Xərçəng və diabet riskini azaldan tərəvəz şirəsi » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:56 Gədəbəydə iki avtomobil toqquşub, xəsarət alanlar var  |     22:42 Bakıda yerləşən bağçada nöqsanlar aşkarlandı  |     22:35 Aşıq Əhliman insult keçirib  |     22:28 Azərbaycanın Fransadakı səfirliyinə hücumun əsas iştirakçısının cəzası ağırlaşdırılıb  |     22:21 Rusiyada polisə rüşvət təklif edən azərbaycanlı 8 min manat cərimələndi  |     22:14 Natəvan Bayramova yeni vəzifəyə təyin olundu  |     21:48 Azərbaycan və Pakistan XİN rəhbərləri arasında telefon danışığı olub  |     21:23 Ermənistanda hərbi hissədə partlayış: Yaralananlar var  |     21:14 Sabirabadda qadının doğuş zamanı ölümünün səbəbi açıqlandı  |     20:25 Ermənistanın keçmiş müdafiə naziri İstintaq Komitəsində dindirilir  |     20:20 Sabah Balakəndə 20 mindən artıq abonentin qazı kəsiləcək  |     20:11 Ağdamda lift və eskalator istehsalı müəssisəsi yaradılacaq  |     20:04 Azərbaycanda “Hava məkanından istifadə və uçuş Qaydaları” təsdiqlənib  |     19:56 Sabah çimərliklərdə suyun temperaturu 24 dərəcəyədək yüksələcək  |     19:50 Sabah bəzi yerlərə yağış yağacaq  |     19:44 Argentinalı futbolçu "Liverpul"a keçə bilər  |     19:35 Qahirədə data mərkəzində baş verən yanğında 4 nəfər ölüb, 20-dən çox insan xəsarət alıb  |     19:25 Zəngilanda 1 tona yaxın yabanı çətənə bitkisi məhv edilib  |     19:18 Lənkəranda gənc sürücü yol qəzasında ölüb  |     19:10 Texasda daşqınlar nəticəsində ölənlərin sayı 104 nəfərə çatıb  |    

Xərçəng və diabet riskini azaldan tərəvəz şirəsi

Təbii kök suyu sizi bir sıra sağlamlıq problemlərindən qoruya bilər.

Gündəlik qida rasionunuza yerkökü suyu əlavə etmək sağlamlığınızı xeyli yaxşılaşdıra bilər.

Lent.az-ın xarici mediaya istinadən xəbərinə görə, bu yaxınlarda aparılan bir araşdırma müəyyən edib ki, müntəzəm olaraq kök suyu içmək immunitet sistemini gücləndirə və bədəndəki iltihabı azalda bilər.

Cənubi Danimarka Universitetinin alimləri yerkökü şirəsində olan falkarinol (FaOH) və falkarindiolun (FaDOH) bioaktiv birləşmələrinin iltihabi proseslərə təsirini öyrəniblər.

Tədqiqatda 20-55 yaş arası 14 sağlam könüllü iştirak edib, onlardan qan nümunələri kök suyu içməzdən əvvəl və bir saat sonra götürülüb.
Könüllülər 30 qram dondurulmuş qurudulmuş yerkökü tozunu 500 mililitr su ilə qarışdırıblar.

Tədqiqat nəticəsində məlum olub ki, yerkökü suyu diabet və xərçəng kimi iltihabla əlaqəli xəstəlikləri olan insanlar üçün faydalı ola bilər.

Tədqiqatçılar qeyd ediblər ki, yerkökü şirəsi istehlakı, kök şirəsi qəbul edilməməsi ilə müqayisədə şirə istehlakından bir saat sonra pro- və antiinflamatuar sitokinlərin plazma səviyyəsinə təsir edir.

Yerkökü immunitet sisteminin dəstəklənməsində əsas rol oynayan A vitamininin xəbərçisi olan zəngin beta-karotin mənbəyidir. Yerköküdə olan lif  bağırsaq sağlamlığını və ümumi toxunulmazlığı yaxşılaşdıran bir prebiyotik rolunu oynayır.

Yerkökü həmçinin qan şəkərinin səviyyəsini idarə etməyə kömək edə bilər, bu da orqanizmdəki iltihabı azaltmağa kömək edir. Alimlərin fikrincə, faydalı xassələri təkcə kök şirəsindən deyil, təzə kökdən də əldə etmək olar.
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            675 29.06.24 22:02