Xərçəng və diabet riskini azaldan tərəvəz şirəsi » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:21 Oyuncaq bazarında monopolist- "Super Toys"un anbarı niyə yandı?  |     23:01 12 yaşında "eBay"də oyuncaq satırdı, indi milyonluq biznesə sahibdir  |     22:52 İş vaxtından artıq işə görə əməkhaqqı necə hesablanır?  |     22:44 Bələdiyyə sədrinin ölkədən çıxışına stop qoyuldu  |     22:39 Bakıda oteldə yanğın olub  |     22:31 Süni intellekt kosmosda hansı sahələrdə istifadə olunur?  |     22:24 Azərbaycanda hansı avtomobillər daha sərfəlidir?  |     22:16 Bakıda tramvaylar bərpa olunacaqmı? (Video)  |     21:59 Növbəti günəş superfırtınası Yerə heç vaxt olmadığı qədər güclü təsir edə bilər  |     21:56 Azərbaycanlı PUA operatoru müharibədə həlak oldu  |     21:54 Gəncədə oğul atasını bıçaqladı  |     21:37 Qubada dağlıq ərazidə baş verən yanğın söndürülüb  |     21:33 Rusiya üzərində 32 Ukrayna PUA-sı vurulub  |     21:23 Səfir: Türkiyə Ukraynaya qoşun göndərməyə hazırdır  |     21:13 Premyer Liqa: “Kəpəz” “Karvan-Yevlax”a uduzub  |     20:55 Bir uşağın məktəbə hazırlanması neçəyə başa gəlir? (ARAŞDIRMA)  |     20:46 Gürcüstanın DTX rəhbəri 5 ay sonra istefa verdi  |     20:39 Pakistan və Banqladeş arasında birbaşa uçuşlar uzun müddətdən sonra bərpa edilir  |     20:33 Ağstafada avtomobil qəzası olub, ölən və xəsarət alan var  |     20:28 Fransada sərnişinin pilot kabinəsinə girmək cəhdindən sonra təyyarə aeroporta geri dönüb  |    

Xərçəng və diabet riskini azaldan tərəvəz şirəsi

Təbii kök suyu sizi bir sıra sağlamlıq problemlərindən qoruya bilər.

Gündəlik qida rasionunuza yerkökü suyu əlavə etmək sağlamlığınızı xeyli yaxşılaşdıra bilər.

Lent.az-ın xarici mediaya istinadən xəbərinə görə, bu yaxınlarda aparılan bir araşdırma müəyyən edib ki, müntəzəm olaraq kök suyu içmək immunitet sistemini gücləndirə və bədəndəki iltihabı azalda bilər.

Cənubi Danimarka Universitetinin alimləri yerkökü şirəsində olan falkarinol (FaOH) və falkarindiolun (FaDOH) bioaktiv birləşmələrinin iltihabi proseslərə təsirini öyrəniblər.

Tədqiqatda 20-55 yaş arası 14 sağlam könüllü iştirak edib, onlardan qan nümunələri kök suyu içməzdən əvvəl və bir saat sonra götürülüb.
Könüllülər 30 qram dondurulmuş qurudulmuş yerkökü tozunu 500 mililitr su ilə qarışdırıblar.

Tədqiqat nəticəsində məlum olub ki, yerkökü suyu diabet və xərçəng kimi iltihabla əlaqəli xəstəlikləri olan insanlar üçün faydalı ola bilər.

Tədqiqatçılar qeyd ediblər ki, yerkökü şirəsi istehlakı, kök şirəsi qəbul edilməməsi ilə müqayisədə şirə istehlakından bir saat sonra pro- və antiinflamatuar sitokinlərin plazma səviyyəsinə təsir edir.

Yerkökü immunitet sisteminin dəstəklənməsində əsas rol oynayan A vitamininin xəbərçisi olan zəngin beta-karotin mənbəyidir. Yerköküdə olan lif  bağırsaq sağlamlığını və ümumi toxunulmazlığı yaxşılaşdıran bir prebiyotik rolunu oynayır.

Yerkökü həmçinin qan şəkərinin səviyyəsini idarə etməyə kömək edə bilər, bu da orqanizmdəki iltihabı azaltmağa kömək edir. Alimlərin fikrincə, faydalı xassələri təkcə kök şirəsindən deyil, təzə kökdən də əldə etmək olar.
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            714 29.06.24 22:02