Qızarmış kartof beyin neyronlarını öldürür » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
13:02 Doqquzuncu sinif şagirdi 30 yaşlı kişiyə ərə verilir - RƏSMİ AÇIQLAMA  |     22:55 Azərbaycan borclanma limitini artırır  |     22:51 Azərbaycan parlamenti Çexiyaya etiraz məktubu göndərib  |     22:29 Azərbaycanda işğaldan azad olunmuş ərazilərə xərcləmələr 1 milyard manatdan çox artırılır  |     22:16 Sabah intensiv yağış yağacaq  |     22:09 Lukaşenko İran Prezidenti Rəisinin ölümündə ABŞ-ni günahlandırıb  |     22:03 Rusiya Yaponiya ilə nüvə silahına dair müqaviləni ləğv edib  |     21:57 Azərbaycanda istifadə edilməyən peyvəndlərin aqibəti necə olub?  |     21:45 Daha iki bank bağlana bilər  |     21:39 Aşağı keyfiyyətli alkoqollu içkilərin satışının qarşısı alınacaq  |     21:33 İki uşaq atası 10 dəqiqə içində öldü - TƏFƏRRÜAT (VİDEO)  |     21:24 Ceyhun Bayramov Berboku Ermənistanla sülh prosesində fikir ayrılıqları barədə məlumatlandırıb  |     21:17 Məşhur reper növbəti dəfə zorlamada ittiham olunur  |     21:12 Qənirə Paşayevanı bu deputat əvəzlədi  |     21:01 Quş qripi xəstəliyi ilə bağlı tətbiq olunan bəzi məhdudiyyətlər aradan qaldırılıb  |     20:53 Ermənistanda separatçıların qondarma sabiq meri ev dustaqlığına məhkum edilib  |     20:46 Siqaretin idxalı sahəsində yeni tələb qoyulub  |     20:40 Mərkəzi Hərbi hospitalın keçmiş rəisi vəfat edib  |     20:35 Azərbaycanın beynəlxalq axtarışa verdiyi üç nəfər Rusiyadan ekstradisiya edilib  |     20:28 Mirzoyan estoniyalı həmkarına Azərbaycanla sərhədlərin delimitasiyası prosesi barədə danışıb  |    

Qızarmış kartof beyin neyronlarını öldürür

Qızarmış kartof sevgisi beynin qiymətli neyronlarının ölümü ilə nəticələnə bilər.

“Medicina” xəbər verir ki, dietoloq Yelena Solomatina qızarmış kartofun beyin qan dövranını poza biləcəyini deyib:

“Qızarmış qidalar, xüsusən kartof-fri, qızarmış kartof damarlarda xolesterin tıxacları yaradır.
Nişastalı kartof yüksək qlikemik indeksə malikdir.

Bu o deməkdir ki, kartofda olan sadə karbohidratlar dərhal mənimsənilir, bu zaman da qanda şəkər tez yüksəlir.

Bu qidanı tez-tez yeyənlərdə iltihab artır, bu zaman damarlar sıradan çıxır, nəticədə baş beynin oksigen təminatı azalır.

Damarların divarı zədələnir, xolesterin divarları örtür, qan dövranı pozulur.

Bu zaman beynin neyrtonları ölür, nəticədə yaddaş pozulması, əqli zehni yorğunluq, gələcəkdə demensiya riski artır.

Buna görə də qızarmış kartof və bu kimi yeməkləri azaltmaq lazımdır”.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            516 30.01.24 13:23