22:58 Putindən nüvə sınaqları ilə bağlı TAPŞIRIQ  |     22:52 Gürcüstanda azərbaycanlı gənclər döyüldü– VİDEO  |     22:45 İslamabadda mərkəzi binada Zəfər Günü münasibətilə Azərbaycan bayrağı proyeksiya olunub  |     22:38 Gəncədə 19 yaşlı oğlan ölüb  |     22:30 Leyla və Arzu Əliyeva şəhid anaları ilə görüşdülər - FOTOLAR  |     22:26 “Qarabağ”dan cavab qolu  |     22:24 30-a yaxın əməliyyat keçirən braziliyalı "Barbi gəlinciyi" yataqda ölü tapıldı  |     22:15 Anar: "Erməni yazıçılar istəsə, onlarla görüşüb sülhə gedən yolda müzakirələr apararam"  |     22:08 Bağışladığı orqanları ölümündən sonra 100 nəfəri xilas etdi  |     22:01 Bakıda daha bir sosial ev dələduzluğu  |     21:56 Buzlar əridi, güc balansı dəyişdi: Ən sülhsevər ölkə 156 il sonra ordu qurur?  |     21:50 Masallıda silsilə oğurluqlar edən şəxs saxlanıldı  |     21:45 Marketdən siqaret və içki oğurlayan keçmiş məhkum saxlanıldı  |     21:28 Yeni piyada keçidinin inşası davam etdirilir - Video  |     21:23 Alpinistlər qar uçqunu altında qaldılar - Meyitləri axtarılır  |     21:16 Gəncədə iki avtomobil toqquşdu  |     21:10 "Çelsi"dən Bakı paylaşımı - Video  |     21:02 Rusiya taxılı ilə yüklənmiş qatar Azərbaycandan Ermənistana yola düşüb  |     20:57 Bu gün Super Ay hadisəsi müşahidə olunur  |     20:50 Azərbaycanda ov qaydalarını pozan əcnəbilər saxlanılıb  |    

Bu tərəvəz bir dəqiqədə şəkəri aşağı salır

Araşdırmalara görə, kərəviz bir dəqiqə ərzində şəkər səviyyəsini azaltmağa kömək edir.

Bu tərəvəz həm də xəstəliklərdən qoruyur və ümumi sağlamlığı yaxşılaşdıra bilər.

Beynəlxalq alimlər qrupu tərəfindən aparılan araşdırma nəticəsində məlum olub ki, kərəviz qan şəkərinin səviyyəsinə nəzarət etmək üçün əla təbii vasitədir.

Kərəviz yarpağı ekstraktı istehlakdan 120 dəqiqə sonra qan şəkərinin səviyyəsini əhəmiyyətli dərəcədə azaltmağa kömək edir.

Bu nəticə yaşlı diabet xəstələrinin qan şəkərinin səviyyəsinə kərəviz yarpağı ekstraktının təsirinin təhlili əsasında hazırlanıb.

Tədqiqatda prediabet diaqnozu qoyulmuş 60 yaşdan yuxarı yaşlı indoneziyalılar iştirak edib. Könüllülər fərqli pəhrizlərlə iki qrupa bölünüb.

Birinci qrup 12 gün ərzində yeməkdən 30 dəqiqə əvvəl gündə üç dəfə (səhər, günorta və axşam) 250 mq kərəviz yarpağı ekstraktı qəbul edib. İkinci qrup isə yeməkdən sonra şəkəri aşağı salmaq üçün dərman qəbul edib. Araşdırma nəticəsində məlum olub ki, birinci qrupda yeməkdən sonra qan şəkərinin səviyyəsi 19,5% azalıb.

Yeməkdən iki saat sonra qan şəkərinin səviyyəsini ölçən postprandial plazma qlükoza testinin nəticələri kərəvizin şəkər səviyyəsini azaltmaqda təsirli olduğunu göstərib. Bu kəşf qan şəkərinin səviyyəsini təbii yolla idarə etmək istəyənlər üçün yeni imkanlar açır.

Lakin, kərəviz yarpağı ekstraktının müsbət təsirlərinə baxmayaraq, bu, yüksək glisemik indeksli qidaları məhdudiyyətsiz istehlak edə biləcəyiniz demək deyil. Ekstraktı istifadə edərkən belə, qan şəkərinin səviyyəsinə təsir edən həddindən artıq miqdarda şəkər və zərərli karbohidratlardan qaçaraq, bu cür qidaların istehlakını məhdudlaşdırmaq tövsiyə olunur.

Bundan əlavə, ürək xəstəliyi riskini azaldan antioksidanlar və fitonutrientlərlə ürək sağlamlığını dəstəkləyir. Zədələnmiş hüceyrələri bərpa edir və bədəndəki iltihabı azaldır. Tərkibindəki yüksək vitamin, xüsusilə C vitamini və K vitamini sayəsində immunitet sistemini gücləndirir. Vitamin C immunitet hüceyrələrini dəstəkləyir, K vitamini isə möhkəm sümükləri və sağlam qan dövranını təmin edir.

Sinir sisteminə təsir edən, stress səviyyəsini azaldan, əhval-ruhiyyəni və yuxu keyfiyyətini yaxşılaşdıran xüsusi maddələr sayəsində sakitləşdirici təsir göstərir.
//lent.az
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            780 23.07.24 21:34