DİQQƏT! Dubay şokoladı bu xəstəliklərə səbəb ola bilər - FOTO » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:02 Kartofun qiymətində artım - Azərbaycanda bahalaşma Avropanı da geridə qoydu  |     22:55 Özbəkistan 200 min manata “qızıl viza” satmağa başlayır - Özəllikləri  |     22:49 "Ford" ticarət müharibəsinə görə Çinə avtomobil ixracını dondurdu  |     22:44 Restoranda ciddi nöqsanlar aşkarlandı - Sahibi cərimələndi  |     22:36 Nəqliyyat vasitələrinin idxalı artıb, payı azalıb  |     22:31 Azad edilmiş ərazilərdə mal-qara saxlanılmasına icazə verilirmi? - Rəsmi cavab  |     22:22 Xəstəlik vərəqi ilə bağlı YENİLİK  |     22:16 Peskov: Putin İran dosyesini Oman sultanı ilə müzakirə edə bilər  |     22:11 Plastik cərrahiyyə ilə bağlı sertifikat verən şöbə müdirləri barəsində məhkəmə qərar qəbul etdi  |     22:04 18 yaşlı azərbaycanlı tələbənin əsəri Dubayda 15 min dollara satıldı  |     21:59 Bu həftə "Tesla" və "Alphabet" gəlir açıqlayacaq - Davam, yoxsa...?  |     21:50 Yasamalda 150 illik ev uçur - VİDEO  |     21:44 Astarada dənizkənarı çirkabdan təmizləndi - VİDEO  |     21:36 Təlim və toplanışlara cəlb edilənlər iş yerini itirə bilərmi?  |     21:30 Azərbaycanlı blogeri aldadıb pulunu aldılar (VİDEO)  |     21:22 Puşkin küçəsində xüsusi hərəkət zolağı təşkil edilib  |     21:16 Qırğızıstanda Azərbaycan Mədəniyyəti Günlərinin təntənəli açılış mərasimi keçirilir  |     21:11 Göygöldə 42 yaşlı şəxs dəm qazından boğularaq ölüb  |     21:02 Lənkəranda çörək sexinin qanunsuz fəaliyyəti dayandırılıb  |     20:57 Putin: Pasxa atəşkəsindən sonra hərbi əməliyyatlar yenidən başlayıb  |    

DİQQƏT! Dubay şokoladı bu xəstəliklərə səbəb ola bilər - FOTO

Dubay şokoladı ürək-damar xəstəliklərinə səbəb ola bilər.

Median.Az
xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, bu barədə həkim-endokrinoloq Veronika Savenko bildirib.

Ekspert qeyd edib ki, Dubay şokoladında çoxlu miqdarda yağ və şəkər var. Buna görə də bu şirniyyatın həddindən artıq istifadəsi "şəkərin yüksək səviyyəyə qalxmasına, insulin istehsalının artmasına və toxumaların zədələnməsinə" səbəb ola bilər.

"Yüksək yağ və şəkər tərkibi orqanizmimizdəki hüceyrələrə zərər verən qlikasiya məhsulları yaradır", - deyə Savenko qeyd edib.


Desertin əsas zərəri onun tərkib hissələrinin - şokolad, qoz-fındıq, fıstıq pastası və xəmirinin həddindən artıq kalorili olmasıdır.

Beləliklə, bu şirniyyatı daim istifadə edərkən insan artıq çəki ilə qarşılaşa bilər.

Ekspert əlavə edib ki, artıq çəkidən sonra ürək-damar xəstəlikləri, 2-ci tip şəkərli diabet, ateroskleroz kimi bütün risk faktorları var.

Beləliklə, mədə-bağırsaq sisteminə çoxlu miqdarda yağ daxil olduqda şişkinlik, ishal, şişkinlik və pis xolesterinin səviyyəsinin yüksəlməsinə səbəb ola bilər.
//Baku.wsскачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            912 19.10.24 18:11