Hansı qidalar xərçəngin inkişafına səbəb ola bilər? - Rusiyalı mütəxəssisdən açıqlama » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
00:35 Şərurlu İsfəndiyarın oğlu həbs edildi  |     23:00 Sumqayıtda ticarət mərkəzində yanğın baş verib  |     22:31 Bişkekdə ənənəvi Azərbaycan əl işlərinin sərgisi keçiriləcək  |     22:26 ChatGPT yaddaş funksiyasını işə salır - Axtarışlar fərdiləşəcək  |     22:19 Binadakı qarajlardan istifadə üçün ödəniş tələb olunması qanunidir?  |     22:14 Antivirus proqramları zərərli faylları necə aşkar edir?  |     22:05 Ev tikmək istəyənlərin NƏZƏRİNƏ: Tikinti materialları yenidən BAHALAŞDI  |     22:00 "Sabah" 9 oyundan sonra Premyer Liqada qələbə qazandı  |     21:54 Ağ Ev COVID-19-un Çində laboratoriya şəraitində yarandığını iddia edir  |     21:46 Messi meksikalı azarkeşlərin düşmənçiliyindən şikayətləndi  |     21:40 Füzulidə evlərə qənim kəsilən oğru ələ keçdi - Hökm oxundu  |     21:32 Etna yenidən fəallaşdı: Lava və kül gecəni işıqlandırdı  |     21:26 Quruması üçün sərilən xalçanı oğurlayıb "bit bazarı"nda satdı  |     21:17 "07" ilə Nyu Nyork küçələrində gəzən azərbaycanlı kimdir? (VİDEO)  |     21:10 “Kursk vilayətinin 99,5 faizi azad edilib”  |     21:02 Bulvarda dənizdə meyit tapıldı  |     20:57 Robotlar insanlarla yarışdı - Çində ilk (VİDEO)  |     20:45 “Onsuz da kvadratım azdır, balkonu da çıxsalar, küçədə qalıram...” - VİDEO  |     20:38 Birinə iş, digərinə təqaüd vəd etdilər - 89 minlik dələduzluq  |     20:31 Bakının əsas prospektlərindən birində təmir işlərinin bitəcəyi vaxt açıqlanıb  |    

Hansı qidalar xərçəngin inkişafına səbəb ola bilər? - Rusiyalı mütəxəssisdən açıqlama

Vaxtı ötmüş və acı tam verən qidaların qəbul edilməsi xərçəng xəstəliyinin inkişafına səbəb ola bilər.

Bu barədə "Grow Food"un baş texnoloqu, qidalanma üzrə rusiyalı mütəxəssis Svetlana Qertle-Zaqorskaya "Gazeta.Ru"ya müsahibəsində danışıb.

"Vaxtı ötmüş və acı tam verən qidaları yemək olmaz. Əgər yağ və ya qoz-fındıq xoşagəlməz qoxu və dad verirsə, bu, məhsulun kimyəvi dəyişikliklərə məruz qaldığına dair bir siqnaldır ki, bu da sağlamlıq üçün potensial təhlükə deməkdir. Acı tam oksigen, işıq, nəmlik və istiliyin təsiri altında baş verən yağların oksidləşməsi prosesidir. Oksidləşmə nəticəsində məhsullarda sərbəst radikallar əmələ gəlir ki, bu da orqanizmin hüceyrələrini məhv edir, iltihabi proseslərə səbəb olur və ciddi xəstəliklərə yol aça bilər", - deyə mütəxəssis bildirib.

Onun sözlərinə görə, vaxtı ötmüş və acı tam verən qidalar zəhərlənməyə səbəb ola bilər. Belə məhsulların tərkibində zəhərli maddələr var ki, bu da ürəkbulanma, qusma, ishal, başağrısı və digər xoşagəlməz simptomlar yarada bilər.

"Onlar həmçinin allergik reaksiyalara və xroniki xəstəliklərə də gətirib çıxara bilər. Acı tam verən qidaların davamlı istifadəsi xərçəng, ürək-damar və qaraciyər xəstəlikləri kimi xroniki xəstəliklərə səbəb ola bilər", - deyə mütəxəssis qeyd edib.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            234 13.02.25 12:30