Yağ alarkən nələrə diqqət etməliyik? - Ən yaxşı və pis yağlar » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
20:31 "Adamyeyən Hannibal"ın məktubları üzə çıxdı: İngiltərənin ən təhlükəli məhbusunun sevgi etirafı  |     20:24 Planetdə həyatın sonu: Alimlər Yerdə oksigenin nə zaman yox olacağını müəyyən edib  |     20:16 Rumıniya Konstitusiya Məhkəməsi prezident seçkilərinin birinci turunun nəticələrini təsdiqləyib  |     20:11 Sabah havanın temperaturu 31 dərəcə isti olacaq  |     20:02 Türkiyədə 311,5 kiloqram narkotik maddə ələ keçirilib  |     19:57 Ötən gün cinayət törətməkdə şübhəli bilinən 52 nəfər tutulub  |     19:50 Bill Qeyts bütün sərvətini xeyriyyəçilik üçün xərcləyəcək  |     19:44 Türkiyədə tələbələr tortdan zəhərlənib  |     19:35 Təl-Əvivdə raket hücumu təhlükəsi elan edilib  |     19:29 Tərtərdə ağır qəza: Dörd nəfər xəsarət aldı  |     19:19 15 yaşlı Əli toyu yasa çevirdi - Meyiti şadlıq sarayına yaxın çayda tapıldı  |     19:04 Bakıda 5 otaqlı ev yandı  |     18:57 Qısqandığı qadının üzünü dişlədi - Cəza verildi  |     18:39 Lerikdə 62 yaşlı qadın körpüdən dərəyə yıxılıb xəsarət aldı  |     18:30 Müxalifət Paşinyana qarşı impiçment proseduruna start verdi  |     18:19 Marneulidə torpaq uçqunu olub, ölən və yaralanan var  |     18:08 Pakistan Hindistanın PUA hücumu ilə bağlı açıqlama verib  |     17:52 Bərdədə 15 yaşlı oğlan Tərtər çayında boğulub  |     17:43 "Şəki" restoranı sökülür - VİDEO  |     17:28 Kəşmirdə Hindistanın açdığı atəş nəticəsində ölənlər və yaralananlar var  |    

Yağ alarkən nələrə diqqət etməliyik? - Ən yaxşı və pis yağlar

Qızartma hazırlamaq üçün yağ seçərkən, onun hansı maksimum temperatura tab gətirəcəyini bilmək vacibdir.

Median.Az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, yağın sağlamlığa faydası və ya zərəri birbaşa bundan asılıdır.

Bu baxımdan ən yaxşı yağlar aşağıdakılar hesab olunur:

Zeytun yağı

Tərkibində böyük miqdarda sağlam mono doymamış yağlar (oleik turşusu, omeqa-9 yağ turşuları), antioksidanlar (vitamin E və polifenollar) var. Bu yağın tüstülənmə nöqtəsi təxminən 375-410 dərəcədir. Ancaq qidalanma xüsusiyyətlərini qorumaq üçün bu yağla orta və aşağı istilikdə bişirmək daha yaxşıdır.

Avokado yağı

Tərkibində çoxlu olein turşusu da var. Təxminən 520 dərəcə yüksək tüstülənmə nöqtəsi sayəsində bu yağ qızartmalar üçün əla seçimdir. Onun tüstülənmə nöqtəsi emal edilib-edilməməsindən asılı olaraq 350 ilə 450 dərəcə arasında dəyişir.

Safflover çiçəyi yağı (Yalançı zəfəran yağı)

Təxminən 450 dərəcə buxarlanma nöqtəsi sayəsində yüksək istilikdə bişirmək üçün idealdır.

Ən pis yağlar

Yüksək istilikdə yemək bişirərkən onlardan çəkinin.

Balıq yağı və ya yosun yağı

Omeqa-3 yağ turşuları EPA və DHA-da yüksəkdirlər, eyni zamanda aşağı buxarlanma nöqtəsinə malikdirlər.

Palma yağı

Yüksək temperatura məruz qaldıqda sağlamlığa zərər verə bilər.

Qoz yağı

Aşağı qaynama nöqtəsinə malik olduğu üçün yeməklərə çiləmək və ya souslarda istifadə etmək üçün daha uyğundur.

Xəbər materiallarını həkim resepti ilə eyniləşdirmək olmaz. Qərar verməzdən əvvəl mütəxəssislə məsləhətləşin.
//Baku.wsскачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            603 31.10.24 17:27