Uzunömürlü olmaq üçün necə qidalanmalı? » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:02 Mərkəzi Bank “Azərpoçt”u cərimələdi - 50 000 ödəyəcək  |     22:55 İsmayıllıdakı lüks otel 9 milyona hərraca çıxarıldı  |     22:48 “Dədə Qorqud” şadlıq evi bağlandı - VİDEO  |     22:43 Bağça müdiri olmaq istəyən keçmiş direktora qarşı dələduzluq: 33 min manat...  |     22:35 Belçika 2025-ci ildə Kiyevə iki ədəd F-16 verəcək  |     22:30 "Loğman"ın külli miqdarda borcu var: Baş həkimə "stop" qoyuldu  |     22:23 "Facebook" və "Messenger"də yeniyetmələr üçün xüsusi hesablar təqdim edildi  |     22:17 Rusiyanın 300 min dollardan baha olan ən elit PUA-sı vuruldu - VİDEO  |     22:10 Əməkdar artist əməliyyat olundu  |     22:05 Marsda həyat izləri aşkarlandı: Alim qədim sivilizasiyanın mümkünlüyünə inanır  |     20:59 Dominikanda gecə klubunun damı uçub, 18 nəfər ölüb  |     20:51 Türkiyə ordusu terrorçulara aid mağara və silah-sursat aşkarlayıb  |     20:45 Ronaldinyo hazırda karyerasını davam etdirən ən güclü braziliyalı futbolçunun adını açıqlayıb  |     20:37 Hava meteohəssas insanlarda narahatlıq yaradacaq  |     20:32 Azərbaycanda daha 32 nəqliyyat vasitəsi özəlləşdirilib  |     20:24 Naxçıvanda aprel ayının pensiyaları ödənilib  |     20:19 Ali Məhkəmə: İşçi işdən çıxarılarkən xəbərdarlıq müddəti gözlənilməlidir  |     20:13 Suqovuşan-Sərsəng su anbarı-Qozlukörpü-Kəlbəcər avtomobil yolunun tikintisi davam edir - VİDEO  |     20:05 Daşgil vulkanları ərazisinə giriş müvəqqəti dayandırılıb  |     19:59 Bakıda orta əməkhaqqı 9 %-dən çox artıb  |    

Uzunömürlü olmaq üçün necə qidalanmalı?

Mütəxəssislər uzun ömür yaşamaq üçün necə qidalanmaq lazım olduğunu öyrənmək üçün eksperiment aparıblar. Onlar eksperimentdə iştirak etmək istəyən 3 ailəni təbii şəraitdə, təbiətin qoynunda və yalnız özlərinin yetişdirdiyi qidalarla yaşamağını təmin etmiş və sonda onların sağlamlıqlarını yoxlamışlar. Həkimlər eksperimentin nəticələrinə əsaslanaraq belə şəraitdə və bu cür qidalanma ilə yaşayan adamların 140-160 il yaşaya biləcəyini vurğulamışlar. Çünki eksperimentdə iştirak edənlərin qanının, iliyinin və daxili orqanlarının analizlərinin cababı həkimlərə bu fikrin doğru olduğunu sübut etmişdir.
Bəs insanlar uzun ömür yaşamaq üçün necə qidalanmalıdır və hansı qidalardan istifadə etməlidir?
1. Sağlam həyat yaşamaq istəyən adam süzülmüş su içməlidir. Bunu əldə edə bilməyənlər suyu dondurub, yenidən əvvəlki temperaturuna çatdırıb sonra içməlidir. Tarix boyu dünyanın ən məşhurları bu cür su ilə qidalanıblar. Suyu ya yeməkdən yarım saat əvvəl, ya da yeməkdən 2-3 saat sonra içmək lazımdır. Bu qaydaya əməl edildikdə həzm normal gedir. Həkimlər müxtəlif qatqılarla əldə edilmiş sirələri, limonadları içməyi məsləhət bilmir. Çünki bu cür içkilər ürək yanğısını azaltmır, əksinə artırır.
2. Ən sağlam qida maddələrinin siyahısına ikinci yeri taxıl məhsulları tutur. Taxıl məhsulları vitamin və minerallarla zəngindir, orqanizmə enerji verir. Bu siyahıya buğda, qarğıdalı, darı, arpa və s. aiddir.
3. Ləpəli bitkilər siyahıda üçüncü yeri tutur. Buraya fındıq, günəbaxan, araxis və digər bu kimi meyvələr daxildir. Mütəxəssislər bu cür meyvələrin qəbulunu qarışdırmamağı məsləhət bilir.
4. Xaşxaş, kətan, küngüt toxumlarının orqanizmə olan faydasını heç nə ilə müqayisə etmək olmaz. Çünki onların tərkibində olan kalsiumun miqdarı süddəkindən 10 dəfə artıqdır.
5. Göyərtilərlə qidalanan və yoqa ilə məğul olanların 100-150 il yaşadığını hamı bilir. Buna gərə də mütəxəssislər göyərtilərdən bol istifadə etməyi məsləhət bilir.
6. Dəniz kələmi ilə qidalanan adam qidanın hər qəbulunda orqanizminə 40 cür mineral qəbul etmiş olur.
7. Arı məhsullarının insana verdiyi faydanı saymaqla qurtarmaq olmaz. Bu səbəbdən də arı məhsullarından istifadə etməkdə fayda var.
8. Çiy tərəvəzlər (kələm, yer kökü, çuğundur, turp və s.bostan məhsulları)hər gün mütləq qəbul edilməlidir.
9. Gün ərzində 150-200 qram qoz yemək orqanizmin yağa, proteinə, zülala olan təlabatını ödəyir. Dünyanın bir çox alimləri qozu orqanizm və onun sağlamlığı üçün vacib saymış və onun haqqında çoxlu müxtəlif fikirlər söyləmişdir.
10. Siyahının sonunda düyü, qarabaşaq durur. Mütəxəssislər düyünün zəif odun üstündə 20 dəqiqədən çox bişirməyi məsləhət bilmirlər. Qarabaşağın tərkibindəkilər itməsin deyə onu özünün 2 misli qədər qaynar suya töküb saxlamağı və yeyərkən istiməyin faydalı olduğu qeyd edilir.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 497 05.12.20 22:51