Mojo.az Banner
18:57 "Satılmayan ət sabaha saxlanılır" - Ekspert dönərlə bağlı riskləri açıqladı  |     18:52 Sabah Bakıda leysan olacaq  |     18:45 Faciəli şəkildə ölən Eltacın yığdığı pulla küçəyə asfalt salındı - Video  |     18:40 Şəhidlər xiyabanında qeyri-etik videolar çəkən əcnəbilərə 4 il azadlıqdan məhrum edilmə cəzası istənilib  |     18:32 8-ci mərtəbədən yıxılan oğlan öldü  |     18:26 Elzanın geyimi muzeydə sərgilənəcək - FOTO  |     18:21 Yeni yol nişanı yaradılır - Brilliant zolağı nədir?  |     18:13 Rusiyaya zəng etmək qadağan oluna bilər  |     18:08 “WhatsApp”da illərdir gözlənilən xüsusiyyət - Köhnə mesajları oxuya biləcəksiz  |     18:01 Sudanda hərbi təyyarə qəzaya uğrayıb  |     17:49 15 yaşlı qızı qaçırdı, qısqanıb ayrıldı, öldürməyə cəhd etdi - Qaradağdakı cinayətin TƏFƏRRÜATI  |     17:44 Gəncədə sakinlər çıxılmaz vəziyyətdə - "Kanalizasiya daşır, yaşaya bilmirik" (Video)  |     17:33 Sabah Bakının iki rayonunda qaz olmayacaq  |     17:29 Yeni icra başçısı daha bir məmuru işdən çıxardı  |     17:28 İrandan Azərbaycana idxal edilən konfet məhv edildi  |     17:19 Azərbaycanda orta aylıq əməkhaqqı bu qədər artıb  |     17:15 Yeni il hədiyyəsi kimi ən çox bunları alırlar - SİYAHI  |     17:08 Lənkəranda 13 yaşlı məktəblini avtomobil vurdu  |     17:04 300-dən çox təhsil müəssisəsində qazlaşma prosesi həyata keçirilib  |     16:59 Sabah qatı duman olacaq -XƏBƏRDARLIQ  |    
Left Banner
Right Banner

Bitki və kərə yağını qarışdırmayın! - Bu xəstəlikləri yaradır

06.09.2019 23:59 2 131
Bitki və kərə yağını qarışdırmayın! - Bu xəstəlikləri yaradır
Tanınmış Rusiyalı kardioloq, ailə həkimi və bloqer Yelena Anşina kərə və bitki yağlarının qarışdırması haqqında məlumat paylaşıb.

Həkim xəbərdarlıq edir ki, qidalanmada bitki (günəbaxan, qarşıdalı, zeytun) və kərə yağını qarışdırmaq qəti şəkildə olmaz.

Median.Az saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, həkimin sözlərinə görə, bu halda piylərin orqanizm tərəfindən mənimsənilməsi kəskin artır. Bu isə qanda xolesterinin səviyyəsini qaldırır, aterosklerozun inkişafını sürətləndirir.

Ateroskleroz zamanı damarlarda xolesterin yığılır ki, bunun nəticəsində damarlar daralır, zəifləyir, kövrək olur. Bütün bu patoloji proseslər damarların partlaması və tam bağlanması riskini qat-qat artırır. Ateroskleroz bütün dünyada ürək xəstəlikləri, infarkt və insultun əsas səbəbidir.

Həmçinin bitki və kərə yağlarının birlikdə istehlakı artıq çəki və piylənməyə səbəb olur.

Doktor Anşina yemək hazırlanması zamanı yağları qarışdırmamağı tövsiyə edir. Misal üçün, kartof və ya kotlet qızardanda bir çox qadınlar bunu bitki və kərə yağlarının qarışığında edir. Bu yolverilməzdir.

Həmçinin kardioloq qeyd edir ki, ayrı ayrılıqda kərə və bitki yağında hazırlanmış qidaları eyni qida qəbulu zamanı yemək olmaz. Məsələn, kərə yağında hazırlanmış sous və bitki yağı əlavə olunmuş salat eyni qida qəbulunda yeyilməməlidir.скачать dle 11.3