Bu qidaları təkrar qızdırmayın » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:03 Alimlər ananın yaşının uşağın sağlamlığına təsirini araşdırdı: Yaş artdıqca...  |     22:57 Din xadimləri yaslarda "ehsan"ın qalmasında niyə maraqlıdır və dövlət müdaxilə etməlidirmi?  |     22:51 Bəzi ərazilərdə işıq olmayacaq  |     22:45 Xəstəxana tenderin qalibinə 77 777, 77 manat ödəyəcək  |     22:37 Almaniya vətəndaşları İrandan Azərbaycana təxliyə edildi  |     22:32 Axundun qaçırdığı 16 yaşlı qızın ailəsində faciə baş verib: Hadisənin detalları - VİDEO  |     22:26 Tramp İranın Qətərdəki ABŞ hərbi bazasına hücumuna görə təcili müşavirə çağırdı  |     22:21 Rəsmi Dohadan İranın ölkədəki ABŞ hərbi bazalarına hücumu ilə bağlı SƏRT BƏYANAT  |     22:13 XİN: Ermənistanın regionda sülhə sadiqlik iddiası onun hərəkətləri ilə uyğun gəlmir  |     21:58 Serbiya silah ixracatını dayandırıb  |     21:50 Azərbaycanda unun topdansatış qiymətləri AÇIQLANDI  |     21:43 İran Qətəri vurdu - Video  |     21:36 Ağ Ev İranı Hörmüz boğazını bağlamaqdan çəkinməyə çağırıb  |     21:31 “Air France” İsrail və Livana uçuşları dayandırıb  |     21:26 Zaqatalada Talaçay çayından sel keçib, mühafizə bəndi qəzalı vəziyyətə düşüb  |     21:21 Bakıda 12 kiloqram narkotik aşkarlanıb  |     21:14 Hörmüz boğazının bağlanması ehtimalı səbəbindən üç gəmi istiqamətini dəyişib  |     21:08 Ötən ay 30 minə yaxın əcnəbi Azərbaycanda qeydiyyata alınmaq üçün müraciət edib  |     21:01 Bakıdakı turnir UFC tarixində ən uzunmüddətli yarışlardan olub  |     20:56 Elariz Məmmədoğlunun qızı məhkəmədə ifadə verəcək  |    

Bu qidaları təkrar qızdırmayın

Diyetoloqlar yalnız təzə hazırlanmış qidaları yeməyi məsləhət görürlər. Araşdırmalara görə, belə yeməklər mümkün qədər sağlam, həm də dadlıdır.

Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, yenidən qızdırılanda bəzi inqrediyentlər sağlamlığınız üçün son dərəcə təhlükəli olur.

Kartof

Əgər kartof otaq temperaturunda saxlanılarsa, onda insanlar üçün son dərəcə təhlükəli olan botulizm bakteriyası əmələ gəlir. Axşam yeməyindən bir az bişmiş kartof qalıbsa, onları soyuducuya qoyun və salat hazırlamaq üçün istifadə edin.

Düyü

Düyü bişdikdən dərhal sonra yeyin. Bu, bir neçə saatdan sonra bakteriyalar çoxalmağa başlayacaq. Düyünü yüksək mikrodalğalı sobada və ya yüksək temperaturda qızdırsanız belə ölməyəcəklər. Bakteriyalar həzm pozğunluğuna səbəb olur, lakin ciddi zəhərlənmələrə də səbəb ola bilər.

Yumurta

Günün istisində omlet, qaynadılmış və ya qızardılmış yumurta əla dadı ilə sevindirir. Ancaq qızdırılan qab iştahaaçan görünüşünü itirəcək. Bundan əlavə, təkrar qızdırma yumurtaların tərkibini dəyişir. Mədənizə zərər verəcək və ciddi narahatlığa səbəb olan maddələr buraxacaq.

Toyuq

Təkrar istilik toyuq zülalının strukturunu dəyişdirməsinə və insan orqanizmində çətin həzm olunmasına gətirib çıxarır. Nəticədə insan qastrit və müxtəlif həzm problemləri ilə üzləşir.

Göbələk


Göbələklərdə olan zülal mürəkkəb bir quruluşa malikdir. Qızdırıldıqda, onda dəyişikliklər baş verir.

Göbələklər bədəninizin həzm edilməsi üçün çətin olacaq, buna görə də şişkinlik və ağrı hiss edə bilərsiniz.

Bundan əlavə, göbələk yeməyinin yenidən qızdırılması ürəyə və qaraciyərə zərər verən komponentlərin sərbəst buraxılmasına səbəb olur.

Çuğundur

Yenidən qızdırıldıqda, insan sağlamlığı üçün təhlükəli olan komponentləri buraxmağa başlayır.

Yeri gəlmişkən, eyni problem müxtəlif yarpaqlı tərəvəzlər üçün xarakterikdir.

Brokoli

Qızdırıldıqda, tərəvəz demək olar ki, bütün faydalı xüsusiyyətlərini itirir.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            450 24.07.24 22:00