DİQQƏT! Dubay şokoladı bu xəstəliklərə səbəb ola bilər - FOTO » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:01 ABŞ Prezidenti: Yaxın Şərqdə böyük münaqişə təhlükəsi yaranıb  |     22:54 Rusiya ordusunda pilotsuz sistemli qoşunlar yaradılır  |     22:49 Azərbaycan ayaqqabı ixrac etməyə başlayıb - VİDEO  |     22:41 Bu küçədə qadağanedici nişan yoxdur, amma sürücülər cərimələnir (VİDEO)  |     22:34 Avtobus zolaqlarına giriş-çıxışa icazə verilir (VİDEO)  |     22:20 Qarabağda Ermənistan istehsalı minalar basdırılıb - Etiraf  |     21:59 Elvin Hüseynov ölkəni tərk edibmiş - RƏSMİ  |     21:46 Attestata görə pul yığan sinif rəhbərinə xəbərdarlıq edildi  |     21:30 "Wikipedia" redaktorları süni intellektə üsyan edir  |     21:24 İki ayda səkkiz nəfər qarpızdan zəhərləndi (RƏSMİ)  |     21:17 QUR "Rusiya günü"ndə Sibirin ən böyük provayderlərindən birini çökdürdü  |     21:12 Bahalı avtomobil nömrəsi almaq adı ilə iş adamının 106 min manatını mənimsədi  |     21:05 Bakıdakı məşhur kafe 3 milyona satışa çıxarıldı (FOTO)  |     20:59 Tibb məntəqəsinin müdiri dələduzluğa görə cərimə edildi  |     20:59 Sabah 37 dərəcə isti olacaq  |     20:53 Metroda azyaşlıya qarşı qeyri-etik hərəkət - Həbs olundu  |     20:45 Bakıda rejissor 60 yaşlı sürücünün burnunu sındırdı, həbs edildi - 202 minlik iddia  |     20:40 Alim Qasımov rep deməsinə görə onu tənqid edənlərə belə cavab verdi (VİDEO)  |     20:32 Günəşin cənub qütbü ilk dəfə görüntüləndi  |     20:26 Bir kiloqramı 450 manata yerli çay - VİDEO  |    

DİQQƏT! Dubay şokoladı bu xəstəliklərə səbəb ola bilər - FOTO

Dubay şokoladı ürək-damar xəstəliklərinə səbəb ola bilər.

Median.Az
xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, bu barədə həkim-endokrinoloq Veronika Savenko bildirib.

Ekspert qeyd edib ki, Dubay şokoladında çoxlu miqdarda yağ və şəkər var. Buna görə də bu şirniyyatın həddindən artıq istifadəsi "şəkərin yüksək səviyyəyə qalxmasına, insulin istehsalının artmasına və toxumaların zədələnməsinə" səbəb ola bilər.

"Yüksək yağ və şəkər tərkibi orqanizmimizdəki hüceyrələrə zərər verən qlikasiya məhsulları yaradır", - deyə Savenko qeyd edib.


Desertin əsas zərəri onun tərkib hissələrinin - şokolad, qoz-fındıq, fıstıq pastası və xəmirinin həddindən artıq kalorili olmasıdır.

Beləliklə, bu şirniyyatı daim istifadə edərkən insan artıq çəki ilə qarşılaşa bilər.

Ekspert əlavə edib ki, artıq çəkidən sonra ürək-damar xəstəlikləri, 2-ci tip şəkərli diabet, ateroskleroz kimi bütün risk faktorları var.

Beləliklə, mədə-bağırsaq sisteminə çoxlu miqdarda yağ daxil olduqda şişkinlik, ishal, şişkinlik və pis xolesterinin səviyyəsinin yüksəlməsinə səbəb ola bilər.
//Baku.wsскачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 179 19.10.24 18:11