Salatların maksimum təhlükəsiz saxlanılma müddəti açıqlanıb » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:24 Arılar xərçəngi aşkar edə bilir - MARAQLI FAKT  |     22:20 Hər gün südlü çay içsəniz, bədəndə nə baş verər? - Diyetoloqun cavabı  |     22:16 Alimlər yeməli paltar istehsal edən maşın yaratdılar (VİDEO)  |     22:07 Məşhur həkim hər gün bu tərəvəzdən yeyir: çünki xərçəng riskini azaldır  |     22:01 Məhkəmə prosesi Səfər Mehdiyev üçün arzuolunmaz sonluğa çevrilə bilər  |     21:57 Dünyada ilk dəfə: Türkiyədə 1500 illik məşhur Roma zirehləri bərpa edildi  |     21:48 “Kirayə evlərin qiymətində artım var” – Ekspert  |     21:46 Taksilərin qiyməti bahalaşdı: Sayı azalır, bir istiqamətə 8-9 manat... – Yeni sistem belə olacaq  |     21:42 4 dollara aldığı güldan Maya xəzinəsi çıxdı  |     21:35 Bərdədə qida zəhərlənməsi ilə bağlı yayılan məlumat təsdiqlənməyib  |     21:29 Türkiyə İraq və Suriya ilə sərhəddə xüsusi təhlükəsizlik bölgəsi yaradır  |     21:23 Sumqayıtda üç nəfəri qəsdən öldürməkdə təqsirləndirilən şəxsin cinayət işi məhkəməyə göndərilib  |     21:18 Türkiyə Ordusu İraqda şəhid verib, üç terrorçu öldürülüb  |     21:10 Van Nistelroy İngiltərə klubu ilə anlaşıb  |     21:06 Ombudsman mina təhlükəsi ilə bağlı beynəlxalq təşkilatlara çağırış edib  |     20:59 Yetkinlik yaşına çatmayanların toy və nişan mərasimlərini keçirənlər 13 min manatadək cərimələnə bilər - LAYİHƏ  |     20:51 Pərvanə Vəliyeva: COP29-a hazırlıq çərçivəsində regionda sağlam ekosistemin yaradılmasına çağırırıq  |     20:48 Tovuzda zəncirvari avtomobil qəzası olub, ölən və xəsarət alanlar var  |     20:44 14 yaşdan yuxarı şəxslərə kiçik elektrik nəqliyyat vasitəsini idarə etməyə icazə verən layihə I oxunuşda təsdiqlənib  |     20:39 “Sabah”ın U-10 komandası İspaniyada beynəlxalq turnirə qatılacaq  |    

Salatların maksimum təhlükəsiz saxlanılma müddəti açıqlanıb

Yeni ilin ertəsi günü salatları yemək sağlamlığınız üçün təhlükəli ola bilər.

Bunu rusiyalı həkim-qastroenteroloq, diyetoloq İnna Zaikina deyib.

“Bilməlisiniz ki, belə qidalar tez xarab olur. Belə ki, saxlama müddəti az olan məhsullar bir-biri ilə qarışır, yağlı toksinlər istehsal edən mikroorqanizmlərin çoxalması üçün zəmin yaradır”, - deyə diyetoloq vurğulayıb.

Mütəxəssis bildirib ki, salatların inqrediyentləri bayram süfrəsi açılan gün hazırlanmalı və onlar mütləq soyuducuda saxlanılmalıdır.

“Bu halda hazırlanan salatın ayrı-ayrı komponentlərinin təhlükəsizliyinə 18 saat zəmanət verilir. Lakin artıq hazırlanmış salatın saxlama müddəti, soyuducuda saxlansa belə, 12 saata qədər azalır”, - diyetoloq İnna Zaikina bildirib.

Mənbə: Lenta.ruскачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 164 01.01.24 15:10