Hansı qidalar xərçəngin inkişafına səbəb ola bilər? - Rusiyalı mütəxəssisdən açıqlama » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
15:15 Daxili qoşunların fəaliyyətinin əsas prinsipləri müəyyənləşdiriləcək  |     14:33 Bunlar artıq yaxınmənalı sözlər sayılmayacaq  |     14:31 Masallıda 10 mindən çox abonentinin qazı kəsiləcək  |     13:45 Apellyasiya komissiyasının fəaliyyətə başlayacağı tarix açıqlandı  |     13:16 Sumqayıt-Bakı istiqamətində yol bir saat bağlı olub - SƏBƏB (Video)  |     13:14 Dövlət Xidməti: "Telegram" hücumları ilə bağlı 112 saxta domen və 18 IP ünvanı nəzarətdədir  |     13:13 Polisdən Bakıda ƏMƏLİYYATLAR: Saxlanılanlar arasında qadın da var  |     13:12 Zəngəzur dəhlizinin Azərbaycan hissəsində işlər nə zaman tamamlanacaq?  |     13:10 Kolleclərə əlavə yerləşdirmə üzrə qəbul olunanların NƏZƏRİNƏ - QEYDİYYAT BAŞLAYIR  |     13:09 DİN-dən Bakıda ƏMƏLİYYAT - 60 kiloqram narkotik aşkarlanıb (Video)  |     13:08 İrəvanda Ermənistanla ABŞ Zəngəzur dəhlizini müzakirə edəcəklər  |     13:00 Dünya çempionatı: Daha bir boksçumuz dörddəbir finala vəsiqə qazandı  |     12:58 Gəncədə hava limanından oğurluq etməkdə şübhəli bilinən şəxs saxlanıldı - Video  |     12:35 Bakı, Sumqayıt, Abşeron üzrə pensiyaların veriləcəyi tarix AÇIQLANDI  |     12:33 Şirkətin 45 minini mənimsəyən şəxs məhkəmə zalından həbs olundu  |     12:31 Yunanıstanda güclü zəlzələ olub  |     12:28 Sakinlər Bakıdakı restoranın fəaliyyətindən narazıdırlar - Video  |     12:25 Yasamaldakı 38 saylı məktəb müəllimlərə təmir etdirilir? - Video  |     12:16 Ət niyə bahalaşdı? - Qəssablar yeni qiymətlərdən danışdılar (Video)  |     12:15 Plastik cərrah Elnur Mehrəlinin assistenti əməliyyat zamanı rəqs edib? - İDDİA (Video)  |    

Hansı qidalar xərçəngin inkişafına səbəb ola bilər? - Rusiyalı mütəxəssisdən açıqlama

Vaxtı ötmüş və acı tam verən qidaların qəbul edilməsi xərçəng xəstəliyinin inkişafına səbəb ola bilər.

Bu barədə "Grow Food"un baş texnoloqu, qidalanma üzrə rusiyalı mütəxəssis Svetlana Qertle-Zaqorskaya "Gazeta.Ru"ya müsahibəsində danışıb.

"Vaxtı ötmüş və acı tam verən qidaları yemək olmaz. Əgər yağ və ya qoz-fındıq xoşagəlməz qoxu və dad verirsə, bu, məhsulun kimyəvi dəyişikliklərə məruz qaldığına dair bir siqnaldır ki, bu da sağlamlıq üçün potensial təhlükə deməkdir. Acı tam oksigen, işıq, nəmlik və istiliyin təsiri altında baş verən yağların oksidləşməsi prosesidir. Oksidləşmə nəticəsində məhsullarda sərbəst radikallar əmələ gəlir ki, bu da orqanizmin hüceyrələrini məhv edir, iltihabi proseslərə səbəb olur və ciddi xəstəliklərə yol aça bilər", - deyə mütəxəssis bildirib.

Onun sözlərinə görə, vaxtı ötmüş və acı tam verən qidalar zəhərlənməyə səbəb ola bilər. Belə məhsulların tərkibində zəhərli maddələr var ki, bu da ürəkbulanma, qusma, ishal, başağrısı və digər xoşagəlməz simptomlar yarada bilər.

"Onlar həmçinin allergik reaksiyalara və xroniki xəstəliklərə də gətirib çıxara bilər. Acı tam verən qidaların davamlı istifadəsi xərçəng, ürək-damar və qaraciyər xəstəlikləri kimi xroniki xəstəliklərə səbəb ola bilər", - deyə mütəxəssis qeyd edib.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            393 13.02.25 12:30