Mojo.az Banner
20:25 Ödənişli yolda radar və müşahidə kameraları quraşdırıldı  |     20:24 Qeyri-neft sektoruna aid ixrac mallarının siyahısında qızıl birincidir  |     20:22 Azərbaycanda "Avtomobil nəqliyyatı haqqında" Qanun dəyişdi  |     20:21 MİDA Şirvan Yaşayış Kompleksindən mənzillləri satışa çıxarır  |     20:16 Türkiyə və Ermənistan rəsmiləri sərhəddə görüşüblər  |     19:47 Bakıda çoxmərtəbəli binada yanğın başlayıb: Sakinlər təxliyə olunurlar  |     19:23 Manatla pul kütləsində artım qeydə alınıb  |     19:21 Milli Məclis büdcə zərfini ikinci oxunuşda müzakirə edəcək  |     19:06 Honkonqda baş verən yanğınla əlaqədar 8 nəfər həbs edilib  |     18:48 Anar Əsədliyə ittiham aktı elan edildi  |     18:24 Paytaxtda sıxlıq olan küçələrin SİYAHISI  |     18:03 İlk dəfə manatın məzənnəsi 25 Türkiyə lirəsini keçdi  |     17:09 Maşın cəriməsinə görə qonşusunu öldürənə ağır cəza verildi  |     17:02 Beyləqanda 67 yaşlı qadının yaşadığı evdə meyiti tapıldı - Boğularaq öldürülüb  |     17:00 Dekabrın ilk ongünlüyündə hava yağıntılı olacaq  |     16:51 Almaniyada qaz kəmərlərinin partladılmasında şübhəli bilinən ukraynalı həbs edilib  |     16:25 AYNA-ya yeni səlahiyyət verildi  |     16:20 Azərbaycan Yazıçılar Birliyinin üzvü vəfat edib  |     15:53 Ağdaş sakinləri Şirvan kanalının yenidən qurulması ilə bağlı kompensasiya alacaqlar  |     15:44 Bakıda binanın zirzəmisindən kişi meyiti tapıldı  |    
Left Banner
Right Banner

Payızda qəbul edilməsi ən vacib vitaminlər

16.09.2020 12:17 3 330
Payızda qəbul edilməsi ən vacib vitaminlər
Rusiyalı dietoloq, allerqoloq-immunoloq Marina Apletayeva payız mövsümündə immuniteti qorumaq üçün lazım olan məhsullar barədə danışıb.

Bu barədə RT xəbər yayır.

Onun sözlərinə görə, beta-karoten orqanizmin mövsümi xəstəliklərdən qorunmasında həlledici rol oynayır.

“Payız dövründə tünd narıncı, sarı-narıncı rəngli qidalar qəbul etməlisiniz. Bunlar şaftalı, ərik, gavalı, balqabaq, yerkökü, qovundur”.

O, qeyd edib ki, A vitamini yuxarı tənəffüs orqanlarının selikli qişasını viruslardan və bakteriyalardan qoruyur. Amma onun tək qəbulu zəhərlənməyə səbəb ola bilər.

Mütəxəssis bildirib ki, payız fəslindəki C vitamini də əhəmiyyətli rol oynayır:

“C vitamini ilə zəngin qidaların qəbulu vacibdir. O, yaxşı antioksidandır, bədənin hüceyrələrini zərərlərdən qoruyur”.скачать dle 11.3