Hansı qidalar xərçəngin inkişafına səbəb ola bilər? - Rusiyalı mütəxəssisdən açıqlama » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:02 Bu şəxslər hərbi xidmətə çağırılır? - AÇIQLAMA  |     22:55 Millimiz Belarusa uduzdu  |     22:48 14 min tələbənin universitetdən uzaqlaşdırılması: "Bu, acınacaqlı və narahatedici haldır"  |     22:41 Avtohissələrin istehsalı Avropada dayanır: Səbəb Çinlə bağlıdır  |     22:30 Gəncədə işə düzəltmə və təqaüd dələduzluğu  |     22:22 Şeyx bayram namazının vaxtını açıqladı  |     22:16 Bakıda 57 min aliment borcu yığılmış iki kişi - Həbs edildi  |     22:11 100 milyon avroluq təklifdən imtina etdi  |     22:04 Sabah Bakı, Sumqayıt, Abşeron və Naxçıvanda pensiyalar qrafikdən əvvəl ödəniləcək  |     22:04 Hikmət Hacıyev Şimali Baltik Səkkizliyi ölkələrinin nümayəndələri ilə görüşüb  |     21:59 Ermənistanda Azərbaycan postuna tapança tuşlayan şəxsə qarşı cinayət işi açılıb  |     21:50 Güclü yağış Ordubadda fəsadlar törədib, qaya parçaları yola tökülüb  |     21:43 Azərbaycanda qanunsuz dini yığıncaqlar təşkil edən əcnəbilər ölkədən çıxarılıb  |     21:38 İran vətəndaşının göstərişi ilə Bakıya narkotik gətirməkdə şübhəli bilinən şəxslər saxlanılıb  |     21:31 Suriyaya gedən 13 azərbaycanlı ölkəyə gətirilib  |     21:25 Xankəndidə əmək yarmarkası keçirilib  |     21:17 Ermənistanda 10 polis narkotik istifadəsinə görə işdən qovulub  |     21:10 Sabahdan 1-ci siniflərə sərbəst qaydada məktəb və müəllim seçiminə start verilir  |     21:04 Azərbaycanda təbiətə 45 min manatdan çox ziyan vurulması ilə bağlı cinayət işləri başlanıb  |     20:56 Dağıstan Azərbaycanla hava əlaqəsinin bərpasına ümid edir  |    

Hansı qidalar xərçəngin inkişafına səbəb ola bilər? - Rusiyalı mütəxəssisdən açıqlama

Vaxtı ötmüş və acı tam verən qidaların qəbul edilməsi xərçəng xəstəliyinin inkişafına səbəb ola bilər.

Bu barədə "Grow Food"un baş texnoloqu, qidalanma üzrə rusiyalı mütəxəssis Svetlana Qertle-Zaqorskaya "Gazeta.Ru"ya müsahibəsində danışıb.

"Vaxtı ötmüş və acı tam verən qidaları yemək olmaz. Əgər yağ və ya qoz-fındıq xoşagəlməz qoxu və dad verirsə, bu, məhsulun kimyəvi dəyişikliklərə məruz qaldığına dair bir siqnaldır ki, bu da sağlamlıq üçün potensial təhlükə deməkdir. Acı tam oksigen, işıq, nəmlik və istiliyin təsiri altında baş verən yağların oksidləşməsi prosesidir. Oksidləşmə nəticəsində məhsullarda sərbəst radikallar əmələ gəlir ki, bu da orqanizmin hüceyrələrini məhv edir, iltihabi proseslərə səbəb olur və ciddi xəstəliklərə yol aça bilər", - deyə mütəxəssis bildirib.

Onun sözlərinə görə, vaxtı ötmüş və acı tam verən qidalar zəhərlənməyə səbəb ola bilər. Belə məhsulların tərkibində zəhərli maddələr var ki, bu da ürəkbulanma, qusma, ishal, başağrısı və digər xoşagəlməz simptomlar yarada bilər.

"Onlar həmçinin allergik reaksiyalara və xroniki xəstəliklərə də gətirib çıxara bilər. Acı tam verən qidaların davamlı istifadəsi xərçəng, ürək-damar və qaraciyər xəstəlikləri kimi xroniki xəstəliklərə səbəb ola bilər", - deyə mütəxəssis qeyd edib.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            294 13.02.25 12:30