Yağ alarkən nələrə diqqət etməliyik? - Ən yaxşı və pis yağlar » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:04 Nazirlik banklara 400 milyon depozit qoydu  |     22:57 Bu il daşınmaz əmlak bazarında ən çox bahalaşma hansı layihədə baş verib?  |     22:51 Ürək səssizcə xəbərdarlıq edə bilər - Təhlükə siqnalı göstərən 9 mühüm əlamət  |     22:44 Bu ərazidə köhnə tikililər söküləcək, müasir yaşayış kompleksləri tikiləcək  |     22:38 Yeni Dehlidə Hümayun türbəsi uçub, ölənlər var  |     22:31 Əhali restoranlara 757,7 milyon manat xərcləyib  |     22:25 Təbiətə 71 min manatdan çox ziyan VURULDU  |     22:19 Bakı-Qazax yolunda təmir nə yerdədir? - VİDEO  |     22:13 Azərbaycanda nə qədər işsiz insan var?  |     22:06 Putin-Tramp sammitində təhlükəsizlik əməliyyatının detalları AÇIQLANDI  |     22:00 Rusiya Azərbaycanla görüşə hazırlaşır  |     21:53 Danışıqlar 6-7 saat davam edə bilər - Peskov  |     21:47 Unun topdansatış qiymətləri açıqlandı  |     21:38 Şərurlu İsfəndiyarın maşınlarına həbs qoyuldu  |     21:26 Şəhid mayorun anası vəfat etdi  |     21:18 Özəlləşdirmə çeklərinə görə kompensasiya veriləcək? - RƏSMİ CAVAB  |     21:02 Metroda doğulan körpənin anası - Onu sadəcə ailəsi gözləyirdi, indi bütün Azərbaycan tanıyır – VİDEO  |     20:57 Pakistanda helikopter qəzaya uğrayıb, ölənlər var  |     20:52 Bakı Dəmiryol Vağzalında parklanma xidməti avqustun 18-dən dayandırılacaq  |     20:43 Sabah növbəti tədris ili üzrə lisey və gimnaziyalara qəbul imtahanı keçiriləcək  |    

Yağ alarkən nələrə diqqət etməliyik? - Ən yaxşı və pis yağlar

Qızartma hazırlamaq üçün yağ seçərkən, onun hansı maksimum temperatura tab gətirəcəyini bilmək vacibdir.

Median.Az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, yağın sağlamlığa faydası və ya zərəri birbaşa bundan asılıdır.

Bu baxımdan ən yaxşı yağlar aşağıdakılar hesab olunur:

Zeytun yağı

Tərkibində böyük miqdarda sağlam mono doymamış yağlar (oleik turşusu, omeqa-9 yağ turşuları), antioksidanlar (vitamin E və polifenollar) var. Bu yağın tüstülənmə nöqtəsi təxminən 375-410 dərəcədir. Ancaq qidalanma xüsusiyyətlərini qorumaq üçün bu yağla orta və aşağı istilikdə bişirmək daha yaxşıdır.

Avokado yağı

Tərkibində çoxlu olein turşusu da var. Təxminən 520 dərəcə yüksək tüstülənmə nöqtəsi sayəsində bu yağ qızartmalar üçün əla seçimdir. Onun tüstülənmə nöqtəsi emal edilib-edilməməsindən asılı olaraq 350 ilə 450 dərəcə arasında dəyişir.

Safflover çiçəyi yağı (Yalançı zəfəran yağı)

Təxminən 450 dərəcə buxarlanma nöqtəsi sayəsində yüksək istilikdə bişirmək üçün idealdır.

Ən pis yağlar

Yüksək istilikdə yemək bişirərkən onlardan çəkinin.

Balıq yağı və ya yosun yağı

Omeqa-3 yağ turşuları EPA və DHA-da yüksəkdirlər, eyni zamanda aşağı buxarlanma nöqtəsinə malikdirlər.

Palma yağı

Yüksək temperatura məruz qaldıqda sağlamlığa zərər verə bilər.

Qoz yağı

Aşağı qaynama nöqtəsinə malik olduğu üçün yeməklərə çiləmək və ya souslarda istifadə etmək üçün daha uyğundur.

Xəbər materiallarını həkim resepti ilə eyniləşdirmək olmaz. Qərar verməzdən əvvəl mütəxəssislə məsləhətləşin.
//Baku.wsскачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            705 31.10.24 17:27