Zaqatalada hazırlanan yumurta turşusu türkləri təəccübləndirdi FOTOlar
Median.Az lent.az-a istinadən yumurta şorabasının hazırlanması barədə məlumat verir.
Yumurta şorabası, daha dorğusu, marinadı belə hazırlanır.
Yumurtalar soyutma bişirilir, soyulur. Təmiz balonun içərisinə təxminən 10 ədəd soyulmuş yumurta, doğranmış bibər, zəncəfil, kök, soğan, sarımsaq, göyərti, çuğundur duz, bitki yağı, sirkə, qaynadılmış su tökülüb qapağı bağlanır. Balon su dolu qazana qoyulur, yarım saat qaynadıldıqdan sonra çıxarılır.
Bu yeməyi hazır salat da adlandırmaq olar. Bir neçə gün sonra istifadə etmək üçün yararlı olur.
Hazırlanan yumurta şorabası türkiyəli izləyicilərin heyrətinə səbəb olub.



