21:50 Ötən ay karxanada xəsarət alan fəhlə öldü  |     21:42 "Həbsdən qaçış" izləyicilərinə şad xəbər  |     21:37 Beynəlxalq axtarışa verilən Azərbaycan vətəndaşı İrandan ekstradisiya ediləcək  |     21:29 Ermənistanın əsirliyində olmuş azərbaycanlıların işgəncələrə məruz qalması barədə ifadələri elan olunub  |     21:23 DİM sədri Məleykə Abbaszadə hansı xidmətin ödənişli olacağının ANONSUNU VERDİ  |     21:15 Tramp "Binance"ın qurucusunu əfv etdi  |     21:15 5,2 milyon doza dabaq peyvəndi gətiriləcək - MƏBLƏĞ  |     21:10 Xəstəxana rəhbərliyi tərəfindən döyüldüyünü iddia edən işçi barədə TƏBİB-dən AÇIQLAMA  |     21:03 Naxçıvan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi fermerlərdən hədə-qorxu yolu ilə rüşvət tələb edib?  |     20:56 Bakıda şadlıq evindən MEYİT TAPILDI  |     20:50 İcra başçısının oğluna yüksək VƏZİFƏ VERİLDİ  |     20:40 Azərbaycanda qanunsuz qumar reklamına görə 5 nəfər cərimələndi  |     20:32 Gələn il "İctimai nəqliyyat" fonduna ayrıla biləcək vəsait məlum olub  |     20:24 Qazaxıstanda PUA partlayıb  |     20:18 "Qarabağ"ın rəqibi uzun müddətdən sonra antirekordunu təkrarlayıb  |     20:09 Bir sıra müəssisələrdə qida normaları təsdiqlənib  |     20:04 Sabah hava yağmursuz keçəcək - PROQNOZ  |     19:58 Biləsuvarda pozuntulara yol verən məktəb direktoru işdən çıxarılıb  |     19:51 Şirvanda 87 min manatlıq dələduzluq etməkdə təqsirləndirilən şəxs həbs edilib  |     19:45 Zəfər Günü ilə bağlı Bakı-Ağstafa-Bakı xətti üzrə əlavə qatar reysləri təyin edilib  |    

Çörək məhsullarına dair sanitariya norma və qaydaları təsdiqlənib - FOTO

Çörək məhsullarına dair sanitariya norma və qaydaları təsdiqlənib.
 
Median.Az
 report-a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin Kollegiyası qərar qəbul edib.
 
Çörək məhsullarının orqanoleptik xüsusiyyətlərinə əsasən, xarici görünüşü baxımından tam bişmiş və qabarmış, özünəməxsus görünüşdə, qoxuda olmalı, rəngi bütün səth boyu eyni olmaqla üz qabığı çökük və yanmış olmamalı, daxili süngər kimi məsaməli olmalı, daxili xəmir kimi, yapışqan olmamalı, habelə daxilində kənar maddələr, qarışmamış, topa şəklində un, duz və digər inqrediyentlər olmamalı və üz qabığı ilə daxili arasında boşluq olmamalıdır.
 
Eyni zamanda buğda çörəyinin daxili yekcins, özünəməxsus rəng, dad və qoxuda olmalı, kənar dad və qoxu hiss edilməməlidir.
 
Buğda çörəyinin emalında dadverici maddələrin istifadəsinə yalnız üzərinə səpilməsi ilə yol verilir. Çörək məhsulları maya (Saccharomyces cerevisiae) əvəzinə və ya onunla birgə balatı əlavə edilməklə emal oluna bilər.



скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            723 27.05.24 18:19