Mojo.az Banner
23:07 “Napoli” və “Qarabağ”ın start heyətləri açıqlandı  |     22:58 Azərbaycan boksçusu Avropa çempionatının yarımfinalına vəsiqə qazanıb  |     22:25 Şəmkirdə qardaş bacısını bıçaqladı  |     21:58 Pərvanədən yeni doğulan körpənin DNT analizi istənilibmiş – Cinayətin DETALLARI  |     21:27 Goranboyda döşəməsi çökən bina söküləcək  |     21:16 TƏBİB stomatoloqların kütləvi şəkildə işdən çıxarılması iddialarına aydınlıq gətirib  |     21:12 İstanbulda hoteldə bir ailənin ölüm səbəbi bəlli oldu  |     21:05 Üç səhmdar cəmiyyətinin səhmləri satışa çıxarılacaq  |     20:58 Məktəbdə direktor müavini döyən şəxs cəzalandırıldı  |     20:53 Yaponiyada zəlzələ olub  |     20:47 Dieqo Maradonanın həyatı animasiya serialı olaraq ekranlaşdırılacaq  |     20:40 Trampın "sülh" sevdasının səbəbi bilindi: 300 milyard dollar... - "Foreign Policy" yazdı  |     20:40 Sabah Kəlbəcərə növbəti köç olacaq  |     20:35 Tailandda daşqınlar nəticəsində 13 nəfər ölüb, 13 dairədə təxliyə elan edilib  |     20:32 Gürcüstan 20 gündür Azərbaycan "TIR"larını gömrükdən buraxmır  |     20:28 Azərbaycan Vyetnamdan nar almağa başlayıb  |     20:25 Prezident Administrasiyasında iş vədi ilə dələduzluq: Qadın həbs edildi  |     20:22 "Araz-Naxçıvan" 2500, "Turan Tovuz" 5700 manat cərimələnib  |     20:20 6 kəndi birləşdirilən bələdiyyənin sədrinə "stop" qoyuldu  |     20:14 Filippin sahillərində 5,7 maqnitudalı zəlzələ baş verib  |    
Left Banner
Right Banner

Bitki və kərə yağını qarışdırmayın! - Bu xəstəlikləri yaradır

06.09.2019 23:59 2 077
Bitki və kərə yağını qarışdırmayın! - Bu xəstəlikləri yaradır
Tanınmış Rusiyalı kardioloq, ailə həkimi və bloqer Yelena Anşina kərə və bitki yağlarının qarışdırması haqqında məlumat paylaşıb.

Həkim xəbərdarlıq edir ki, qidalanmada bitki (günəbaxan, qarşıdalı, zeytun) və kərə yağını qarışdırmaq qəti şəkildə olmaz.

Median.Az saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, həkimin sözlərinə görə, bu halda piylərin orqanizm tərəfindən mənimsənilməsi kəskin artır. Bu isə qanda xolesterinin səviyyəsini qaldırır, aterosklerozun inkişafını sürətləndirir.

Ateroskleroz zamanı damarlarda xolesterin yığılır ki, bunun nəticəsində damarlar daralır, zəifləyir, kövrək olur. Bütün bu patoloji proseslər damarların partlaması və tam bağlanması riskini qat-qat artırır. Ateroskleroz bütün dünyada ürək xəstəlikləri, infarkt və insultun əsas səbəbidir.

Həmçinin bitki və kərə yağlarının birlikdə istehlakı artıq çəki və piylənməyə səbəb olur.

Doktor Anşina yemək hazırlanması zamanı yağları qarışdırmamağı tövsiyə edir. Misal üçün, kartof və ya kotlet qızardanda bir çox qadınlar bunu bitki və kərə yağlarının qarışığında edir. Bu yolverilməzdir.

Həmçinin kardioloq qeyd edir ki, ayrı ayrılıqda kərə və bitki yağında hazırlanmış qidaları eyni qida qəbulu zamanı yemək olmaz. Məsələn, kərə yağında hazırlanmış sous və bitki yağı əlavə olunmuş salat eyni qida qəbulunda yeyilməməlidir.скачать dle 11.3