Kimlər bal yeməməlidir? – Həkim açıqladı » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:40 Azərbaycanla Rusiya araşdırmanın bu mərhələsinə buraxılmayacaq  |     22:29 Türkiyə Bosfor boğazında tranziti bərpa edib  |     22:16 Qəzaya uğramış təyyarənin naməlum sərnişini 20 yaşlı Azərbaycan vətəndaşı imiş  |     22:07 İşçi hansı hallarda məzuniyyətdən geri çağrıla bilər? (AÇIQLAMA)  |     21:56 Qazaxıstandan gələn 7 yaralımız xəstəxanaya yerləşdirildi  |     21:33 Ramiz Tatarov azadlığa BURAXILDI  |     20:45 Axtarışda olan iki nəfər Azərbaycana ekstradisiya olunub  |     20:06 AZAL təyyarəsinin qəzaya uğradığı yerdə iki registrator tapılıb  |     18:56 Türkiyə ordusu bu il 3 min 21 terrorçu öldürüb  |     18:46 "Aqrarkredit" Fəzail Ağamalı və ailə üzvlərinə qarşı iddiasını geri götürüb  |     18:15 Moskvanın hava limanları bağlandı  |     17:25 Çin lideri Azərbaycan təyyarəsinin qəzaya uğraması ilə bağlı başsağlığı verib  |     17:17 Sabah Sumqayıtda 105 000 abonent qazsız qalacaq  |     17:05 Kişi ona çay süzməyən arvadını döydü  |     17:04 Aktauda qəzaya uğrayan AZAL təyyarəsi Rusiya hava məkanında hücuma məruz qalıb  |     16:58 Bosfor boğazında gəmilərin hərəkəti dayandırıldı  |     15:30 NATO təyyarə qəzasını hərtərəfli araşdırmağa çağırıb  |     15:18 Daha 2 "tiktok"er həbs edildi  |     14:55 Meyxanaçı Balaəli məhkəməyə verildi  |     14:45 Pezeşkian İlham Əliyevə başsağlığı verdi  |    

Kimlər bal yeməməlidir? – Həkim açıqladı

Terapevt Marina Konstantinova balın müalicəvi xüsusiyyətləri haqqında ümumi fikirləri şərh edib.

Həkimin sözlərinə görə, məhsulun faydalarını çox şişirtmək lazım deyil, o, dərmanı əvəz edə bilməz. Həkim təbii qida əlavəsi kimi balın düzgün istifadə edildiyi təqdirdə faydalı olduğunu bildirib. Beləliklə, Konstantinovanın izah etdiyi kimi, bal günün birinci yarısında müstəqil məhsul kimi istehlak edilməli və 40 dərəcədən yuxarı qızdırılmamalıdır.

Gündəlik bal qəbulundan danışan həkim bildirib ki, hətta sağlam insanlar da 50-100 qramdan çox bal yeməməlidir.

Mütəxəssis AiF-ə müsahibəsində qeyd edib ki, bal yüksək glisemik indeksə malikdir və tərkibindəki sürətli karbohidratların çoxluğuna görə mədəaltı vəzi və böyrəklərə yük yarada bilər. Konstantinova xəbərdarlıq edib ki, arı məhsullarına allergiyanız varsa, bal yeməməlisiniz. Mədə-bağırsaq traktının (ülseratif mədə-bağırsaq traktının, qastrit, pankreatit, siroz) və tənəffüs orqanlarının xəstəliklərindən, həmçinin bronxial astmadan əziyyət çəkənlər üçün istifadəsini məhdudlaşdırmaq məsləhətdir.
//qaynarinfo.azскачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            699 14.10.23 21:00