Kartofu mükəmməl qızartmaq üçün bunları bilmək lazımdır » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
16:58 Qızılın qiyməti bu həftə ikinci dəfə tarixi maksimumu yenilədi  |     16:52 Mingəçevirdə halı pisləşən şagird öldü (YENİLƏNİB)  |     16:46 Azərbaycan Ukraynaya humanitar yardım üçün bir milyon ABŞ dolları ayırıb  |     16:45 Azərbaycanla BMT arasındakı Töhfə Sazişi təsdiqləndi  |     16:26 Kreml Qazaxıstanın AZAL təyyarəsi ilə bağlı hesabatını şərh edib  |     16:19 Qusar xəstəxanası 20 min, direktoru üç min manat cərimələndi  |     16:07 Özünü "polkovnik" kimi təqdim edən bərbərə səkkiz il həbs cəzası verildi  |     14:45 Bakıda oğlan sevgilisini şantaj etdi: Polisdən ƏMƏLİYYAT  |     14:44 Birinci Qarabağ müharibəsinin daha üç şəhidi dəfn olunacaq  |     14:27 İki yeniyetməni zorladı, onlardan biri intihar etdi - Bakıda TÜKÜRPƏDƏN CİNAYƏT  |     14:08 ABŞ Çindən bağlamaların qəbulunu dayandırıb  |     13:52 Azərbaycanda DƏHŞƏT: 15 yaşlı oğlan özünü ov tüfəngi ilə öldürdü  |     13:42 Azərbaycanlı futbolçunun Belçika klubuna transferi baş tutmadı - SƏBƏB  |     13:15 ABŞ Mərkəzi Kəşfiyyat İdarəsində NƏ BAŞ VERİR? - Kütləvi ixtisarlar başladı  |     12:57 Hava şəraiti ilə bağlı təhlükəsizlik tədbirləri gücləndirilib - SOCAR məlumat yaydı  |     12:41 Polis Yardımlıda əməliyyat keçirdi: Saxlanılanlar var  |     12:40 FHN hava şəraiti ilə əlaqədar əhaliyə müraciət edib  |     12:39 Bakıda iki avtomobil toqquşdu: Üç nəfər öldü  |     12:39 Ağstafada hərbçilər dəm qazından zəhərləniblər  |     12:36 Jurnalist Şəmşad Ağa saxlanıldı  |    

Kartofu mükəmməl qızartmaq üçün bunları bilmək lazımdır

Kartof hər evdə bişirilən yemək növlərindən biridir. Bu yemək həm çox asan, həm də çox dadlıdır. Hər kəs kartofu fərqli üsullarla qızardır. Bəs, kartofu necə mükəmməl şəkildə qızartmaq olar?

Lent.az xəbər verir ki, bir neçə məsləhətlə dadlı kartof qızartmaq olar. Həmin tövsiyələri təqdim edirik:

Nişastası az olan kartof tapmağa çalışın

Qızardılmış kartofun keyfiyyətinə qərar verən əsas amil nişastanın konsentrasiyasıdır. Belə ki, o nə qədər az olsa, yeməyin keyfiyyətli olması bir o qədər yüksəkdir. Buna görə düzgün tərəvəz seçməyə çalışın.

Islatmaq

Bəziləri hesab edir ki, yalnız paxlalılar və bir sıra dənli bitkilər bişirilməzdən əvvəl suda saxlanılmalıdır. Ancaq kartof üçün də bu proses lazımdır. Doğranmış və soyulmuş kartofu bir saat soyuq su ilə bir qabda saxlayın.

Salfetlər

Ancaq kartofu yaş halda qızartmaq qətiyyən tövsiyə edilmir. Yeməyin keyfiyyətini yaxşılaşdırmaq üçün dilimlərini əvvəlcə salfetin üzərinə qoyun və qurudun.

Həcmi

Kartofu nə qədər az qızardsanız, keyfiyyəti bir o qədər yüksək olar. Buna görə də, tava maksimum üçdə ikiyə qədər doldurulur.

Yağ

Keyfiyyətli yağ seçimi yeməyinizin tərkibinə çox təsir edir. Yaxşı olar ki, həmişə yaxşı kərə yağından istifadə edəsiniz.

Qarışdırılma

Əgər kartofun parçalanmasını istəmirsinizsə, onları tez-tez qarışdırmayın. Maksimum yemək prosesi zamanı kartofu yalnız üç dəfə çevirin.
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            606 17.04.24 21:01