Soyuqda orqanizmdə bu 5 qidaya ehtiyacı yaranır » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
18:59 Azərbaycan gömrükçüləri brilyant qaşlar aşkar edib  |     18:51 Azərbaycanda vəkillərin sayı açıqlanıb  |     18:45 Məşhur reper futbol klubunda pay alıb  |     18:38 Slovakiya Rusiyaya qarşı sanksiyaları bloklamayacaq  |     18:30 “Oleq Bakinski” məhkəmədə son söz deyib  |     18:25 Əli Əsədov Ukraynanın yeni Baş nazirini təbrik edib  |     18:07 Masallıda arvadını boşayan şəxs anasını döydü  |     17:47 Yekaterinburqdakı Azərbaycan diasporunun rəhbərinin oğlunun həbsindən apellyasiya şikayəti verildi  |     17:24 Bakıda qadın ərinin başına telefonla vuraraq öldürüb?  |     17:19 Sürücülərə xəbərdarlıq - Bu yol 2 gün bağlı olacaq  |     17:04 XƏBƏRDARLIQ - Bu tarixədək 41° İSTİ OLACAQ  |     16:54 Bakıda üçəmlərdən ikisi xəstəxanada öldü, valideyn həkimləri günahlandırır - Video  |     16:50 HƏMAS və İsrail Qəzza zolağı ilə bağlı razılığa gəlib  |     16:43 Azərbaycan MDB İqtisadi Şurasının Moskvada keçirilən iclasında iştirak etməyəcək  |     16:33 Bakıda ata həbsdəki oğluna narkotik vasitə gətirib  |     16:24 DTX-nin həbs etdiyi fransız iş adamı Fərhad Əhmədovdan nə qədər rüşvət alıb?  |     16:23 Şimali Koreya qəfildən öz kurortlarını əcnəbilərin üzünə bağladı - SƏBƏB  |     16:15 "TikTok"da 181 nəfəri aldadıb pullarını talayan şəxsə HÖKM OXUNDU  |     15:55 Xəzər TV-yə xəbərdarlıq edilib  |     13:54 Bakı-Naxçıvan-Bakı avtobus reyslərinin fəaliyyəti BƏRPA OLUNUR  |    

Soyuqda orqanizmdə bu 5 qidaya ehtiyacı yaranır

Soyuqda orqanizmin ehtiyac duyduğu ilk 5 qida məlum olub.

Median.Az
xarici mediaya istinadən xəbər verir ki, endokrinoloq Yekaterina Yanq bununla bağlı danışıb.

Həkimin sözlərinə görə, soyuq havalar üçün ən faydalı 5 qida sırasına duzlu kələm, kök tərəvəzlər, nar, balqabaq və sitrus meyvələr daxildir. Yanq insanlara qışda çoxlu miqdarda C vitamini olan duzlu kələmdən istifadə etməyi tövsiyə edir.

"Öd axını və dəmirin udulmasını yaxşılaşdırmaq üçün təsirli olur, həmçinin faydalı bakteriyaların sayını artırır və zərərli bakteriyaların sayını azaldır", - mütəxəssis bildirib.

Cəfəri, kərəviz, çuğundur, şalğam, yerkökü kimi mövsümi kök tərəvəzlər zəngin vitamin və mineral tərkibinə görə zəngindir.

Endokrinoloq qeyd edib ki, narın bir hissəsi olan ellagik turşusu bədənin cavanlaşmasına kömək edir, qan axını yaxşılaşdırır, immuniteti yaxşılaşdırır və hüceyrələri kanserogenlərin təsirindən qoruyur.

Bundan əlavə, həkim qışda beta-karotin və lif mənbəyi olan balqabaq, həzmi və immuniteti yaxşılaşdıran sitrus meyvələrini yeməyə çağırıb.
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 881 19.01.24 21:25