Kartofu mükəmməl qızartmaq üçün bunları bilmək lazımdır » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
14:36 Mayın ilk gününün havası açıqlandı  |     14:14 AFFA iki kluba texniki məğlubiyyət verdi  |     14:05 Nazir onu DYP rəisi TƏYİN ETDİ  |     13:54 Respublika Sanitariya-Karantin Mərkəzində əməliyyat keçirilib: Saxlanılanlar var  |     13:43 “Qarabağ” - “Neftçi” oyununun stadionu dəyişdirilib  |     13:28 Məhkəmə Elnarə Qasımova barədə qərar verib  |     13:10 Bu il 48 şəxsə aid meyit qalıqları aşkar edilərək götürülüb  |     13:08 Fransa səfiri Azərbaycana qayıdıb  |     12:44 Ekologiyanı çirkləndirən restoranların sahibləri cəzalandırıldılar  |     12:35 Bakıda 9 maşının əzildiyi qəzanın başvermə anı kameraya düşdü - VİDEO  |     12:33 Müharibə əsirlərinin Bakıdakı məzarlığı: Buranı tez-tez ziyarət edənlər kimlərdir? - VİDEO  |     12:27 1 may Türkiyədə ictimai nəqliyyat pulsuz olacaq  |     12:27 Bu həftə 6 gün işləyəcəyik?  |     12:21 Dünya bazarında neft qiymətləri necə dəyişib?  |     12:19 Bakıda 206 minlik dələduzluq edən şirkət direktoru ilə bağlı QƏRAR  |     12:17 Saqqalı var, sözü keçmir  |     12:14 Azərbaycan nefti ucuzlaşıb  |     12:10 Avropa İttifaqı “TikTok”u bloklamağa hazırlaşır  |     12:08 Cəlilabadda mal-qara oğurlayan qohumlar saxlanılıblar  |     12:03 Bakıda 41 yaşlı qadın qəzada xəsarət alıb  |    

Kartofu mükəmməl qızartmaq üçün bunları bilmək lazımdır

Kartof hər evdə bişirilən yemək növlərindən biridir. Bu yemək həm çox asan, həm də çox dadlıdır. Hər kəs kartofu fərqli üsullarla qızardır. Bəs, kartofu necə mükəmməl şəkildə qızartmaq olar?

Lent.az xəbər verir ki, bir neçə məsləhətlə dadlı kartof qızartmaq olar. Həmin tövsiyələri təqdim edirik:

Nişastası az olan kartof tapmağa çalışın

Qızardılmış kartofun keyfiyyətinə qərar verən əsas amil nişastanın konsentrasiyasıdır. Belə ki, o nə qədər az olsa, yeməyin keyfiyyətli olması bir o qədər yüksəkdir. Buna görə düzgün tərəvəz seçməyə çalışın.

Islatmaq

Bəziləri hesab edir ki, yalnız paxlalılar və bir sıra dənli bitkilər bişirilməzdən əvvəl suda saxlanılmalıdır. Ancaq kartof üçün də bu proses lazımdır. Doğranmış və soyulmuş kartofu bir saat soyuq su ilə bir qabda saxlayın.

Salfetlər

Ancaq kartofu yaş halda qızartmaq qətiyyən tövsiyə edilmir. Yeməyin keyfiyyətini yaxşılaşdırmaq üçün dilimlərini əvvəlcə salfetin üzərinə qoyun və qurudun.

Həcmi

Kartofu nə qədər az qızardsanız, keyfiyyəti bir o qədər yüksək olar. Buna görə də, tava maksimum üçdə ikiyə qədər doldurulur.

Yağ

Keyfiyyətli yağ seçimi yeməyinizin tərkibinə çox təsir edir. Yaxşı olar ki, həmişə yaxşı kərə yağından istifadə edəsiniz.

Qarışdırılma

Əgər kartofun parçalanmasını istəmirsinizsə, onları tez-tez qarışdırmayın. Maksimum yemək prosesi zamanı kartofu yalnız üç dəfə çevirin.
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            189 17.04.24 21:01