Mojo.az Banner
23:01 Mehdiabadda çoxmərtəbəli yaşayış binasındakı yanğında 3 nəfər tüstüdən zəhərlənib  |     22:56 Günəş sistemi kosmosda sürətlə hərəkət edir: Alimlər səbəbini izah edə bilmir  |     22:50 Nigeriyada 300-dən çox şagird və müəllim silahlılar tərəfindən oğurlandı  |     22:37 Türkiyədə 54 şagird qidadan zəhərləndi  |     22:29 Ermənistan Konstitusiyasını nə vaxt dəyişəcək? - Paşinyan açıqladı  |     22:24 “Şaxtanın açarını restoran sahiblərindən istədim, məni döydülər”  |     22:16 Ekspertlərin seçimi: Qış səyahətləri üçün ən yaxşı 5 elektromobil  |     22:10 Azərbaycan 2026-cı ilədək elektrik avtobus parkını 1 100 vahidə qədər artıracaq  |     22:02 Keytrinq xidmətlərində təhlükə artır: Agentlikdən xəbərdarlıq  |     21:57 Qan qrupuna görə xarakter: 99 faiz insanlarda nəticə üst-üstə düşür  |     21:48 Hansı sahələrə güzəştli kreditlər daha çox verilir?  |     21:43 Yayda gənc oğlunu itirdi, bu gün özü həyatdan getdi - Əhməd Oruc kimdir?  |     21:35 ABŞ-də təyyarə 11 km hündürlükdə aerostat ilə toqquşub  |     21:29 Qazaxda müəmmalı ölüm: Meyiti qardaşının həyətində aşkarlandı  |     21:21 Yanvardan evlərin qiyməti ucuzlaşacaq?  |     21:16 Mehdiabadda çoxmərtəbəli yaşayış binasında yanğın olub, sakinlər təxliyə edilib  |     20:56 Şaxtanın açarını restoran sahiblərindən istədim, məni döydülər”  |     20:50 Qazaxda kişinin meyiti qardaşının həyətindən tapıldı  |     20:44 Türkiyə meşə yanğınlarının söndürülməsində İrana kömək edəcək  |     20:38 Yanğında ölənlərdən biri də dəfn edildi  |    
Left Banner
Right Banner

Bu qidaları təkrar qızdırmayın

24.07.2024 22:00 543
Bu qidaları təkrar qızdırmayın
Diyetoloqlar yalnız təzə hazırlanmış qidaları yeməyi məsləhət görürlər. Araşdırmalara görə, belə yeməklər mümkün qədər sağlam, həm də dadlıdır.

Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, yenidən qızdırılanda bəzi inqrediyentlər sağlamlığınız üçün son dərəcə təhlükəli olur.

Kartof

Əgər kartof otaq temperaturunda saxlanılarsa, onda insanlar üçün son dərəcə təhlükəli olan botulizm bakteriyası əmələ gəlir. Axşam yeməyindən bir az bişmiş kartof qalıbsa, onları soyuducuya qoyun və salat hazırlamaq üçün istifadə edin.

Düyü

Düyü bişdikdən dərhal sonra yeyin. Bu, bir neçə saatdan sonra bakteriyalar çoxalmağa başlayacaq. Düyünü yüksək mikrodalğalı sobada və ya yüksək temperaturda qızdırsanız belə ölməyəcəklər. Bakteriyalar həzm pozğunluğuna səbəb olur, lakin ciddi zəhərlənmələrə də səbəb ola bilər.

Yumurta

Günün istisində omlet, qaynadılmış və ya qızardılmış yumurta əla dadı ilə sevindirir. Ancaq qızdırılan qab iştahaaçan görünüşünü itirəcək. Bundan əlavə, təkrar qızdırma yumurtaların tərkibini dəyişir. Mədənizə zərər verəcək və ciddi narahatlığa səbəb olan maddələr buraxacaq.

Toyuq

Təkrar istilik toyuq zülalının strukturunu dəyişdirməsinə və insan orqanizmində çətin həzm olunmasına gətirib çıxarır. Nəticədə insan qastrit və müxtəlif həzm problemləri ilə üzləşir.

Göbələk


Göbələklərdə olan zülal mürəkkəb bir quruluşa malikdir. Qızdırıldıqda, onda dəyişikliklər baş verir.

Göbələklər bədəninizin həzm edilməsi üçün çətin olacaq, buna görə də şişkinlik və ağrı hiss edə bilərsiniz.

Bundan əlavə, göbələk yeməyinin yenidən qızdırılması ürəyə və qaraciyərə zərər verən komponentlərin sərbəst buraxılmasına səbəb olur.

Çuğundur

Yenidən qızdırıldıqda, insan sağlamlığı üçün təhlükəli olan komponentləri buraxmağa başlayır.

Yeri gəlmişkən, eyni problem müxtəlif yarpaqlı tərəvəzlər üçün xarakterikdir.

Brokoli

Qızdırıldıqda, tərəvəz demək olar ki, bütün faydalı xüsusiyyətlərini itirir.скачать dle 11.3