Hansı qidalar xərçəngin inkişafına səbəb ola bilər? - Rusiyalı mütəxəssisdən açıqlama » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
14:01 Mbappe Fransa millisinin ən çox qol ötürməsi verən futbolçusu olub  |     13:29 56 yaşlı kişi evində sevgilisi ilə yeyib-içdi, ona xəsarət yetirdi - TƏFƏRRÜAT  |     13:10 Əhaliyə MÜRACİƏT - Bu məlumatları PAYLAŞMAYIN  |     13:02 Bu çaylarda sululuq artıb  |     13:01 Gəncədə azyaşlı xəstəxanada ölüb  |     12:59 Şəkidə arvadının qətlindən sonra qaçan kişi tutuldu  |     12:55 İki azyaşlı Ermənistan sakini azaraq Azərbaycan ərazisinə keçib  |     12:53 Bakıda restoranın qarşısında KÜTLƏVİ DAVA: Xəsarət alanlar və həbs olunan var  |     12:38 Azərbaycana gələn pakistanlı iş adamı hava limanında həbs edildi  |     12:37 Ağstafada ər 18 yaşlı arvadının başını kəsib - AĞIR CƏZA VERİLDİ  |     12:36 Arzu Əliyeva Qurban bayramı münasibətilə paylaşım edib - VİDEO  |     12:30 Leyla Əliyeva Qurban bayramı münasibətilə paylaşım edib - VİDEO  |     12:28 Şuşada qurbanlıq heyvanların səyyar kəsim məntəqəsi təşkil edilib  |     12:27 Gəncədə 15 yaşlı yeniyetmə BIÇAQLANDI: Sinif yoldaşı saxlanıldı  |     12:26 Alyona Əliyeva Qurban bayramı münasibətilə paylaşım edib - FOTO  |     11:52 Son zamanlar ən çox yayılan "A qrip"i virusu təhlükəlidir? - VİDEO  |     11:51 216 saylı məktəbin direktoru ilə bağlı iddialar əsaslıdır? - VİDEO  |     11:49 Samiq Sadıxov Coşqun Babayevə yüksək VƏZİFƏ VERDİ  |     11:33 Əməkdar artist Zöhrab Axundov vəfat etdi  |     11:31 Pezeşkian Ermənistana səfər edəcək  |    

Hansı qidalar xərçəngin inkişafına səbəb ola bilər? - Rusiyalı mütəxəssisdən açıqlama

Vaxtı ötmüş və acı tam verən qidaların qəbul edilməsi xərçəng xəstəliyinin inkişafına səbəb ola bilər.

Bu barədə "Grow Food"un baş texnoloqu, qidalanma üzrə rusiyalı mütəxəssis Svetlana Qertle-Zaqorskaya "Gazeta.Ru"ya müsahibəsində danışıb.

"Vaxtı ötmüş və acı tam verən qidaları yemək olmaz. Əgər yağ və ya qoz-fındıq xoşagəlməz qoxu və dad verirsə, bu, məhsulun kimyəvi dəyişikliklərə məruz qaldığına dair bir siqnaldır ki, bu da sağlamlıq üçün potensial təhlükə deməkdir. Acı tam oksigen, işıq, nəmlik və istiliyin təsiri altında baş verən yağların oksidləşməsi prosesidir. Oksidləşmə nəticəsində məhsullarda sərbəst radikallar əmələ gəlir ki, bu da orqanizmin hüceyrələrini məhv edir, iltihabi proseslərə səbəb olur və ciddi xəstəliklərə yol aça bilər", - deyə mütəxəssis bildirib.

Onun sözlərinə görə, vaxtı ötmüş və acı tam verən qidalar zəhərlənməyə səbəb ola bilər. Belə məhsulların tərkibində zəhərli maddələr var ki, bu da ürəkbulanma, qusma, ishal, başağrısı və digər xoşagəlməz simptomlar yarada bilər.

"Onlar həmçinin allergik reaksiyalara və xroniki xəstəliklərə də gətirib çıxara bilər. Acı tam verən qidaların davamlı istifadəsi xərçəng, ürək-damar və qaraciyər xəstəlikləri kimi xroniki xəstəliklərə səbəb ola bilər", - deyə mütəxəssis qeyd edib.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            300 13.02.25 12:30