15:07 Paşinyan: "Vaşinqtonda əldə edilmiş razılaşmalar konkret nəticələr verən bəyannamələrdir"  |     14:46 Altı Azərbaycan vətəndaşı Suriyadan ölkəyə gətirilib  |     14:42 Şagirdlərin şəxsi məlumatları sosial şəbəkədə paylaşıldı - Məsul şəxslər CƏZALANDIRILDILAR (FOTO)  |     14:37 Daxili İşlər Nazirliyinə yeni səlahiyyət verilib  |     14:36 Bakıda bir qrup məktəbin adı DƏYİŞDİRİLDİ - SİYAHI  |     14:33 Bakıda tibb bacısı xəstənin qızıllarını OĞURLADI  |     14:25 Bəşir Süleymanlıya ittiham elan edilib  |     14:24 Emin Ağalarov Moskva vilayətindəki energetik içkilər istehsalı biznesindən çıxdı  |     14:22 İrandan Azərbaycana 35 kq narkotikin keçirilməsinin qarşısı alındı  |     14:20 Bakı metrosunda baş verən ölümün səbəbi MƏLUM OLDU  |     14:17 Ramiz Mehdiyev yaxın adamını necə həbs etdirib? - FOTO  |     14:14 Sabah bütün sosial yardım və müavinətlər ödəniləcək  |     14:13 Küçədə iki nəfərə hücum edən dəstə üzvləri ilə bağlı qərar verildi  |     13:40 Azərbaycan neftinin qiyməti artıb  |     13:18 DİN radardan sonra sürətini artıran sürücülərə müraciət edib - Video  |     13:13 Kamçatkada 6 bal gücündə zəlzələ oldu  |     13:12 "Ford" bir milyondan çox avtomobili geri çağırır  |     13:11 Yupiter və Saturna bənzər iki planet kəşf edildi  |     13:06 Yasamalda sakinləri bezdirən durum: "Həyətdə tərpənməyə yer yoxdur" - Video  |     12:56 "Uşaqlar 3 gün soyuqda qaldılar" - Gəncə sakini qazın olmamasından şikayət etdi (Video)  |    

Hansı şəxslər restoranda işləyə bilməzlər? - Mütəxəssisdən AÇIQLAMA

Bakıda bir sıra restoranlarda, qida obyektlərində aparılan yoxlamalar nəticəsində temperaturun monitorinqi və qeydiyyatının, eləcə də müvafiq təmizlik işlərinin düzgün aparılmadığı, işçi heyətin ilkin və dövri tibbi müayinədən keçmədiyi məlum olub.

Maraqlıdır, görəsən, hansı xəstəlikləri olanlar restoranlarda işləyə bilməzlər?

Məsələ ilə bağlı qida üzrə baş mütəxəssis Ağa Salamov Lent.az-a açıqlamasında bildirib ki, ictimai iaşə müəssisələrində işə qəbul olunarkən həmin şəxsin mütləq şəkildə sağlamlıq haqqında arayışı olmalıdır.

Mütəxəssisin sözlərinə görə, bəzən sağlamlıq haqqında şəhadətnaməsi olan insanda da hər hansı bir virus və ya digər xəstəliklər aşkarlanır:

“Bunun əsas səbəbi bəzi hallarda vətəndaşın heç bir yoxlanışdan keçmədən, qeyri-şəffaf şəkildə sağlamlıq haqqında şəhadətnamə almasıdır. Ona görə də restoran və ya hotellərə işə qəbul zamanı həmin şəxs bütün analizləri verib, həkim tərəfindən müayinə olunmalıdır. İctimai iaşə müəssisələrində əsas problemlərdən biri də soyuducudur. Soyuducuların düzgün temperaturda olmaması ət məhsullarının mikrobioloji çirklənməyə məruz qalmasına səbəb olur. Bunun üçün müxtəlif restoranlarda monitorinqlərin aparılması zəruridir”.

Ağa Salamov fikirlərinə davam edərək həmçinin qeyd edib ki, təmizlik işləri də mühüm məsələlərdən biridir:

“Təmizlik işləri keçirilən təlimlərdən asılıdır. Hazırda heç bir ictimai iaşə müəssisəsində təmizliklə bağlı təlimlər keçirilmir və buna maraqlı olan sahibkarlar da yoxdur. Restoranlarda çalışan təmizlik işçilərinin nə gigiyenadan, nə təmizlikdən xəbərləri var. Ona görə də restoranlarda antisanitar vəziyyət baş alıb gedir, qida zəhərlənmələri baş verir”.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 020 27.10.23 11:38