Kimlər bal yeməməlidir? – Həkim açıqladı » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:20 Bakıda evdən çürümüş meyit tapılıb  |     19:58 Azərbaycan atleti İspaniyada medal qazandı  |     19:37 Fransa daha bir ölkədən öz hərbi kontingentini çıxardı  |     19:15 Kürdəmirdə ağır yol-nəqliyyat hadisəsi: Ölən və yaralı var  |     17:48 Tramp alış siyahısına Kuba, Tayvan və Şimali Koreyanı əlavə edə bilər  |     17:34 Xəstənin burun əməliyyatından sonra komaya düşməsi barədə prokurorluq araşdırmaya başladı  |     17:16 Restoranda dava: Kababçı müştərini döydü  |     15:13 General ekspertizadan imtina etdi - Həbsdə qaldı  |     15:06 Siyəzəndə polisin əməliyyatları zamanı dörd nəfər saxlanılıb - VİDEO  |     14:56 Şəhid anası yenidən məktəb direktoru oldu  |     14:34 "Barselona" Raşford uğrunda yarışa qatılıb  |     14:29 Binəqədidə yolun ortasından NEFT ÇIXIR - VİDEO  |     14:26 Ermənistan Minsk qrupunun ləğvi ilə bağlı ATƏT-ə müraciət etməyə hazırlaşır  |     14:24 Hacıqabulda polis 4 kiloqram narkotik vasitəni dövriyyədən çıxarıb  |     13:36 BŞİH: Yasamalda daha bir park salınır  |     13:29 Rusiyanın üç şəhərində hava limanları fəaliyyətini dayandırdı  |     13:16 Bazar gününün havası açıqlandı  |     13:06 Azərbaycanda valideyn uşağına bu adı qoymaq istədi, icazə verilmədi  |     23:17 “2,5 milyon xərc qoyduğum restorandan qanunsuz çıxarılıram” - Şikayət  |     22:33 Bakıda 32 yaşlı kişi özünü asdı  |    

Kimlər bal yeməməlidir? – Həkim açıqladı

Terapevt Marina Konstantinova balın müalicəvi xüsusiyyətləri haqqında ümumi fikirləri şərh edib.

Həkimin sözlərinə görə, məhsulun faydalarını çox şişirtmək lazım deyil, o, dərmanı əvəz edə bilməz. Həkim təbii qida əlavəsi kimi balın düzgün istifadə edildiyi təqdirdə faydalı olduğunu bildirib. Beləliklə, Konstantinovanın izah etdiyi kimi, bal günün birinci yarısında müstəqil məhsul kimi istehlak edilməli və 40 dərəcədən yuxarı qızdırılmamalıdır.

Gündəlik bal qəbulundan danışan həkim bildirib ki, hətta sağlam insanlar da 50-100 qramdan çox bal yeməməlidir.

Mütəxəssis AiF-ə müsahibəsində qeyd edib ki, bal yüksək glisemik indeksə malikdir və tərkibindəki sürətli karbohidratların çoxluğuna görə mədəaltı vəzi və böyrəklərə yük yarada bilər. Konstantinova xəbərdarlıq edib ki, arı məhsullarına allergiyanız varsa, bal yeməməlisiniz. Mədə-bağırsaq traktının (ülseratif mədə-bağırsaq traktının, qastrit, pankreatit, siroz) və tənəffüs orqanlarının xəstəliklərindən, həmçinin bronxial astmadan əziyyət çəkənlər üçün istifadəsini məhdudlaşdırmaq məsləhətdir.
//qaynarinfo.azскачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            717 14.10.23 21:00