Toylarda kütləvi zəhərlənmələrin əsas səbəbi açıqlandı » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
15:02 Azərbaycanın paralimpiya çempionuna FHN-də vəzifə verilib  |     14:54 14 yaşlı yeniyetmənin qardaşı: "Həmin işgəncələri atam edib"  |     14:50 Naxçıvanda orta məktəb müəllimi keçmiş arvadının qollarını doğradı  |     13:42 BQXK bu tarixdən Azərbaycandakı Nümayəndəliyini bağlayır  |     13:25 Ermənistandan Azərbaycana keçmək istəyən şəxs saxlanılıb  |     12:57 Paşinyan etiraf etdi: "Ermənistan digər dövlətlərin hesabına mövcud olub"  |     12:56 Sinif yoldaşını bayram günü qətlə yetirən şəxs həbsdə də cinayət törətdi  |     12:54 Görüntüsü yayılan sabiq şöbə müdirinin oğlu dələduzluğa görə HƏBS EDİLDİ  |     12:49 Xankəndidə separatçıların "SİMVOL"U olan tikili SÖKÜLDÜ - Video  |     12:48 Şəkidə evə basqın edən maskalı şəxslər tutulublar - Video  |     12:47 Saatlıda ot yükləyərkən yanan 73 yaşlı kişi iki ay sonra öldü  |     12:46 Külli miqdarda pirotexniki vasitələr və tütün məmulatları aşkar edildi - FOTO  |     12:43 Bərdədə polis qaçaqmalçılıqla ölkəyə gətirilən 10 kiloqram narkotik aşkarlayıb - Video  |     12:41 Astarada molla məsciddə bıçaqlandı  |     12:40 Smartfonların qiyməti bütün dünyada artacaq  |     12:38 Video çəkərək yasa az adamın gəlməsindən gileylənən molla DANIŞDI (Video)  |     12:36 Bakı yaşayış xərclərinə görə dünyada 340-cı yeri tutub  |     12:30 TƏBİB: "Astarada ölən 10 aylıq körpə xəstəxanaya çatdırılarkən ürək və nəbz döyüntüləri olmayıb"  |     12:28 Lənkəranda "Prius" qəza törətdi: Ölən var  |     12:10 Bakı şəhərində talama cinayətləri törədənlər saxlanıldı  |    

Toylarda kütləvi zəhərlənmələrin əsas səbəbi açıqlandı

Azərbaycanda baş verən qida zəhərlənmə faktları bir daha onu sübut edir ki, qida təhlükəsizliyi rejimləri daha çox ictimai iaşə müəssisələrində gözlənilmir.

Bunu jurnalistlərə açıqlamasında Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin sədri (AQTA) Qoşqar Təhməzli deyib.

Onun sözlərinə görə, qida zəhərlənmələri faktlarının təxminən 95 faizinin laborator ekspertiza göstəricilərində insanların şəxsi gigiyena qaydalarına əməl etmədikləri məlum olub:

"Məhsul bütün təhlükəsizlik göstəricilərinə uyğun istehsal oluna bilər. Həmin məhsul düzgün daşına bilər, amma emal prosesi zamanı həmin şəxslər müvafiq sanitar-gigiyenik qaydalara əməl etməsələr, bunun nəticəsində insanların toy mərasimlərində kütləvi şəkildə mədə-bağırsaq pozğunluğuna səbəb ola bilər".

Q.Təhməzli bildirib ki, aparılan audit və monitorinqlər nəticəsində ilkin istehsal müəssisələrində qida təhlükəsizliyinin gözlənildiyi, amma ictimai iaşə müəssisələrində isə əksinə olduğu aydınlaşıb:

"Bura insanların kütləvi qidalandığı müəssisələr, xüsusilə də şadlıq evləri, restoranlar, kafelər aiddir. Qida təhlükəsizlik sisteminin gözlənilməsi tək qidaların özünün keyfiyyəti ilə deyil, orada işləyən şəxslərin özünün şəxsi gigiyena qaydalarına əməl etməmək faktı ilə bağlıdır".
/oxu.az/скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 291 09.09.19 14:39