COVID-19-dan qoruyan altı məhsul açıqlandı » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
20:56 Bakıda yeni açılan mollda həyəcanlı anlar - Video  |     20:52 40 gün üzünüzə zeytun yağı çəksəniz...  |     20:45 Rusiya Ermənistanda dəmir yolunu bərpa edir  |     20:40 829-cu gün: Rusiyanın itkiləri yeniləndi  |     20:32 Yol Polisi qeyri-sabit hava şəraiti ilə bağlı hərəkət iştirakçılarına müraciət edib  |     20:25 Almaniyanın cənubunda fövqəladə vəziyyət elan edilib  |     20:16 “Hizbullah” PUA-larla İsrailin hərbi bazasına zərbələr endirib  |     20:11 Ronaldu ardıcıl beşinci dəfə penaltilər seriyasından məğlub ayrılıb  |     20:03 Paşinyan dəmir yolunun bir hissəsinin bərpasında köməyə görə Putinə təşəkkür edib  |     19:57 Bitkoinin qiyməti 1 %-ə yaxın azalıb  |     19:49 ABŞ-da admiral rüşvət ittihamı ilə saxlanılıb  |     19:42 Burak Özçivit Bakıya gəldi  |     19:34 Qəbələdə 30 yaşlı kişi itkin düşüb  |     19:09 Polşada uzun və gərgin gecə: Hərbi aviasiya səmaya qaldırıldı - Detallar  |     18:38 Emin Ağalarovdan övladlarına bayram təbriki - FOTO  |     18:16 Hövsanda bank kartlarındakı vəsaitləri talayan şəxs saxlanılıb  |     18:09 Azərbaycanlılar ən çox hansı qidanı istehlak edirlər? - FOTO  |     17:45 Naxçıvan gömrüyündə 12 minlik dərman əməliyyatı ilə bağlı məhkəmənin vaxtı bəlli oldu  |     17:21 İranda prezident seçkisində iştirak etmək üçün qeydiyyatdan keçənlərin sayı AÇIQLANDI  |     17:04 Bakıda məzardan 110 manatlıq çələng oğurladı, cəzasını aldı  |    

COVID-19-dan qoruyan altı məhsul açıqlandı

Yaponiyalı mütəxəssislər koronavirusla (COVID-19) mübarizədə kömək edə bilən məhsulları sadalayıblar.

Siyahıda birinci yerdə zəncəfil və sarımsaq gəlir. Onlar təbii antibakterial xüsusiyyətə malikdirlər. Zəncəfilin tərkibində, həmçinin böyük miqdarda askorbin turşusu, B, A qrupu vitaminləri, sink, kalsium, yod var. Bundan başqa, onun aktiv maddəsi olan qingerol iltihab proseslərini aradan qaldırmağa kömək edir və ağrıkəsici təsirə malikdir.

Növbəti bitki isə sarıkökdür. Onun tərkibinə daxil olan “kurkumin” maddəsi güclü immunostimulyator və təbii antibiotik hesab olunur.

Siyahının üçüncü və dördüncü pilləsində isə giləmeyvələr və bal yerləşib. Giləmeyvələrdə çoxlu vitaminlər və antioksidantlar var. Əsl keyfiyyətli bal isə ta qədimdən öz müalicəvi xüsusiyyətləri ilə tanınır.

Həkimlər, həmçinin C vitamini ilə zəngin qidalardan istifadə etməyi məsləhət görürlər. Bura sitrus meyvələri, quşüzümü, kivi, qara qarağat, çiyələk, itburnu, quş armudu, mərsin, çaytikanı, alma, xurma, kələm, bolqar bibəri və iri yarpaqlı göyərtilər daxildir.

Bütün rəngli tərəvəzlər və dəniz kələmi də bu siyahıya daxil edilib. Onların piqmentləri (xlorofil, astaksantin, beta-karotin) antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir və immuniteti gücləndirir.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            2 741 28.03.20 14:27