lənkəranda avtomobildən külli miqdarda narkotik aşkarlanıb  |     20:55 DİM: Əlavə müsabiqənin nəticələrinə görə 584 bakalavr ödənişsiz təhsil alacaq  |    

Broyler toyuğu alanda bunlara diqqət edin

Ölkəmizdə ət və ət məhsulları içərisində toyuq ətinə xüsusi tələbat var. Broyler toyuğu alarkən hər bir istehlakçı diqqətli olmalıdır. Təzə və dondurulmuş broyler toyuğu alarkən xarici görünüşünə diqqət etmək vacibdir.

Median.Az
e-tibb.az-a istinadən bildirir ki, bu barədə Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu məlumat açıqlayıb.

Qeyd olunub ki, toyuğun dərisinin səthi qüsursuz olmalı, qan ləkəsi, qızartı, qara, qəhvəyi rəngdə ləkə, çil, epidermisin xallanması, yanmış forması olmamalıdır.

Üzəri quru, təmiz olmalı, yapışqan, selikli olmamalıdır. Bundan əlavə, ətin spesifik qoxusuna, rənginə diqqət etmək lazımdır. Ətin qablaşdırılması əzilmiş, zədələnmiş və cırılmış, qabda qan yığını, qırmızı buz kristalları olmamalı, mayeni çəkməsi üçün xüsusi döşəkcik yerləşdirilməlidir.

Üzərində barkodu, əmtəə nişanı, məhsulun adı, istehsal və son istifadə tarixi, standartın nömrəsi, istehsalçı müəssisənin adı aydın şəkildə qeyd olunmalıdır.

İstehsal sahəsindən alıcının mətbəxinə qədər soyuq zəncirin tələbləri gözlənməlidir. Yəni istehsal olunduğu yerdə, daşındığı maşında və satıldığı ticarət obyektində soyuducuda saxlanmalıdır.

Dondurulmuş toyuq tam dondurulmuş vəziyyətdə, - 18 dərəcə temperaturda saxlanılmalıdır.

Alıcılar məhsul alarkən ticarət obyektlərindən sertifikatının olub-olmadığını tələb edə bilərlər.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            2 951 22.06.19 22:00