Mojo.az Banner
23:01 Şabranda sürüşmə fəallaşıb, evlər təhlükə altındadır (Video)  |     22:55 Krım körpüsünü partladan ermənilər ömürlük həbs edildilər  |     22:50 Bu şəhərdə 42 milyon insan yaşayır  |     22:44 Yük maşınını geriyə sürərkən 75 yaşlı qadını vurub öldürdü  |     22:38 Alyaskada güclü zəlzələ oldu  |     22:30 16 manat sığorta ödənişi bütün işsizlərə aid deyil - Deputat açıqladı  |     22:25 Vəfat edən şəxsin pensiya kapitalı vərəsəyə veriləcək? - AÇIQLAMA  |     22:18 Abşeronda bu ərazilərdə metan qazı tapıldı, araşdırmalara başlanıldı  |     22:11 Ərdoğanla görüşən Papadan ilk açıqlama  |     22:04 Ukrayna səfirliyi Putinin Bişkek səfəri üçün "kamuflyaj" edildi - Video  |     21:58 "Tesla" strategiyasını dəyişir  |     21:53 Gəncə sakinlərini SEVİNDİRƏCƏK XƏBƏR  |     21:47 Kişilərdə ürək çatışmazlığı riskini 2,5 dəfə artıran səbəb açıqlandı  |     21:38 Sabiq icra başçısı oğlu ilə bağlı məhkəmədə ifadə verdi  |     21:32 Sakinlərin NƏZƏRİNƏ: Sabah bəzi ərazilərdə qaz olmayacaq  |     21:25 Leyla Əliyeva Lənkəran rayonuna səfərindən görüntülər paylaşdı - Video  |     21:20 Dərman vasitələrinin qiymətlərinin tənzimlənməsi qaydasında dəyişiklik edilib  |     21:17 "Barselona"nın futbolçusu iki həftə yaşıl meydanlardan kənarda qalacaq  |     21:14 Xəzəryanı ölkələr nərə balığının ovuna qoyulmuş qadağanı 2026-cı ilə qədər uzadıblar  |     21:11 Hindistandan Azərbaycana gətirilən bioloji aktiv qida məhsulunda uyğunsuzluq aşkarlanıb  |    
Left Banner
Right Banner

Bitki və kərə yağını qarışdırmayın! - Bu xəstəlikləri yaradır

06.09.2019 23:59 2 089
Bitki və kərə yağını qarışdırmayın! - Bu xəstəlikləri yaradır
Tanınmış Rusiyalı kardioloq, ailə həkimi və bloqer Yelena Anşina kərə və bitki yağlarının qarışdırması haqqında məlumat paylaşıb.

Həkim xəbərdarlıq edir ki, qidalanmada bitki (günəbaxan, qarşıdalı, zeytun) və kərə yağını qarışdırmaq qəti şəkildə olmaz.

Median.Az saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, həkimin sözlərinə görə, bu halda piylərin orqanizm tərəfindən mənimsənilməsi kəskin artır. Bu isə qanda xolesterinin səviyyəsini qaldırır, aterosklerozun inkişafını sürətləndirir.

Ateroskleroz zamanı damarlarda xolesterin yığılır ki, bunun nəticəsində damarlar daralır, zəifləyir, kövrək olur. Bütün bu patoloji proseslər damarların partlaması və tam bağlanması riskini qat-qat artırır. Ateroskleroz bütün dünyada ürək xəstəlikləri, infarkt və insultun əsas səbəbidir.

Həmçinin bitki və kərə yağlarının birlikdə istehlakı artıq çəki və piylənməyə səbəb olur.

Doktor Anşina yemək hazırlanması zamanı yağları qarışdırmamağı tövsiyə edir. Misal üçün, kartof və ya kotlet qızardanda bir çox qadınlar bunu bitki və kərə yağlarının qarışığında edir. Bu yolverilməzdir.

Həmçinin kardioloq qeyd edir ki, ayrı ayrılıqda kərə və bitki yağında hazırlanmış qidaları eyni qida qəbulu zamanı yemək olmaz. Məsələn, kərə yağında hazırlanmış sous və bitki yağı əlavə olunmuş salat eyni qida qəbulunda yeyilməməlidir.скачать dle 11.3