Daha uzun yaşamanın sirri - Alimlər qatığın inanılmaz faydalarını açıqladılar » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
15:56 Polis Astarada xüsusi əməliyyat keçirdi: Narkotacirlərin "PUA marşrutu" ifşa olundu - Video  |     15:42 Azərbaycan, İran və Rusiya nümayəndə heyətləri Astara-Rəşt dəmiryoluna birgə baxış keçiriblər  |     15:29 Azərbaycan əhalisinin sayı açıqlandı  |     15:27 Azərbaycan, İran və Rusiya nümayəndə heyətləri Astara-Rəşt dəmiryoluna birgə baxış keçiriblər  |     15:10 ATƏT-in fəaliyyətdə olan sədrinin Azərbaycana səfəri təxirə salınıb  |     14:53 Bakıda taksilərin sayına limit qoyuldu: NK-dan mühüm QƏRAR  |     14:14 Bakıda şirkətdən 7 min manatlıq oğurluq - İki mühafizəçisi saxlanıldı  |     14:04 Bakıda qadın evdə doğuş edib  |     14:01 Fəvvarələr meydanında qanunsuz fotoqraflıq edən gənc həbs olundu  |     13:58 Hərbi xidmətdən yeni gələn gənci maşınla vuraraq öldürən şəxs məhkəmə zalında həbs edildi  |     12:13 Keçmiş icra başçısı VƏFAT ETDİ  |     12:13 Yevlaxda yetkinlik yaşına çatmayan ana ilə bağlı ARAŞDIRMA BAŞLADI  |     12:12 Şagirdlərin elektron yerdəyişməsi prosesinə start verilir  |     12:11 Paytaxtın Nizami rayonunda avtomobil yanıb - Video  |     12:10 Keçmiş arvadını azyaşlı oğlunun gözləri qarşısında öldürmək istəyən şəxsin cəzası azaldıldı  |     12:09 Azərbaycan nefti ucuzlaşıb  |     12:08 Paytaxtda yeni pulsuz parklanma yerləri təşkil edilib - ÜNVANLAR  |     12:07 Kürdəmirdə 34 yaşlı qadın ürəyindən bıçaqlandı - Əri SAXLANILDI  |     12:06 Cüdoçularımız Limada keçirilmiş Qran-pridə 7 medal qazanıb  |     12:05 "Microsoft" "Windows 10" əməliyyat sisteminə dəstəyi dayandırır  |    

Daha uzun yaşamanın sirri - Alimlər qatığın inanılmaz faydalarını açıqladılar

Qatıq sevənlərdə bütün səbəblərdən ölüm nisbəti digərlərinə nisbətən daha aşağıdır. Bu nisbət məhsulun yağlılıq dərəcəsinə və miqdarına görə dəyişir.

Bu barədə çinli alimlər uzunmüddətli tədqiqatlardan sonra elan ediblər. Onların araşdırmalarının nəticələri "Journal of Global Health"də dərc edilib.

Bildirilir ki, tədqiqat üçün 186 mindən çox insanın məlumatı araşdırılıb. Məlum olub ki, qatıq sevənlərdə ölüm nisbəti onu yeməyənlərlə müqayisədə daha aşağı olub. Üstəlik, faydalı təsir istənilən miqdarda və müxtəlif yağlılıq dərəcəsi olan qatıqlardan əldə edilib.

Gündə 50 qrama qədər normal yağlılıqlı turş süd məhsulunun minimal istehlakı ölüm riskini 18%, 50-100 qram - 7%, 100 qramdan çox isə 4% azaldıb. Yağsız qatıq üçün müvafiq olaraq risklərin azalması belədir: 12, 9 və 5%.

Bundan başqa müəyyən edilib ki, gündə cəmi 80-125 qram qatıq istehlakı 2-ci tip diabet riskini 14% azaldır. Oxşar effektlər ürək-damar xəstəlikləri və metabolik sindroma da (piylənmə, 2-ci tip diabet, ürək və damar xəstəlikləri və sair) aid olub.

Bildirilir ki, qatığın tərkibində olan faydalı bakteriyalar (Bolqar çöpü) uzunömürlülüyün açarıdır. Bu məhsul həmçinin zülal, süd yağının fosfolipidləri, təbii trans yağlar, "K1" və "K2" vitaminləri, kalsiumla zəngindir. Bütün bunlar sağlamlığımıza və ömür uzunluğumuza müsbət təsir göstərir.
//oxu.azскачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            489 08.02.25 15:00