DİQQƏT! Dubay şokoladı bu xəstəliklərə səbəb ola bilər - FOTO » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:05 "Qızımı pul qarşılığında manyak qaçırıb" - Bakıda ŞOK OLAY  |     22:57 Azərbaycanda traktor istehsalı 12 faizdən çox aşağı düşüb  |     22:51 “OpenAI” “ChatGPT” mobil tətbiqindən nə qədər qazanır? - Açıqlandı  |     22:44 “Amazon”da ən çox rast gəlinən 5 fırıldaq  |     22:38 Köhnə "İPhone" satmaq əvəzinə necə təhlükəsizlik kamerasına çevirə bilərik?  |     22:30 Rusiyada 5,3 maqnitudada zəlzələ baş verib  |     22:25 Sumqayıtda avtomobilin vurduğu piyada xəstəxanada ölüb  |     22:19 “Şamaxı” klubu yeni məşqçilərlə anlaşıb  |     22:11 Pezeşkian avqustun 18-də Ermənistana rəsmi səfər edəcək  |     22:04 Putin Trampla Alyaskadakı sammitdən sonra iclas keçirib  |     21:59 Dünyanın ən gözəl qadınlarından biri qalmaqala səbəb oldu  |     21:50 Avropa liderləri Ukraynaya görə toplanır  |     21:45 “Qalatasaray” Ederson üçün təklif göndərdi  |     21:39 Bakıda psixoloq estetik əməliyyatın qurbanı oldu  |     21:33 Əri vasitəsilə Putinə məktub göndərdi  |     21:24 Türkiyədə yanğına görə kənd sakinləri təxliyə edilib  |     20:40 Putin: "Alyaskada baş tutan danışıqlar bizi lazımi qərarlara yaxınlaşdırır"  |     20:13 Ərdoğan Alyaska sammitinə münasibət bildirdi  |     20:05 Uşağını göstərmədiyi üçün keçmiş arvadına aliment ödəmədi - HƏBS EDİLDİ  |     19:58 Allahverdi Yolçuyev: "Əliqismət Lalayev dedi ki, Xalq artisti olsaydın, səni işə götürərdim"  |    

DİQQƏT! Dubay şokoladı bu xəstəliklərə səbəb ola bilər - FOTO

Dubay şokoladı ürək-damar xəstəliklərinə səbəb ola bilər.

Median.Az
xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, bu barədə həkim-endokrinoloq Veronika Savenko bildirib.

Ekspert qeyd edib ki, Dubay şokoladında çoxlu miqdarda yağ və şəkər var. Buna görə də bu şirniyyatın həddindən artıq istifadəsi "şəkərin yüksək səviyyəyə qalxmasına, insulin istehsalının artmasına və toxumaların zədələnməsinə" səbəb ola bilər.

"Yüksək yağ və şəkər tərkibi orqanizmimizdəki hüceyrələrə zərər verən qlikasiya məhsulları yaradır", - deyə Savenko qeyd edib.


Desertin əsas zərəri onun tərkib hissələrinin - şokolad, qoz-fındıq, fıstıq pastası və xəmirinin həddindən artıq kalorili olmasıdır.

Beləliklə, bu şirniyyatı daim istifadə edərkən insan artıq çəki ilə qarşılaşa bilər.

Ekspert əlavə edib ki, artıq çəkidən sonra ürək-damar xəstəlikləri, 2-ci tip şəkərli diabet, ateroskleroz kimi bütün risk faktorları var.

Beləliklə, mədə-bağırsaq sisteminə çoxlu miqdarda yağ daxil olduqda şişkinlik, ishal, şişkinlik və pis xolesterinin səviyyəsinin yüksəlməsinə səbəb ola bilər.
//Baku.wsскачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 362 19.10.24 18:11