Kartofu mükəmməl qızartmaq üçün bunları bilmək lazımdır » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:23 Şəkidə ağır yol qəzası baş verib, xəsarət alanlar var  |     22:11 Lavrov: Qərblə hərbi qarşıdurmanın kəskin mərhələsi davam edir  |     22:03 Lerikdə uçqun zamanı bağlı qalan yol qismən açılıb - VİDEO  |     21:57 Azərbaycanda ötən il qeydə alınan QİÇS xəstələrinin sayı açıqlanıb  |     21:45 Şirvanda 6 ev və obyektdən oğurluq edən şəxs saxlanılıb  |     21:42 Dələduzluq etməkdə şübhəli bilinən şəxslər saxlanılıb  |     21:31 Azərbaycanda xizək alpinizmi üzrə ilk yaşanacaq  |     21:25 “Microsoft” “Windows 10”da bu versiyanı dəstəkləməyi dayandıracaq  |     21:17 Kiprdə ilk insanların nə vaxt məskunlaşdığını açıqlandı  |     21:12 Bazar gününə olan hava proqnozu  |     21:08 İndiyə qədər nə qədər ərazi mina və sursatlardan təmizlənib? - MN açıqladı  |     21:01 Azərbaycanda fantastik qiymətə avtomobil nömrələri satılır (VİDEO)  |     20:53 Mayın 22-dən 25-dək... - XƏBƏRDARLIQ  |     20:49 Sel suları Xaçmaz-Quba yolunda avtomobillərin hərəkətini çətinləşdirib  |     20:40 Türkiyə səfirliyi Qırğızıstandakı vətəndaşlarına xəbərdarlıq edib  |     20:26 Pakistanda yol qəzası baş verib, 14 nəfər ölüb  |     20:20 BMT-nin Baş katibi: Yaxın Şərqdə sülhə gedən yeganə yol İsrail və Fələstin dövlətinin yaradılmasından keçir  |     20:13 Rusiya XİN: Fransanın dənizaşırı ərazilərdəki siyasəti dalana dirənib  |     20:04 Türkiyənin İranla sərhədində hərbi maşın aşıb, 6-sı ağır olmaqla 11 nəfər yaralanıb  |     19:59 Azərbaycanın həndbol millisi Özbəkistandakı turnirdə üçüncü qələbəsini qazanıb  |    

Kartofu mükəmməl qızartmaq üçün bunları bilmək lazımdır

Kartof hər evdə bişirilən yemək növlərindən biridir. Bu yemək həm çox asan, həm də çox dadlıdır. Hər kəs kartofu fərqli üsullarla qızardır. Bəs, kartofu necə mükəmməl şəkildə qızartmaq olar?

Lent.az xəbər verir ki, bir neçə məsləhətlə dadlı kartof qızartmaq olar. Həmin tövsiyələri təqdim edirik:

Nişastası az olan kartof tapmağa çalışın

Qızardılmış kartofun keyfiyyətinə qərar verən əsas amil nişastanın konsentrasiyasıdır. Belə ki, o nə qədər az olsa, yeməyin keyfiyyətli olması bir o qədər yüksəkdir. Buna görə düzgün tərəvəz seçməyə çalışın.

Islatmaq

Bəziləri hesab edir ki, yalnız paxlalılar və bir sıra dənli bitkilər bişirilməzdən əvvəl suda saxlanılmalıdır. Ancaq kartof üçün də bu proses lazımdır. Doğranmış və soyulmuş kartofu bir saat soyuq su ilə bir qabda saxlayın.

Salfetlər

Ancaq kartofu yaş halda qızartmaq qətiyyən tövsiyə edilmir. Yeməyin keyfiyyətini yaxşılaşdırmaq üçün dilimlərini əvvəlcə salfetin üzərinə qoyun və qurudun.

Həcmi

Kartofu nə qədər az qızardsanız, keyfiyyəti bir o qədər yüksək olar. Buna görə də, tava maksimum üçdə ikiyə qədər doldurulur.

Yağ

Keyfiyyətli yağ seçimi yeməyinizin tərkibinə çox təsir edir. Yaxşı olar ki, həmişə yaxşı kərə yağından istifadə edəsiniz.

Qarışdırılma

Əgər kartofun parçalanmasını istəmirsinizsə, onları tez-tez qarışdırmayın. Maksimum yemək prosesi zamanı kartofu yalnız üç dəfə çevirin.
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            228 17.04.24 21:01